NYXbroker
نیکس فارکس

هاکیش و داویش

هاکیش و داویش چیست ؟ و تفاوت این دو چیست و در فارکس چه نقشی دارند ؟

هاکیش و داویش در فارکس از مفاهیم مهم و کاربردی در این بازار مالی هستند که در بین معامله گران بسیار رد و بدل می شود. آیا از این مفاهیم شناختی دارید؟ آیا می دانید این سیاست ها در بازار فارکس به چه چیزی اشاره دارند؟ به نظر شما نقش این سیاست ها در فارکس چیست؟
به احتمال زیاد از سیاست های انقباضی و انبساطی بانک مرکزی اطلاعاتی دارید. این سیاست های اعمال شده، در واقع نتایج تصمیمات سیاست گذاران بانک مرکزی در جهت تحریک و رشد اقتصاد کشور میباشد. یکی از انواع این تصمیمات که از سوی سیاست گذاران گرفته می شود، افزایش یا کاهش میزان نرخ بهره میباشد. این تصمیم نقش پررنگ و تاثیرگذاری در بازار فارکس دارد.
سیاست گذاران بانک مرکزی برای مهار تورم تصمیم به افزایش نرخ بهره می گیرند و برای پیشگیری از رکود اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی، سیاست کاهش نرخ بهره را اعمال می کنند.
سیاست های هاکیش و داویش در فارکس بر نرخ برابری ارز ها تاثیر می گذارد و معامله گران را با فرصت ها و محدودیت هایی مواجه می سازد. مفاهیم (Hawkish) و (Davish) اشاره دارند که آیا سیاست گذاران به سیاست مالی انقباضی یا سیاست انبساطی تمایل دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاثیرگذاری هاکیش و داویش در فارکس در ادامه مقاله با ما همراه باشید. نظرات خود را در انتهای مقاله برای ما بنویسید.

فهرست مطالب

هاکیش در فارکس یعنی چه؟

داویش در فارکس یعنی چه؟

تفاوت هاکیش و داویش چیست؟

سیاست های هاکیش و داویش چیست؟

مقایسه سیاست های(Hawkish) و (Davish)

چگونه می توان بر اساس (Hawkish) و (Davish) در فارکس معامله کرد؟

هاکیش در فارکس یعنی چه؟

در ابتدا بهتر است با هر یک از مفاهیم هاکیش و داویش در فارکس آشنا شوید و نقش آنها را در بازار بدانید و سپس به سیاست های مربوط به هرکدام بپردازیم.

هاکیش در فارکس بیانگر سیاست های مالی انقباضی می باشد. شاید شنیده باشید که می گویند در مصاحبه ای رئیس بانک مرکزی کمی لحن هاکیش گرفته است. این بدان معناست که بانک مرکزی آماده اعمال سیاست مالی انقباضی می باشد. ممکن است که این سیاست مالی انقباضی از طریق کاهش تراز مالی انجام شود و یا به وسیله افزایش میزان نرخ بهره صورت گیرد.

وقتی که بانک مرکزی رشد بازار و همچنین افزایش تورم را پیشبینی کند، سیاست هاکیش را در پی میگیرد تا وضعیت بازار را در آینده به تعادل لازم برساند. (Hawkish) و (Davish) در فارکس نیز اینگونه تاثیر می گذارند و با کاهش یا افرایش نرخ بهره و یا تولید ناخالص داخلی Gdp، که از مهم ترین شاخص ها در بازار فارکس می باشند، در جهت تعادل بازار به کار گرفته می شوند. بیشترین تغییرات نرخ ارز ها در زمان تغییر لحن بانک مرکزی از سیاست هاکیش به داویش یا برعکس صورت می گیرد و در این زمان معامله گران تقویت یا کاهش نرخ ارز های مختلف را پیشبینی می کنند.

داویش در فارکس یعنی چه؟

 دقیقا نقطه مقابل هاکیش می باشد. هاکیش و داویش در فارکس در دو جبهه روبروی هم قرار دارند و تاثیرات آنها بر بازار کاملا مخالف دیگری است.

زمانی که بانک مرکزی تصمیم به کاهش نرخ بهره میگیرد، به عبارتی سیاست مالی داویش را اعمال می کند. اگر بانک مرکزی رکود اقتصادی را در آینده پیش بینی کند و انتظار کاهش تورم را داشته باشد، این انتظارات خود را به صورت لفظی به بازار اعلام می کند. بنابراین رویکرد داویش را نسبت به اقتصاد در پیش گرفته است.

همانطور که گفته شد هاکیش و Davish در فارکس کاملا مخالف یکدیگر هستند و تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. در ادامه این مقاله برخی از این تفاوت ها را توضیح می دهیم تا درک بیشتری از آن ها برایتان حاصل شود.

تفاوت هاکیش و داویش چیست؟

از تفاوت های اصلی هاکیش و داویش در فارکس میتوان به وضعیت اقتصاد در زمان اعمال هرکدام از این سیاست ها اشاره کرد. در واقع هاکیش از رشد قوی اقتصاد خبر می دهد در حالیکه  Davish زمانی اعمال می شود که با رشد اقتصادی ضعیفی روبرو باشیم. علاوه بر این هاکیش در زمان افزایش تورم از سوی بانک مرکزی اعمال می شود و در نقطه مقابل، داویش هنگام کاهش تورم و تورم منفی در دستور کار قرار می گیرد.

هاکیش با کاهش تراز مالی بانک مرکزی همراه است ولی Davish افزایش تراز مالی را به دنبال دارد.

سیاست هاکیش با افزایش نرخ بهره صورت می گیرد و سیاست داویش نرخ بهره را کاهش می دهد.

در یک جمع بندی کلی می توان گفت که هاکیش سیاست مالی انقباضی و در مقابل   Davish سیاست مالی انبساطی می باشد.

سیاست های هاکیش و داویش چیست؟

سیاست های هاکیش چیست؟ 

هاکیش و داویش در فارکس هر کدام سیاست های مختلف مربوط به خود را دارند. این سیاست ها در مقابل یکدیگر قرار می گیرند و کاملا با هم متفاوت هستند. 

از جمله سیاست های هاکیش در فارکس می توان به تقویت ارز اشاره کرد. زمانی که سیاست هاکیش از سوی بانک مرکزی اعلام می شود، معامله گران انتظار تقویت ارز را دارند و بر همین اساس دست به معامله می زنند. 

از دیگر سیاست های هاکیش افزایش نرخ بهره می باشد. همچنین هاکیش در پی کاهش یا مهار تورم و برقراری تعادل در بازار است.

 

 

سیاست های داویش چیست؟

بر خلاف هاکیش که ارز را تقویت می سازد،   Davish تضعیف ارز را به دنبال دارد. بنابراین هاکیش و داویش در فارکس از عوامل موثر بر ارزش یک ارز به شمار می روند.

 به دنبال سیاست داویش نرخ بهره کاهش می یابد. این کاهش با هدف تحریک اقتصاد صورت می گیرد.

از سیاست های اصلی و مهم Davish این است که تراز مالی بانک مرکزی با خرید اوراق قرضه افزایش پیدا می کند. همچنین تقاضا برای خرید ارز از سوی معامله گران کاهش و به دنبال آن از ارزش ارز کاسته می شود.

 

 

مقایسه سیاست های(Hawkish) و (Davish)

در مقایسه سیاست های هاکیش و داویش در فارکس همانند تفاوت های این دو سیاست مالی که پیش از این گفته شد، بهتر است بدانید که این دو کاملا بر خلاف یکدیگر و سیاست های آن ها نیز در دو نقطه مقابل هم قرار دارند. در جدول های زیر می توانید سیاست های هاکیش و داویش را به صورت کلی و جزئی مشاهده کنید و به مقایسه آنها بپردازید.

هاوکیش داویش
تقویت ارز تضعیف ارز 
افزایش نرخ بهره کاهش نرخ بهره
 سیاست مالی : انقباضی سیاست مالی : انبساطی
هدف : مهار یا کاهش میزان تورم هدف : ایجاد تحریک در اقتصاد جامعه

 

 

سیاست های مالی هاوکیش سیاست های مالی داویش
افزایش میزان نرخ بهره با هدف کنترل و مهار تورم . سرازیری جریان نقدینگی به سوی ارز با میزان نرخ بهره بالاتر. تقویت ارز کشور . کاهش میزان نرخ تورم  با هدف تحریک اقتصاد و بازار. دور شدن جریان نقدینگی از سوی ارز با میزان نرخ بهره کمتر. تضعیف ارز کشور می شود . 
فروش اوراق قرضه  به منظور کاهش تراز مالی بانک مرکزی. افزایش نرخ بهره و به دنبال آن تقویت ارز کشور . خرید اوراق قرضه به منظور افزایش تراز مالی بانک مرکزی. کاهش تقاضای ارز و به دنبال آن کاهش ارزش ارز کشور.

چگونه می توان بر اساس (Hawkish) و (Davish) در فارکس معامله کرد؟

معامله بر اساس هاکیش و داویش در فارکس نیازمند مهارت و آشنایی لازم و کافی نسبت به این سیاست های مالی می باشد. به همین دلیل معامله گران اهمیت مطالعه در این زمینه را در معاملات خود مدنظر قرار می دهند.

یک حرکت و لحن کوچکی از سوی بانک مرکزی می تواند تغییرات بزرگی را در نوسانات نرخ ارز به همراه داشته باشد. بنابراین معامله گران جلسه کمیته عملیات بازار را همواره تحت نظر دارند.

هاکیش و داویش

در تصویر فوق شما حالت های گوناگونی که تصمیمات و سیاست های مالی بانک مرکزی به خود می گیرد را مشاهده می کنید. اگر وضعیت این سیاست های به سمت چپ برود، وضعیت داویش را خواهیم داشت و در این صورت ارزش ارز نسبت به سایر ارز ها کاهش می یابد. بر خلاف آن هرچه این سیاست ها به سمت راست یعنی وضعیت هاکیش تر بروند، ارزش ارز بیشتر می شود.

البته دقت کنید که معامله بر اساس هاکیش و داویش در فارکس چنان راحت و ساده نیست که با هر لحن (Hawkish) یا (Davish) از سوی بانک مرکزی اقدام به خرید و فروش ارز کنیم. درواقع مسئله کمی پیچیده تر است و باید به انتظارات و پیشبینی های نرخ بهره نیز توجه شود. به همین دلیل است که می گوییم معامله بر اساس هاکیش و داویش در فارکس کار هرکسی نیست و نیاز به مهارت دارد و در صورت اشتباه در این امر، می تواند موجبات ضرر و زیان زیادی را فراهم کند.

سخن پایانی

هاکیش و داویش در فارکس از عوامل ایجاد کننده نوسان در نرخ ارز به شمار می روند. به همین دلیل است که همیشه باید مدنظر معامله گران باشد. هر لحن و حرکت کوچکی از بانک مرکزی که سیاست (Hawkish) یا (Davish) را اعلام کند، می تواند نقش تعیین کننده ای در معاملات آتی معامله گران داشته باشد. شما می توانید سیاست های لفظی بانک مرکزی را در گزارش های خبری به وضوح مشاهده کنید. صحبت هایی که متمایل به سمت سیاست هاکیش و داویش در فارکس هستند، می توانند موفقیت شما را در معاملات تان تضمین کنند. البته دقت داشته باشید که معامله بر اساس این سیاست ها کار ساده ای نیست و عواملی همچون نرخ بهره در این فرایند دخیل خواهند بود و شما باید این عوامل را در نظر بگیرید. تمام آنچه در این مقاله آمده است، با هدف آشنایی هرچه بیشتر شما با سیاست های هاکیش و داویش در فارکس و تفاوت های آن ها با یکدیگر در جهت بهره مندی در معاملات گفته شد. در صورتی که سوال و ابهامی در این باره داشتید می توانید با مشاورین بروکر نیکس تماس حاصل نمایید. منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.

نمایش نظرات (1)
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications