NYXbroker
نیکس فارکس

استاپ اوت stop out

استاپ اوت چیست ؟ زمانی که استاپ اوت اتفاق می افتد چه می شود ؟

استاپ اوت stop out چیست؟ استاپ اوت در فارکس چیست ؟ مفهوم استاپ اوت در فارکس را می دانید؟ سطح استاپ اوت به چه معناست؟ مفهوم لیکوئید یا استاپ اوت شدن به چه معناست ؟ این قبیل سوالات ممکن برای هر تریدری در طول زمان ترید کردنش پیش بیاید و با آنها برخورد کند. بنابراین آشنایی با اصطلاح استاپ اوت stop out بسیار لازم و ضروری می باشد. اصولا انجام معامله در بازار فارکس نیاز به آشنایی با اصطلاحات و نحوه کاربرد آن در معامله دارد. اگر استاپ اوت stop out را به خوبی بشناسیم سعی خواهیم کرد که دچارش نشویم چون تجربه شیرینی نخواهد بود. برای درک بهتر استاپ اوت stop out تا پایان این مقاله که به همت تیم تحقیقاتی بروکر نیکس به نگارش درآمده همراه ما باشید.

فهرست مطالب

استاپ اوت چیست ؟

استاپ اوت در معاملات چگونه انجام می شود ؟

استاپ اوت در فارکس به چه معناست؟

سطح Stop Out چیست؟

نحوه محاسبه استاپ اوت چگونه است؟

تفاوت کال مارجین با استاپ اوت چیست ؟

چرا فارکس معاملات را متوقف میکند؟

تا چه زمانی معاملات می تواند باز بماند؟

استاپ اوت چیست ؟

استاپ اوت stop out چیست؟ در معاملات فارکس، استاپ اوت stop out به زمانی اطلاق می شود که سطح مارجین شما به یک درصد خاص (در بروکرهای مختلف متفاوت است) برسد، در آن زمان پوزیشن های باز شما که ضرر ده (به ترتیب بیشترین ضرر) هستند بطور خودکار توسط پلتفرم بروکر بسته می شوند که اصطلاحا به مفهوم لیکوئید (انحلال) یا استاپ اوت شدن می باشد. این انحلال رخ می دهد چرا که حساب معامله گر قادر نخواهد بود به دلیل کمبود مارجین پوزیشن های باز را پشتیبانی نماید و اگر بسته نمی شد باعث ایجاد ضرر بیش از مبلغ سرمایه گذاری مشتری می گشت و در نتیجه به سرمایه بروکر آسیب می رساند.

استاپ اوت در معاملات چگونه انجام می شود ؟

بعد از آنکه به مفهوم استاپ اوت در فارکس چیست پی بردیم، ببینیم که استاپ اوت stop out در معاملات فارکس چگونه انجام می شود؟ زمانی که شما در بروکری حسابی را افتتاح می کنید قبل از آنکه شروع به ترید کنید بروکر قطعا به شما در مورد حساب اطلاعاتی را می دهد از جمله اینکه  سطح مارجین کال روی چه رقمی (به صورت درصد بیان می شود) قرار بگیرد شما اخطار مارجین کال شدن را دریافت میکنید. رقم دیگری که حائز اهمیت است، رقم مربوط به سطح استاپ اوت stop out و یا استاپ اوت شدن که چنانچه در سطح مارجین کال به اخطار توجه نکنید به سطح استاپ اوت stop out می رسید. در ادامه در خصوص تفاوت مارجین کال و استاپ اوت توضیح بیشتری خواهیم داد.

استاپ اوت در فارکس به چه معناست؟

استاپ اوت در فارکس چیست؟ استاپ اوت stop out زمانی است که بروکر شروع به بستن و انحلال (liquidated) پوزیشنهای ضررده می کند تا بدین وسیله مقداری از مارجینی که حساب مشتری درگیر است آزاد شود. سطح استاپ اوت stop out بسته به بروکر و حسابی که در دست معامله دارید متفاوت است آنچه که گفته شد مفهوم استاپ اوت در فارکس بود.

سطح Stop Out چیست؟

برای آنکه سطح استاپ اوت stop out یا استاپ اوت لول بیشتر برایتان روشن شود مثالی می زنیم. اگر مارجین کال 100% باشد و سطح استاپ اوت stop out  مثلا 20% باشد به محض آنکه حسابتان به 100% سطح مارجین خودش برسد معامله گر آلارم و اخطار مارجین کال را دریافت می کند. اگر تریدر در این بازه زمانی که دارد اقدام به شارژ حساب خود و یا بستن موقعیت های پر ضرر ننماید و یا هج نکند و سطح ضرر همینطور بالاتر رود تا جایی که به 20% سطح مارجین برسد در این زمان استاپ اوت stop out فعال خواهد شد عدد 20%  استاپ اوت لول نامیده می شود. البته امیدواریم هرگز این سطح برایتان فعال نگردد! 

نحوه محاسبه استاپ اوت چگونه است؟

برای محاسبه استاپ اوت stop out، ابتدا سطح مارجین را از طریق فرمول زیر محاسبه می کنیم. 

اکوئیدی (Equity) به معنای ارزش خالص موجود تقسیم بر مارجین استفاده شده ضربدر عدد 100 است‌.

چنانچه عدد بدست آمده بالای 100 قرار گرفت، معامله گر می تواند وارد معاملات جدید شودد. زیر عدد 100 ابتدا اخطار مارجین کال و سپس  سطح استاپ اوت شدن است.

تفاوت کال مارجین با استاپ اوت چیست ؟

در این بخش از مقاله  همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم به بررسی تفاوت مارجین کال و استاپ اوت می پردازیم. مارجین کال در واقع یک سطح بالاتر از استاپ اوت است. تریدر ابتدا اخطاری مبنی بر مارجین کال شدن را دریافت می کند و چنانچه در این سطح اقدام به شارژ حساب و رساندن مقدار مارجین به حد نصاب لازم ننماید و یا  پوزیشنهایی که در ضرر هستند را نبندد و یا پوزیشنهایی که بیشتر در خطر هستند را هج نکند، به سطح استاپ اوت خواهد رسید و پوزیشنها (به ترتیب بیشترین ضرر) توسط بروکر به صورت خودکار بسته خواهند شد. امیدواریم که تفاوت مارجین کال و استاپ اوت برایتان روشن شده باشد.

چرا فارکس معاملات را متوقف میکند؟

در ادامه بحث و بررسی استاپ اوت stop out ببینیم که چرا بروکر فارکس معاملات را متوقف می کند؟

تصور کنید که شما اخطار کال مارجین را پس از رسیدن سطح مارجین به درصد مورد نظر(100 % یا 150%) دریافت کرده اید، اما هنوز قصد شارژ حسابتان را ندارید و یا هیچ عملیاتی جهت رفع سطح اخطار کال مارجین نداشته اید و فکر می کنید که هنوز امیدی  واهی وجود دارد که روند معامله ها به نفع  شما تغییر خواهد کرد. خوب این یک دیوانگی است!

آنقدر به ماندن در روند نزولی بازار و ماندن در ضرر ادامه می دهید  تا به سطح  استاپ اوت لول برسید. و پلت فرم بروکر فارکس به صورت اتوماتیک معاملات را با بستن پوزیشن های ضررده متوقف می کند در غیر اینصورت موجودیتان صفر خواهد شد. بنابراین تا آنجائیکه ممکن است از استاپ اوت شدن دور بمانید و از آن اجتناب کنید. 

تا چه زمانی معاملات می تواند باز بماند؟

بعد از دریافت آلارم مارجین کال شما زمان کوتاهی دارید تا استاپ اوت نشوید در این زمان کوتاه چنانچه بالاتر هم اشاره کردیم سه راه وجود دارد: راه اول شارژ کردن حساب و بالا بردن سطح مارجین  و راه دوم بستن موقعیت هایی که در ضرر بالا هستند و راه سوم هم هج پوزیشن هایتان است که البته زیاد توصیه نمیشود.

اگر در بازه زمانی بعد از زمان آلارم مارجین کال شدن معامله گر توانست از طریق یکی از سه راه بالا از استاپ اوت شدن نجات پیدا کند که بسیار عالی ولی اگر به دلیل طمع و یا هر گونه فکر غیر منطقی مبنی بر ماندن در موقعیت ضررده نه تنها استاپ اوت اتفاق خواهد افتاد بلکه موجودی حساب به صفر نزدیک خواهد شد. 

سخن پایانی

استاپ اوت stop out، به عنوان یکی از مفاهیم بسیار مهم در دنیای فارکس است. یاد گیری این مفهوم در فارکس کمک خواهد کرد تا در دنیای رقابتی فارکس بتوانیم حرفه ای به ترید کردن بپردازیم. گفتیم که استاپ اوت stop out در فارکس به چه معناست؟ زمانی که سطح مارجین به آن حدی که بروکر مشخص کرده برسد، پوزیشن های ضررده بطور خودکار و به ترتیب بیشترین ضرر شروع به بسته شدن می کنند تا زمانیکه سطح استاپ اوت به عدد بالاتر مشخص شده توسط بروکر برسد. سطح استاپ اوت stop out دارای اسامی دیگری نیز می باشد، از جمله margin closeout value (مارجین کلوز اوت ولیو)، Liquidation Margin (انحلال مارجین) و حداقل مارجین مورد نیاز.
با امید به آنکه مطالب عنوان شده به شما عزیزان کمک کند که همواره با رعایت دو اصل مهم مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک از استاپ اوت شدن دوری و اجتناب کنید. نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک گذارید.

پیام بگذارید