NYXbroker
نیکس فارکس

روانشناسی معامله گری

برای اینکه یک معامله گر موفق در بازار فارس باشید باید برخی عوامل روحی خود را کنترل کنید

روانشناسی معامله گری بطور کلی اشاره به احساسات و حالتی از روان و ذهن آدمی دارد که می تواند موفقیت یا شکست در یک معامله را برای او رقم بزند. روانشناسی معامله گری ابعاد مختلف شخصیتی و رفتاری افراد را که بر عملکرد تجاری آنها تاثیر گذار است نشان می دهد و می تواند حتی به اندازه دانش، تجربه و مهارت در کسب موفقیت در معاملات روزمره افراد اهمیت داشته باشد. روانشناسی معامله گری بخش احساسی و تاثیرگذار در مراحل تصمیم گیری یک معامله گر برای شروع یک معامله است. در ادامه علاوه بر آشنایی بیشتر با این موضوع، می خواهیم به بررسی چگونگی تاثیر آن در معاملات بازار فارکس نیز بپردازیم.

فهرست مطالب

روانشناسی معامله گری چیست ؟

چرا معامله گران ضرر می کنند ؟

چگونه می توان بر احساسات غلبه کرد ؟

چرا معامله گری استرس آور است

طمع معامله گری در فارکس

الگوی روانشناسی چیست؟

چند درصد از معامله گران فارکس درآمد کسب می کنند؟

چگونه می توانید هنگام معامله آرامش خود را حفظ کنید؟

روانشناسی معامله گری چیست ؟

تخصص در بازار فارکس یا بهره مندی از دانش لازم در کلیه بخشهای این بازار نمی تواند تعیین کننده موفقیت یک معامله گر در بازار جهانی فارکس باشد. بطور مثال آشنایی با صدها استراتژی در فارکس و یا استفاده از شاخص معاملاتی در فارکس برای تحلیل این بازار چنانچه از یک موضوع غافل باشید، شاید هیچ کدام از این عوامل نتوانند برای معامله گر کارامد باشند. موضوع اصلی داشتن مهارت در مدیریت احساسات است که جزئی از روانشناسی معامله گری فارکس محسوب می شود. کلید موفقیت در یک معامله بهره مندی از مدیریت صحیح احساسات است. بنابراین اگر تنها هوش و ذکاوت کلید اصلی موفقیت بود، افراد بیشتری می توانستند از این طریق پولسازی کنند. یک معامله گر خوب چگونه احساسات خود را در زمان انجام معامله کنترل می کند؟

1- آنها از حس استرس دوری می کنند. بدان معنا که اگر از انجام معامله ترس دارند یا فضای مناسبی برای انجام معامله احساس نمی کنند، اصلاً به انجام آن فکر نمی کنند.

2- عدم اطمینان نسبت به انجام معامله با عدم اعتماد به نفس متفاوت است. مساله این است که در بازار فارکس هر چند معامله گر خوبی باشید در یک لحظه ممکن است ناگهان بازار خلاف پیش بینی شما پیش رود. شما می بایست به عنوان معامله گر آمادگی رویایی با ضرر را در بازار فارکس داشته باشید. در اصطلاح روانشناسی معامله گری، می گویند که امید به بهترین داشته باش اما برای بدترین شرایط خود را آماده کن. اگر از لحاظ روحی آمادگی پذیرش ضرر در معامله را داشته باشید، احساسات منفی در شما کمتر اثرگذار خواهند بود.

3- هرگز انتظار سود لحظه ای نداشته باشید. هر چقدر میزان حجم معاملات معامله گر بزرگتر باشد احتمال ریسک آن نیز افزایش می یابد. البته که احتمال ضرر همواره وجود دارد. یک معامله گر خوب با مدیریت ریسک از ضرر معاملات خود تا حد زیادی جلوگیری می کند.

برای مثال یکی از عواملی که باعث می شود معامله گران ضرر کرده و از انجام معاملات منصرف شوند ضعف در مدیریت ریسک می باشد. آنها بیشتر از حد توان خود ریسک می کنند. اما یکی از دلایل این ضعف را می توان در یک کلمه خلاصه کرد و آن هم تمایل بیش از حد به سودآوری یا در اصطلاح عامیانه ” طمع ” می باشد. اما بطور کلی موارد فوق از مهمترین مباحث روانشناسی معامله گری در فارکس هستند که درک درست آنها می تواند کمک بسیار زیادی به معامله گران بازارهای مالی در جهت هدایت معاملات آنها بکند.

چرا معامله گران ضرر می کنند ؟

آمار منتشر شده در بسیاری از وب سایت ها حاکی از این است که حدود 80% معامله گران فارکس سرمایه خود را در معامله از دست داده و از این بازار خارج می شوند. البته مساله آماری بسیار مهم تعداد معامله گران نیست بلکه میزان حجم سرمایه وارد شده در این بازار است. گزارشات سایت دیلی فارکس (daily forex) هنوز بسیاری از معامله گران نتوانسته اند در این بازار جای خود را تثبیت کنند. حال برای روانشناسی معامله گری در فارکس نگاهی به دلایل ضرر معامله گران در این بازار جهانی می اندازیم.

  بازار فارکس یا هر نوع بازار مالی دیگری بدین گونه است که اگر بخواهید بیش از میزان سرمایه خود سود کسب کنید، می تواند شما را زمین بزند. اگر معامله گر با این چهارچوب فکری که به اصطلاح بازار را زمین می زند، بصورتی هیجانی برای معامله هجوم آورد قطعاً با یک فاجعه مواجه خواهد بود.

  مهمترین کار معامله گر حفظ سرمایه و سپس کسب سود است. اگر سرمایه خود را از دست بدهید توانایی سودآوری را از دست داده اید. مدیریت ریسک فارکس همچنانکه پیشتر نیز گفته شد نظیر خارج شدن از معامله پس از کسب سود منطقی از آن و  معامله در حجم منطقی در مقابل سرمایه، برای مقابله با ریسک های معاملاتی است.

طمع معاملاتی نداشته باشید. اگر بخواهید هر پیپ لحظه آخری پیش از چرخش جفت ارزها را بگیرید، مجبور می شوید برای مدت طولانی در آن پوزیشن بمانید و حتی معامله سودآور خود را نیز از دست خواهید داد.

  اگر احساس می کنید روند بازار در تغییر است و می خواهید در مسیر جدیدی وارد معامله شوید، منتظر تایید شدن تغییر روند قیمت بمانید. اگر می خواهید در پوزیشن پایین یا به اصطلاح در کف معامله کنید، نقطه پایین در روند صعودی را انتخاب کنید و اگر می خواهید در پوزیشن بالا یا در سقف معامله کنید، بالاترین نقطه در روند نزولی یا اصلاحی را انتخاب کنید.

در روانشناسی معامله گری اشتباه کردن به عنوان یک انسان امری عادی است. پس به عنوان یک معامله گر بهتر است بجای آنکه سرمایه خود را از دست بدهیم اشتباه خود را بپذیریم.

چگونه می توان بر احساسات غلبه کرد ؟

معامله در بازارهای مالی بویژه فارکس چیزی نیست که اکثر مردم انتظار آن را دارند. باید در نظر داشت که اینگونه معاملات نظیر یک ترن هوایی با فراز و فرودهای فراوان و البته ناگهانی همراه هستند.  برای اینکه چهارچوب فکری یک معامله گر واقعی را داشته باشید می بایست در نقطه اول بر احساسات خود غلبه کنید. بدین ترتیب شانس موفقیت و ماندن در این بازار را برای خود فراهم ساخته اید. چگونگی مدیریت روانشناسی معامله گری اهمیت بسیار زیادی دارد. شما می بایست قدرت پذیرش شکست و تحمل فشار روانی ناشی از تغییرات بازار را داشته باشید. انجام موارد زیر می تواند برای کنترل احساسات در معاملات تجاری به معامله گر کمک کند.

زمانی را برای تحقیق در مورد صنایع و شرکت های مختلف بازار اختصاص داده و اطلاعات خود را در زمینه های گوناگون بازار ارتقا دهید. با شناخت بازار می توانید برای معاملات سودمند برنامه ریزی کنید. بدین ترتیب شما با دانش خود و نه با احساسات معامله می کنید.

در مورد معامله گران موفق تحقیق کنید. آشنایی با روش کار آنها می تواند دیدگاه صحیح تر و روش های بهتری برای معاملات در اختیار شما به عنوان یک معامله گر قرار دهد. سعی کنید احساسات خود را در تصمیم گیری های تجاری دخالت ندهید.

 به یاد داشته باشید که ضرر مالی جزئی از معاملات شماست و نمی توانید آن را نادیده بگیرید. در حقیقت ضرر و زیان همیشه کنار هم قرار دارند.

در زمان معامله، جدا از آنکه چه احساسی دارید و یا چه اتفاقی در زندگیتان افتاده است، می بایست به میزان سرمایه موجود خود معامله کنید. اگر قرار است درصدی از سرمایه خود را از دست بدهید اما در مقابل می توانید سود بیشتری کسب کنید پس حس بدی نداشته باشید و خود را آماده این اتفاق کنید. بطور مثال اگر بیش از میزان سرمایه تان وارد معامله ای شوید، استرس شما بیشتر خواهد بود و همین موضوع ممکن است شما را به سمت تصمیم نادرست هدایت کند و فاجعه رخ دهد.

چرا معامله گری استرس آور است

معامله در بازار فارکس یا هر نوع بازار مالی جهانی قطعاً با ریسک بالایی همراه است.  در روانشناسی معامله گری هر کجا ریسک معاملاتی وجود دارد استرس نیز همراه آن است. چرا که احساس ناراحتی و گیرافتادن درشرایط پر از ریسک برای انسان ناخوشایند است.

طمع معامله گری در فارکس

یکی از احساسات برانگیزنده در روانشناسی معامله گری طمع است که می توان آن را بدترین دشمن در معاملات فارکس دانست. ترس  طمع را می توان در کنار هم  دشمن درجه یک معامله گران بازارهای مالی دانست. آنها همانند دو روی یک سکه هستند یعنی همانطور که طمع، معامله گر را برای کسب سود بیشتر ترغیب می کند، ترس از دست دادن سرمایه ، معامله گر را به عقب می راند.

الگوی روانشناسی چیست؟

الگوی روانشناسی یک تئوری است که شامل مکانیسم های پیش بینی نتایج روانشناسی یک اتفاق و توجیه مراحل روانشناسی آن است. تخصص در تحلیل بازار مالی یا بهره مندی از دانش کافی در زمینه معامله در بازارهای مالی نظیر فارکس به تنهایی نمی توانند عامل موفقیت معامله گر محسوب شوند. روانشناسی بازار فارکس می گوید که مهارت در مدیریت احساسات به عنوان عاملی حیاتی و جزو لاینفک روانشناسی معامله گری است.

چند درصد از معامله گران فارکس درآمد کسب می کنند؟

اکثر معامله گران سود ماهیانه خود را در نظر می گیرند. بدون شک برای معامله گران حرفه ای سود ماهیانه ای معادل 5% الی 15% می توان در نظر گرفت. با در نظر گرفتن ریسک معاملات حدود 1% برای هر معامله، تعداد 2 الی 4 معامله در روز حتی می توان به سود 20-10 درصد نیز دست یافت.

چگونه می توانید هنگام معامله آرامش خود را حفظ کنید؟

اولین پیشنهاد ورزش های فیزیکی و تمرین هایی نظیر یوگا است که می تواند از استرس ذهن شما بکاهد. بر روی اعتماد به نفس خود کار کنید. به توانایی ها و دانش خود برای انجام معاملات سودمند باور داشته باشید. در زمان انجام معامله، استراتژی برنامه ریزی شده خودتان را اعمال کنید. زمانیکه هدف خود را مشخص کرده باشید، حس آرامش را بدست خواهید آورید. بنابراین برای هر نوع چالشی که نیاز به توجه یا تغییر داشته باشید آماده خواهید بود.

سخن پایانی

روانشناسی معامله گری به ما می گوید که برای رفع مشکلات احساسی و روانشناسی بازار فارکس در زمان معامله در بازارهای مالی لازم است یاد بگیریم که چگونه نقش احساسات را در تصمیم گیری های معاملاتی خود کم رنگ تر کنیم. برای انجام این کار باید بدانیم که موفقیت و شکست در معاملات رابطه ای با شانس ندارند اما نتایج منطقی انتخابات فرد می باشند. در روانشناسی معامله گری یکی از بهترین روش های حل مشکلات احساسی در مراحل انجام معاملات استفاده از رویکرد منطقی نسبت به آن معامله است. می بایست مکانیسم و نیروهایی که فعالیت های اقتصادی را در بازار معاملاتی مورد نظر هدایت می کنند بشناسیم و با دانش بازار برای رسیدن به موفقیت در معاملات تلاش کنیم. روانشناسی معامله گری عواملی را که از نظر احساسی می توانند موجبات شکست معاملاتی معامله گر را فراهم کنند معرفی می کند. حال معامله گر است که می بایست آنها را به شیوه ای هوشمندانه تحت کنترل خود در بیاورد.

پیام بگذارید