NYXbroker
نیکس فارکس

شاخص های بازار سرمایه

شاخص بازار سرمایه چیست و انواع آن کدام است ؟

شاخص های بازار سرمایه را می شناسید؟ آیا می دانید کاربرد بررسی شاخص بازار سرمایه و همینطور بررسی روند شاخص بازار سرمایه به چه معناست؟ اگر می خواهید بدانید که شاخص بازار سرمایه چیست و همینطور گروه شاخص بازار سرمایه را بهتر بشناسید، تا انتهای مقاله شاخص های بازار سرمایه که توسط تیم تحلیلی بروکر نیکس، تقدیم حضور با ارزشتان می شود همراه ما باشید تا با هم این مفاهیم بسیار مهم در اقتصاد را بررسی کنیم.
اقتصاد در هر جامعه ای دارای ساختاری است که متناسب با شرایط آن جامعه می باشد و شاخص های بازار سرمایه نیز بر اساس اقتصاد آن کشور عمل می کنند. در این مبحث ابتدا تعریفی از بازار سرمایه خواهیم داشت و سپس در ادامه به بررسی شاخص های بازار سرمایه خواهیم پرداخت.
نام بازارهای مالی را احتمالا زیاد شنیده اید. بازار مالی متشکل شده است از دو مولفه سرمایه و پول . اصولا سیستم مالی هر کشوری بر مبنای این دو عامل بنا می شود.

فهرست مطالب

شاخص های عملکرد بازار سرمایه چیست؟

انواع شاخص ها ی سرمایه

از کجا می توانم شاخص های بازار را پیدا کنم؟

شاخص های عملکرد بازار سرمایه چیست؟

 

در مقدمه مبحث  اندیکس های بازار سرمایه  توضیح داده شد که سیستم مالی کشورها بر مبنای دو عامل می باشد. پول و سرمایه

در کشورهای توسعه یافته نبض نظام مالی را بازارهای سرمایه تشکیل می دهد. اما در کشورهای درحال توسعه این وظیفه بر عهده پول می باشد. در چنین اقتصادی بانک ها نقش پررنگ تری دارند چرا که به دلیل آنکه رشد بازار سرمایه ای زیاد نمی باشد، این بانکها هستند که نیازهای سرمایه ای را تامین می نمایند. 

بازار سرمایه که واژه انگلیسی آن Capital Market می باشد مختص به سرمایه هایی است که بلندمدت می باشند. در این بازار دارایی هایی مبادله می شود که زمان سررسید آنها بالای یک سال می باشد. بازار سرمایه نقش بسیار  مهمی را در روند توسعه یک جامعه بر عهده دارد چرا که باعث توسعه و رشد در اقتصاد یک کشور می گردند. هیچ نهاد و سازمان مالی دیگری همچون  بازار سرمایه مناسب برای اجرای این نقش نمی باشد. لذا سطح توسعه بازار سرمایه ، اندیکس های بازار سرمایه و همچنین عوامل کلان اقتصادی مؤثر بر عملکرد این بازار، همواره مسئله مهمی برای سیاستگذاران و اقتصاددانان می باشد.

 در این بخش از مقاله شاخص های بازار سرمایه و بررسی شاخص بازار سرمایه ببینیم که شاخص های عملکرد بازار سرمایه چیست؟ ببینیم که مفهوم شاخص بازار سرمایه چیست؟ باید گفت که  شاخص بازار سرمایه (CPMKTS)  در واقع یک ابزار سرمایه گذاری بود که ارزش اوراق بهادار بازار سرمایه آمریکا را  با درجه سرمایه گذاری سنتی  پیگیری و تعقیب می کرد. این شاخص در ماه می 2006 راه اندازی شد.  گروه شاخص بازار سرمایه، جهت رفع نیاز های بازار در زمینه های زیر ایجاد گردید:

  • یکی از اهدافی که  شاخص های بازار سرمایه دنبال می کنند، ارزیابی جزیی تر و پیچیده تر نحوه عملکرد بازار سرمایه می باشد.
  • بهبود ارزیابی  در زمینه ریسک و بازده از دیگر اهدافی است که  شاخص های بازار سرمایه برای آن منظور بوجود آمده اند.
  •  شاخص های بازار سرمایه با ارائه ابزارهای بهتر به سرمایه گذاران کمک می کند  تا از طریق بررسی شاخص بازار سرمایه و همینطور بررسی روند شاخص بازار سرمایه  تصمیمات تجاری بهتری را اتخاذ نمایند.

 

بازار سرمایه

انواع شاخص ها ی سرمایه

 

در ادامه صحبتمان در خصوص  اندیکس های بازار سرمایه، بعد از آشنایی با مفهوم اندیکس بازار سرمایه چیست؟ در این بخش به معرفی  انواع  اندیکس های بازار سرمایه خواهیم پرداخت. شاخص های بازار سرمایه عبارتند از:

ارزش بازار: که درانگلیسی به آن Market capitalization گفته می شود، به ارزش کل سهامی اشاره دارد که در اختیار یک شرکت می باشد.  نحوه محاسبه آن با ضرب کردن  قیمت یک سهم در تعداد کل سهام موجود  به دست می آید.

اما چرا این شاخص ارزشمند است ؟ چون  به سرمایه گذاران این  اجازه می دهد تا اندازه نسبی یک شرکت در قیاس با سایر شرکتها درک نمایند.

 

شاخص کل سهام: از دیگر  شاخص های بازار سرمایه می باشد.

این شاخص که  یک وسیله سرمایه گذاری می باشد شامل سبدی از سهام می باشد.  یک صندوق سرمایه گذاری مشترک  و یا صندوقی قابل معامله است. این شاخص، تعداد زیادی سهام در زمینه های مختلف صنایع می باشد که  به منظور نمایش نحوه عملکرد بازار سهام طراحی گردیده است.

 شاخص دیگر از گروه اندیکس بازار سرمایه، که در اینجا به آن می پردازیم ارزش کل معاملات معامله شده می باشد. البته در شرایطی که رشد اقتصادی  با تولید ناخالص داخلی واقعی تعیین شده باشد و عبارت است از تعداد کل سهام معامله شده(داخلی و خارجی) ضربدر قیمت منطبق آنها.

 

 

 

از کجا می توانم شاخص های بازار را پیدا کنم؟

 

در ادامه بررسی مبحث  اندیکس های بازار سرمایه، ببینیم که شاخص های بازار را کجا می توانیم پیدا کنیم؟

 اندیکس های بازار، در واقع از  ماهیت کمی برخوردار می باشند و همواره به دنبال تفسیر داده های سهام  می باشند و یا از طرفی  روند اندیکس بازار سرمایه به دنبال پیش بینی حرکت بازار می باشند.

 شاخص های بازار را می توان  زیر مجموعه ای از  شاخص های فنی دانست. این شاخص ها عموما از فرمولها و نسبت ها تشکیل شده و به این منظور طراحی شده اند که به سرمایه گذاران کمک کنند که تصمیمات تجاری بهتری را اتخاذ نمایند. در خصوص اندیکس های بازار سرمایه بالاتر آنها را تعریف کردیم.

 برخی از شاخص های بازار که در میان معامله گران و سرمایه گذاران که محبوب و رایج هستند عبارتند از احساسات بازار، وسعت بازار یا  market breadth  این شاخص به تخلیل تعداد سهام در حال پیشرفت را نسبت به سهامی که در یک شاخص مشخص یا در بورس اوراق بهادار در حال کاهش هستند را انجام می دهد. از مله بورس نیویورک یا نزدک. ور در آخر شاخص میانگین متحرک. آنچه که شایان ذکر است آشنایی با شاخص ها و نحوه کار آنها قطعا به انجام معاملات موفق کمک بسیاری می کند.

 

 

 

سخن پایانی

 

 اندیکس های بازار سرمایه را با هم در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم. در بازار سرمایه را تعریف کردیم. پیشرفت اقتصادی در یک جامعه  به این بستگی دارد که چگونه بازار سرمایه  می تواند پس انداز را در مسیر سرمایه گذاری به کار بگیرد. عقیده ای که وجود دارد بازار سرمایه باعث رشد اقتصادی می شود چرا که به بسیج کردن پس اندازهایی کمک می کند که به پروژه های سرمایه گذاری اختصاص می یابد.

در اقتصادهای پیشرفته  شاخص های بازار سرمایه به خوبی تعریف شده است . این در حالی است که در کشورهای درحال توسعه نمی توان با این اطمینان از بازار سرمایه صحبت کرد چرا که هنوز پتانسیل و امکانات مالی را که بازار سرمایه ارائه می دهد درک نشده است.

در ادامه  شاخص های بازار سرمایه را نام برده و تعریف کردیم . با امید به آنکه مطالب برایتان مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات ارزشمند خود را با ما به اشتراک گذارید. به خاطر داشته باشید بروکر نیکس همراه همیشگی کاربران در ارائه مشاوره مالی رایگان می باشد.

نمایش نظرات (1)