NYXbroker
نیکس فارکس

GPU چیست؟

یکی از تکنولوژی ها برا کا رماین ارز دیجیتال

GPU چیست؟ شاید این عبارت به گوشتان آشنا باشد. در حقیقت تکنولوژی پردازش اطلاعات گرافیکی آنقدر پیشرفت کرده است که هر زمان نوآوری خاصی را به دنیای تکنولوژی و کامپیوتری عرضه می کند. یکی از آخرین یافته های آن واحد پردازش گرافیکی یا GPU می باشد که امکانات جدیدی را به دنیای بازیهای کامپیوتری و ساخت محتوا عرضه کرده است. برای پاسخ به این سؤال که GPU چیست و آشنایی بیشتر با این تراشه گرافیکی، به توضیح عملکرد آن می پردازیم.

فهرست مطالب

عملکرد GPU چیست؟

CPU چیست و چه تفاوتی با GPU دارد؟

GPU چیست و چه کاربردی دارد؟

چگونه GPU سیستم را فعال کنیم؟

عملکرد GPU چیست؟

این تراشه گرافیکی به عنوان واحد پردازش گرافیکی در سیستم های کامپیوتری، یکی از مهمترین تکنولوژی هایی است که بطور وسیعی در اپلیکیشن های گرافیکی و ویدئویی بکار گرفته می شود. اگرچه این تراشه بیشتر به دلیل استفاده در بازیهای کامپیوتری شناخته شده است اما در حال حاضر بیشترین استفاده از آن را در محصولات خلاقانه و هوش مصنوعی می بینیم. GPU یا واحد پردازش گرافیکی در اصل برای سرعت بخشیدن به تولید گرافیک های سه بعدی ایجاد شده است که به برنامه نویسان گرافیکی امکان تولید جلوه های ویژه و مناظر واقعی با استفاده از تکنیک های سایه و روشن را می دهد. همچنین با توجه به بازار داغ تجارت آنلاین از جمله بازار فارکس، عملکرد این واحد از لحاظ تولید نمودارهای گرافیکی و انجام محاسبات ارزی بسیار حائز اهمیت می باشد.

CPU چیست و چه تفاوتی با GPU دارد؟

CPU یعنی واحد پردازش مرکزی که به عنوان مغز کامپیوتر خوانده می شود و دارای هسته های پردازش چندگانه است تا دستورالعمل ها و سرعت اجرای برنامه های کامپیوتری را ارتقاء بخشند.

برای بررسی تفاوت بین CPU و GPU بهتر است بدانیم که آنها نقاط مشترک زیادی دارند. هر دو موتورهای اصلی کامپیوتر و ریزپردازنده یا قطعه های سیلیکونی هستند که دستورات کامپیوتری را اجرا می کنند. اما از لحاظ ساختاری برای اهداف متفاوتی طراحی شده اند. CPU به عنوان یک موتور قدرتمند اجرایی، با تمرکز هر یک از هسته های خود بر عملیاتی جداگانه، روند اجرایی برنامه ها را سرعت می بخشد. این ویژگی آن را به ابزار مهمی به ویژه برای عملکرد پایگاه اطلاعاتی تبدیل کرده است. اما GPU بعنوان یک تراشه ارتقاء یافته ای از ASIC  یعنی مدارهای یکپارچه ای که برای عملیات خاص طراحی شده اند، جهت افزایش سرعت و کارایی گرافیک های سه بعدی تولید شده اند. با گذر زمان این تراشه ها قابلیت برنامه ریزی و انعطاف پذیری بیشتری پیدا کردند و توانسته اند به عنوان پردازش گر اصلی در یک سیستم کامپیوتری سازگار با انواع مختلف اپلیکیشن ها طراحی شوند. قابل ذکر است که GPU به عنوان یک پردازشگر گرافیکی و ASIC یا اسیک به عنوان یک میکروچیپ هر دو برای استخراج ارز دیجیتال در شرایط مختلف استفاده می شوند.

با بررسی تفاوت بین CPU و GPU نیز می توان به این نتیجه رسید که در خصوص تجارت آنلاین و نیاز به سیستم کامپیوتری مناسب به عنوان ابزار اتصال به این بازار، GPU یا واحد پردازش گرافیکی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

GPU چیست و چه کاربردی دارد؟

با دانستن این مطلب که GPU یا همان پردازنده گرافیکی چیست، حال می خواهیم به کاربرد آن در خصوص ایجاد ارزهای دیجیتال بپردازیم. تا قبل از سال 2009 مبحثی بنام ارزهای دیجیتال یا رمزنگار وجود نداشتند اما با پیشرفت های تکنولوژی و تقاضا برای ایجاد آنها، استخراج ارزهای دیجیتال واقعیت پیدا کرد. در طی سالها، مراحل استخراج ارزهای دیجیتال و کارایی آن از طریق استفاده از سخت افزارهای پیشرفته تکامل یافت و GPU در طی این سالها برای مراحل استخراج ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می گرفت. باید یاد آوری کنیم که قدرت GPU برخلاف  واحد پردازش مرکزی کامپیوتر یعنی CPU، در ارتباط با شبکه های ارزهای دیجیتال بسیار مؤثرتر و کاربردی تر می باشد.

دلیل ناکارآمد بودن  CPU برای استخراج ارزهای دیجیتال ، سرعت پردازش محدود و مصرف بالای برق توسط آن بود که منجر به خروجی های اندک می شد. بنابراین استفاده از GPU توانست فواید چندگانه ای برای کاربران خود داشته باشد. اول آنکه سرعت پردازش اطلاعات آن تقریباً 800 برابر CPU بود و آن را جایگزین مناسبی برای استخراج ارز دیجیتال می ساخت. دیگر آنکه GPU یا واحد پردازش گرافیکی توانایی انجام محاسبات بیشتری داشت که می توانست منجر به خروجی بیشتر بویژه در مراحل تولید ارزهای دیجیتال شود.

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و آشنایی با ارزهای دیجیتال به سایت بروکر نیکس مراجعه نموده و با مطالعه مقالات متعددی از جمله ارزهای دیجیتال چیست دانش خود را در این زمینه و موارد مشابه ارتقاء دهید.

چگونه GPU سیستم را فعال کنیم؟

برای فعال کردن کارت گرافیک دستگاه خود لازم است وارد کنترل پنل سیستم شده، بر روی دکمه  device manager  و سپس گرافیک کارت کلیک کنید. برای فعال بودن می بایست کلمه enable را نشان دهد. این را بدانیم که اصولاً یک GPU بر روی کارت های گرافیکی قرار می گیرد.

وجود تراشه های گرافیکی در سیستم های کامپیوتری امری رایج است چرا که پردازش عکسها و ویدیوها از طریق آنها انجام می شود اما پردازش نمودارهای گرافیکی بویژه در خصوص پلتفرم های تجاری نیازمند توانمندی های بیشتری است. بنابراین بحث کارت های گرافیک حرفه ای مطرح می شود. دو شرکت بزرگ در دنیا بنام های NVIDIA و AMD ،G-force بعنوان سازندگان بهترین کارت های گرافیکی می باشند. اما یادآوری می کنیم که برای انجام تجارتهای آنلاین نیازی به خرید گران قیمت ترین کارت های گرافیکی نمی باشد. در واقع سیستم شما برای ورود به بازار تجارت آنلاین می بایست حداقل شرایط زیر را داشته باشد:

پردازنده حداقل 6 هسته ای، حافظه یا RAM حداقل 16 گیگابایت ، کارت های گرافیکی برای پشتیبانی از مانیتورهای با رزولوشن 3K-4K-5K ، هارد درایو اولیه SSD و هارد درایو ثانویه HDD ، سیستم خنک کننده هم اهمیت زیادی دارد و بهترین نمونه آن می بایست حداقل دو خنک کننده یا FAN داشته باشد. البته در کنار تمام این ویژگیها سعی کنید یک شرکت پشتیبانی قوی در کنار خود داشته باشید تا در صورت بروز هر نوع مشکلی فنی بتواند به سرعت در رفع آن شما را یاری رساند.

سخن پایانی

GPU یا واحد پردازش گرافیکی سالهاست که شناخته شده است اما همچنان با ابزارهای پیشرفته ای که هر روزه وارد بازار تکنولوژی می شوند در رقابت است. بعنوان مثال برای مقایسه تراشه هایی نظیر ASIC یا مدارهای یکپارچه در اپلیکیشن ها، در مواردی همچون ابزار محاسباتی Hash که در واقع یک الگوریتم محاسباتی است و در عملکرد مدیریت شبکه ارزهای دیجیتال نیز نقش مهمی دارد، بهتر عمل کرده اند.

حال که دانستیم GPU یا همان پردازنده گرافیکی چیست و عملکرد آن چگونه میباشد، دریافتیم که نکته اصلی برای یک سیستم کامپیوتری مورد استفاده در تجارت های آنلاین از جمله تجارت فارکس این است که کارت گرافیک مناسب بر روی آن نصب شده باشد. ممکن است بعضی شرکتها ممکن است GPU یا تراشه های گرافیکی بسیار گرانی را به شما پیشنهاد دهند اما نمونه های نه چندان گران با قابلیت های متوسط نیز می توانند پاسخگوی نیاز شما برای انجام معاملات روزانه در بازارهای آنلاین باشند. برای مثال اکثر کامپیوترهای معمولی که قابلیت نصب بازیهای کامپیوتری را دارند، برای معاملات آنلاین نیز بکار گرفته می شوند زیرا تمرکز آنها بر جلوه های گرافیکی و اجرای برنامه های سنگینی است که از نظر حجم مشابه با نرم افزارهای تجارت آنلاین می باشند.

پیام بگذارید