NYXbroker
نیکس فارکس

اندیکاتور تراکم و توزیع

اندیکاتور تراکم و توزیع چیست ؟ و کاربرد آن در فارکس

اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) ،اندیکاتور توزیع تجمعی ویا نشانگر تراکم و توزیع چیست؟ چقدر با مفاهیمی چون فرمول شاخص تراکم، فرمول شاخص توزیع، اندیکاتور تراکم قیمت آشنا هستید؟
اگر این مفاهیم برای شما نا آشناست، جایی نروید و این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.
اگر پیگیر مقالات آموزشی بروکر نیکس تا به اینجا بوده باشید، نیک می دانید که اندیکاتورهای زیاد و پر کاربردی را در بازار فارکس به شما معرفی کرده ایم.
اینبار به معرفی اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) خواهیم پرداخت. چون همیشه همراه ما باشید تا با هم اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) را مورد بررسی قرار دهیم. شاید این اندیکاتور مورد علاقه شما باشد و بخواهید از آن در تحلیل ها و اتخاذ تصمیمات معاملاتی خود استفاده نمایید. این اندیکاتور در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد وچنانچه از نام آن می آید تجمیعی از دو متغیر می باشد. در ادامه بیشتر خواهیم گفت.

فهرست مطالب

اندیکاتور تراکم چیست؟

اندیکاتور توزیع چیست؟

نحوه استفاده از نشانگر تراکم چیست؟

نحوه استفاده از نشانگر توزیع چیست؟

فرمول شاخص تراکم کدام است؟

فرمول شاخص توزیع کدام است؟

اندیکاتور تراکم چیست؟

در ابتدای مقاله اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) ببینیم که اندیکاتور تراکم قیمت چیست؟ این شاخص یکی از بخشهای  اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) می باشد.

 اندیکاتور تراکم قیمت از واژه Accumulation می آید.  اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) یک شاخص مومنتوم می باشد. که کارش این می باشد که تغییرات قیمت و حجم را به هم مرتبط می کند. این اندیکاتور بر این اساس استوار می باشد که هر چه میزان حجم بیشتر همراه با حرکت قیمت باشد شاهد حرکت قیمت قابل توجه تری خواهیم بود. زمانیکه  واگرایی اتفاق می افتد، معمولا قیمت ها جهت تایید تجمع/توزیع تغییر می نمایند. آنچه که  فرمول شاخص تراکم به ما نشان می دهد نشان از تراکمی یا انباشت بودن  می باشد و به این مفهوم است که مقدار یک بازه زمانی به آن افزوده می گردد و یا از آخر کم می گردد. 

 

 

اندیکاتور توزیع چیست؟

در این بخش از مقاله در ادامه توضیحات در خصوص اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) که نام دیگرش اندیکاتور توزیع تجمعی می باشد به توضیح قسمت دیگری از اندیکاتور بنام توزیع و همینطور فرمول شاخص توزیع می پردازیم.

برای یک تایم فریم، چنانچه اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) رو به  افزایش باشد، تراکم (فشار خرید) ممکن است بیشتر شود و این  نشانه ای از شکست رو به بالا در آینده  می تواند باشد. چنانچه  در یک بازه زمانی تعیین شده، نشانگر تراکم و توزیع در حال پایین آمدن و سقوط باشد، این احتمال وجود دارد که  توزیع (فشار فروش) بیشتر باشد و نشانه ای است  از یک شکست آینده نزولی. بطور کلی استفاده از اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) و یا نشانگر تراکم و توزیع خیلی دشوار نمی باشد. شما آن را خیلی زود فرا می گیرید.

 

 

نحوه استفاده از نشانگر تراکم چیست؟

بعد از آشنایی با اجزای مختلف اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) در این قسمت خواهیم دید که از نشانگر تراکم چگونه استفاده می گردد؟ 

زمانی که قیمت یک کالا یا سایر دارایی های معاملاتی در حال افزایش میباشد، به ویژه اگر به صورت افزایش حجم باشد، گفته می شود که در حال تراکم  است. معنای آن این است که معامله گران و سرمایه گذاران تمایل دارند خرید دارایی به صورت انبوه انجام بدهند. که در این وضعیت، تراکم به خریدارانی اطلاق می گردد که تهاجمی تر از فروشندگان می باشند که این امر موجب بالا رفتن قیمت می شود. اما فرمول شاخص تراکم چه می گوید؟ 

جهت محاسبه آن به نزدیکترین، بالا و پایین ترین دوره اخیر توجه نمایید. 

جهت محاسبه حجم جریان پول از ضریب و حجم دوره جاری استفاده نمایید و حجم جریان پول را به آخرین مقدار A/D اضافه نمایید.

 

 

 

 نحوه استفاده از نشانگر توزیع چیست؟

هرچه بیشتر جلو می رویم بیشتر به اهمیت آموزش در فارکس و یادگیری نحوه کار با ابزار های آن پی میبریم. تا با استفاده از آنها به شناخت بهتری از بازار های مالی دست یابیم و در نتیجه با خیالی آسوده و ذهنی آرام به فعالیت در این بازار ها بپردازیم. 

در ادامه بحث و بررسی در خصوص اجزای تشکیل دهنده اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) یا اندیکاتور توزیع تجمعی اشاره شد که اصطلاح انباشت یا تراکم به سطح خرید (تقاضا)  اشاره دارد .

در این بخش به نحوه استفاده از نشانگر توزیع  می پردازیم که نقطه مقابل نشانگر تراکم می باشد.  توزیع در واقع  به سطح فروش (عرضه) یک کالا یا آیتم معاملاتی اشاره دارد. لذا واضح است که  بر مبنای فشار عرضه و تقاضای یک آیتم معاملاتی ، قادر خواهیم بود که روند آتی قیمت سهام را پیش بینی کنیم.

 تریدرها به پویایی آیتم های معاملاتی که اینگونه فروخته می شوند  «توزیع» اطلاق می نمایند.

 

 

فرمول شاخص تراکم کدام است؟

اگر تا اینجای مقاله اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) یا اندیکاتور توزیع تجمعی، ما را همراهی کرده اید نیک می دانید که تراکم و توزیع که دو تا از عناصر تشکیل دهنده اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) که بسیار ساده و کارا می باشد سخن گفتیم. در این قسمت ببینیم فرمول شاخص تراکم که بالاتر نیز اشاره ای به آن داشتیم چیست؟

تریدرها به دنبال شناسایی منطقه حرکت قیمت و حجم می باشند. یک منطقه نمودار جانبی طولانی بدون بالا یا پایین رفتن بزرگ نشان از آن دارد که آیتم معاملاتی در محدوده تراکم   یا انباشته قرار دارد و این امکان وجود دارد که در شرف حرکت به سمت بالا قرار بگیرد.

اندیکاتور تراکم،  ترکیبی از حجم و وزن‌دهی به قیمت می باشد که سعی می‌کند قدرت در پشت یک روند را به نمایش گذارد. این اندیکاتور حجم ممکن است در کشف واگرایی ها مفید و کارا باشد. فرمول آن عبارت است از:

 حجم x [بسته(close) – (بالا(High) + کم( low )کم]/2

 

 

 

فرمول شاخص توزیع کدام است؟

در آخرین مبث از بررسی اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) به عنوان یکی از ابزارهای خوب و ساده تحلیل تکنیکال بازارهای فارکس، فرمول شاخص توزیع را بررسی می کنیم. توزیع به عنوان جز دیگری از اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D)  می باشد و اشاره به  سطح فروش یا همان عرضه سهام دارد.

 توزیع حجم قیمت از نوارهای افقی جهت نمایش میزان حجم برای منطقه های قیمتی متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد. 

 شاخص توزیع از همه داده های نمایش داده شده در چارت استفاده می نماید. برای مثال، اگر داده های بازه زمانی سه ماهه روی نمودار قابل نمایش باشد، قیمت و حجم سه ماه نمایش داده شده در محاسبه مورد استفاده قرار می گیرد.

شکستن قیمت بالای یک نوار حجم سنگین نشان از قدرت است چرا که تقاضای کافی  جهت شکستن مقاومت وجود داشته باشد به مفهوم (غلبه بر عرضه) می باشد و شکستن قیمت به زیر نوار حجم سنگین نشان از ضعف است چرا که تقاضای کافی برای غلبه بر عرضه وجود ندارد.

 

 

 

سخن پایانی

 اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) را با هم مورد بررسی قرار دادیم. این اندیکاتور به عنوان یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال می باشد. اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) تنها به قیمت بسته شدن یک دارایی اهمیت نمی دهد و دامنه ترید را نیز مورد توجه قرار می دهد.

در حالت کلی چنانچه خط این اندیکاتور رو به بالا باشد، نشان از آن دارد که خریداران به بازار علاقه دارند و مایلند که سرمایه خود را وارد بازار نمایند. چنانچه این خط به سمت پایین باشد مفهوم آن این است که قیمت در بخش پایینتر دامنه روزانه در حال تمام شدن می باشد. در نظر داشته باشید که ترکیب اندیکاتور تراکم و توزیع (A/D) با RSI می تواند به شما سیگنالهای خرید و فروش را عرضه نماید. این اندیکاتور ساده و کاراست و تنظیمات پیچیده ای ندارد.

 در پایان با سپاس از همراهیتان تا انتهای مقاله با اشتراک گذاری نظرات و پیشنهادات خود ما را دلگرم سازید.  شما عزیزان می توانید با بروکر نیکس  که در زمینه بازار فارکس و ارزهای دیجیتال فعال می باشد جهت دریافت  مشاوره رایگان از طریق راههای ارتباطی تماس بگیرید.  

نمایش نظرات (1)
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications