NYXbroker
نیکس فارکس

تحلیل سنتیمنتال

یکی دیگر از تحلیل های که برخی از تریدرها در براساس آن معامله انجام میدهند تحلیل سنتیمنتال می باشد .

تحلیل سنتیمنتال (sentiment) در فارکس چیست؟ بسیاری نمی دانند که روش تحلیلی بنام تحلیل سنتیمنت یا تحلیل سنتیمنتال نیز در فارکس وجود دارد اغلب با دو روش دیگر آشنا هستند تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال در این مقاله که توسط بروکر نیکس تقدیم نگاه مهربانتان خواهد شد در خصوص تحلیل سنتیمنتال فارکس و روش تحلیل سنتیمنتال به تفصیل سخن خواهیم گفت. برای
موفق شدن در بازار فارکس نیاز است که بدانیم و یاد بگیریم و همواره در حال یادگیری باشیم یادگیری مفاهیم پایه و اصلی، روش تحلیل های مختلف و همینطور استراتژی های متفاوت و…
یکی از راههای یادگیری نیز مطالعه مقالات آموزشی است. در راستای آموزش مفاهیم کاربردی بازار فارکس این بار تحلیل سنتیمنتال فارکس را توضیح خواهیم داد.
این روش یکی از مهمترین و موثرترین روشهای تحلیل است که زیاد در مورد آن صحبت نمی شود. در تحلیل سنتیمنت احساس تریدرها است که مورد سنجش قرار می گیرد.

فهرست مطالب

تحلیل سنتیمنتال یا احساسی چیست؟

چگونه تحلیل سنتیمنتال را انجام می دهند؟

هدف از تجزیه و تحلیل سنتیمنت چیست؟

آیا تحلیل سنتیمنت دقیق است؟

محدودیت های تحلیل سنتیمنتال چیست؟

تحلیل سنتیمنتال یا احساسی چیست؟

تحلیل سنتیمنتال (sentiment) نه تنها در حوزه تریدینگ که در بسیاری حوزه های دیگر نیز کارایی دارد. اما این نوع تحلیل که دانش نوین معامله گری است از چه می گوید؟!

در تحلیل سنتیمنت (sentiment) احساسات بر اساس مثبت، منفی یا خنثی بودنشان در یک متن، جمله یا عبارتی که وجود دارند قابل تشخیص هستند و با استفاده از آنها می توان درباره آینده پیش بینی کرد.   بازارهای مالی پر هستند از احساساتی چون ترس، نگرانی، استرس و طمع و سایر احساسات و همین احساسات هستند که به بازار جهت می دهند. 

چنانچه احساس بیشتر مردم در خصوص یک  دارایی یا آیتم معاملاتی مثبت باشد می توانیم شاهد رشد قیمتها باشیم و چنانچه احساسات منفی باشند، احتمالا  باید منتظر سقوط قیمتها.

این شرایط همچنین در خصوص اخبار منتشر شده از سوی رسانه ها نیز می تواند در بازار فارکس تاثیرگذار باشد.

چگونه تحلیل سنتیمنتال را انجام می دهند؟

 بازارهای مالی فقط یکی از چندین حوزه ای است که تحلیل سنتیمنت (sentiment) در آن بکار گرفته می شود. محققین، دانشمندان و توسعه دهندگان همگی از تحلیل احساسات در حوزه تخصصی خود استفاده می کنند. تا بتوانند تصمیمات بهتری را در کسب و کارشان اتخاذ کنند.   

همان طور که قبلا بیان شده اخبار تاثیر زیادی در روند حرکتی بازار دارند که متناسب با خبر اگر خبر مثبت روند حرکتی مثبت بوده و حالت عکس آن نیز زمانی است که اخبار منفی انتشار پیدا می کند و منجر به افت قیمت می گردد.

اما تحلیل سنتیمنت (sentiment) چه کاری انجام می دهد؟ کار تحلیل سنتیمنتال فارکس چیست؟  این ابزار، تحلیل داده های متنی احساس (مثبت، منفی یا خنثی) در داده های مکتوب را شناسایی می کند تا تحلیلگر بتواند با استفاده از آن تصمیم معاملاتی درست و مناسب را اتخاذ کند.

هدف از تجزیه و تحلیل سنتیمنت چیست؟

با استفاده از روش تحلیل سنتیمنتال از طریق تکنیکهای ارزشمند و پر قدرتی که وجود دارند اول به معامله گر کمک می کند که در لحظه حال که معامله گر قصد گرفتن تصمیم معاملاتی دارد متوجه شود که کدام دسته از معامله گران در حال حاضر در بازار حضور دارند؟ معامله گران خرد؟ معامله گران مبتدی و یا معامله گران حرفه ای؟ و یا معامله گران سازمانی؟ دوم آنکه در کدام جهت بازار هستند در خرید یا در فروش؟ و مورد سوم که بسیار مهم است این است که اگر در جهت خرید هستند با چه میزان نقدینگی در بازار حضور دارند؟ چون اگر حضور دارند ولی حضورشان کمرنگ باشد. ورود معامله گر به بازار در آن لحظه به ضرر او خواهد بود. چرا که قیمت بصورت فرسایشی در منطقه سود پیش می رود. 

نکته چهارم که تکمیل کننده سه مورد قبل است این است که فرض میکنیم تمامی سه مورد خوب و مثبت است یعنی اینکه معامله گران حضور خوبی دارند در جهت خرید هستند و نقدینگی هم خوب است. اما تا کی قصد ماندن (یعنی احساسات و تمایلاتشان که مختص روش تحلیل سنتیمنتال است) در بازار را دارند و در واقع تا چه زمانی قیمت این روند را ادامه خواهد داد؟ تا یک معامله گر خرد نیز به اندازه خود قادر به بهره بردن از این بازار باشد.

اتفاقی که در تحلیل سنتیمنت (sentiment) می افتد این است که معامله گر طی 3 الی 10 ثانیه زمان دارد تا بر اساس تکنیکهای مورد نظر به چهار نکته ای که گفته شد پی ببرد.

آیا تحلیل سنتیمنت دقیق است؟

زمانی که تعداد یا درصد معاملات یا تریدرها در یک موقعیت به سطح افراطی می رسد  در این زمان 

تحلیل سنتیمنتال (sentiment) میتواند بسیار مفید واقع شود اما آیا همواره در 100 درصد موارد دقیق است؟

اجازه دهید مثالی بزنیم یک جفت ارز را در نظر بگیرید که همچنان تعداد تریدرهایی که آن را معامله میکنند رو به افزایش است و از 100 نفر 90 نفر، تریدر با استراتژی طولانی مدت هستند (تنها 10نفر کوتاه مدت کار میکنند) تریدرهای کمی باقی مانده تا روند را به سمت بالا ادامه بدهند. احساسات می گوید زمان تغییر قیمت است.

زمانی که قیمت پایین می آید تریدر احساسی کوتاه مدت کار خود را با فرض اینکه  طولانی مدت ها نیاز به فروش دارند تا جلوی کاهش قیمت را بگیرند آغاز می کند.

ابزارهای  تحلیل سنتیمنتال دقیق نیستند قبل از آنکه هر گونه اقدامی بخواهید بر روی این سیگنالهای احساسی انجام دهید صبر کنید تا قیمت معکوس شود. چرا که ممکن است برگشت بلافاصله اتفاق نیفتد. در ادامه بیشتر خواهیم گفت تا تحلیل سنتیمنت (sentiment) کاملا برایتان جا بیفتد.

محدودیت های تحلیل سنتیمنتال چیست؟

از محدودیت هایی که ابزارهای تحلیل سنتیمنت (sentiment) دارند این است که قادرند بسیاری از بخشهای یک متن را بصورت اتوماتیک شناسایی و تحلیل کنند اما نکته ای که وجود دارد این است که اپلیکیشن های رایانه ای در تشخیص احساساتی از قبیل  کنایه، شوخی و مبالغه و… مشکل دارند و ضعف در تشخیص این موارد می تواند منجر به اشتباهاتی در نتیجه و اتخاذ تصمیم شود. 

 به عنوان مثال کلمه ” نا امید” از نظر یک ابزار تحلیل احساسی مانند تحلیل سنتیمنت (sentiment) یک کلمه منفی تلقی می شود اما به این جمله توجه کنید:  “من ناامید نیستم” باید مثبت فرض شود و مفهوم جمله بار معنایی مثبت دارد.

ابزار تحلیل احساسات کار خود را بخوبی انجام می دهند ولی کامل نیستند و دارای محدودیت هایی هستند

 به هرحال احساسات انسانی بسیار پیچیده تر از آن است که  قابل قیاس و تشخیص توسط برنامه های کامپیوتری  باشند.

سخن پایانی

تحلیل سنتیمنتال (sentiment) علم نوینی که اخیرا در دنیا در رشته معامله گری بازار های مالی در اقتصاد ایجاد شده است.
تجزیه و تحلیل فاندامنتال، یک دید باز از حرکات یک جفت ارز به ما ارائه می دهد و تجزیه و تحلیل تکنیکال روندها را تعیین می کند .
اما تحلیل سنتیمنتال فارکس ابزاری است که تریدرها را قادر می سازد شرایط شدید و معکوس شدن قیمتها را بدانند لذا تحلیل سنتیمنت (sentiment) می تواند در کنار دو تحلیل دیگر بسیار کمک کننده باشد.

روش تحلیل سنتیمنتال در شکلهای مختلف و همینطور منابع متفاوتی بدست می آیند . اما این به این معنی نیست که لزوماً یکی بهتر از دیگری است و همینطور به معنای تایید یکی و یا رد کردن دیگری نیست. این نوع تحلیل شما را قادر می سازد استراتژی های خاصی را بر اساس داده ها و اطلاعات تنظیم نمایید

با امید به آنکه مطالب عنوان شده در مقاله تحلیل سنتیمنت (sentiment) مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک گذارید.

نمایش نظرات (2)
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications