NYXbroker
نیکس فارکس

جفت ارزهای معامله

جفت ارز های بسیاری در بازار فارکس معامله می شود که به سه دسته کلی تقسیم می شود .

جفت ارزهای معامله یعنی ارزش یک ارز که در مقابل ارزش ارز دیگر اعلام می شود.نخستین ارز در جفت ارزهای معامله را ارز پایه یا base currency و دیگری را ارز قیمت گذاری شده یا quote currency می گویند. از آنجایی که خرید و فروش مستقیم یک ارز در بازار فارکس امکان پذیر نمی باشد، معاملات بصورت جفت ارز انجام می شوند. این درست همان اتفاقی است که در زندگی نرمال با آن روبرو هستید. اگر شما به کشور دیگری مسافرت می کنید اولین قدم تبدیل ارز کشور خودتان به ارز کشور مقصد می باشد. یعنی در حقیقت ارز را به صورت جفت خرید و فروش می کنید. درست همین اتفاق نیست در بازار فارکس می افتد البته با توجه به اینکه خرید و فروش در فارکس نیازمند دانش و اطلاعات کافی برای انجام این کار است. جفت ارزهای معامله در بازار فارکس شامل 27 مورد جفت ارز بوده که در اصل از 8 مورد ارز خارجی ایجاد شده اند. در ادامه با جزئیات بیشتری از جفت ارزها آشنا خواهیم شد.

فهرست مطالب

کدام جفت ارز پرمعامله ترین است؟

معاملات بیشترین جفت ارز در بازار فارکس در جهان سال 2020 چیست؟

امن ترین ارز کدام است؟

پایدارترین ارز 2020 چیست؟

چرا دلار آمریکا بیشترین ارز معامله شده است؟

کدام جفت ارز پرمعامله ترین است؟

جفت ارزهای معامله در بازار فارکس به سه دسته کلی طبقه بندی می شوند که شامل جفت ارزهای ماژور، مینور و اگزوتیک می باشند. حال به ترتیب به توضیح هریک از آنها می پردازیم.

جفت ارزهای ماژور (major currency pairs)

این جفت ارزهای معامله شامل ارزهایی است که بیشترین میزان معاملات جهانی به دلیل بالا بودن نقدینگی شان، توسط آنها انجام می شود. همچنین میزان کمیسیون یا اسپرد فارکس در این نوع جفت ارزها پایین است. توجه داشته باشید که در هر جفت ارز ماژور ارز دلار در یک طرف قابل مشاهده است. در واقع دلار در رده بالای ارزهای جهان قرار دارد و تقریباً در 88% از معاملات به چشم می خورد. جفت ارزهای ماژور عبارتند از:

یورو / دلار امریکا                       EUR/USD دلار امریکا / فرانک سوییس          USD/CHF
دلار / ین ژاپن                             USD/JPY دلار استرالیا/ دلار امریکا               AUD/USD
پوند / دلار امریکا                      GBP/USD  دلار نیوزلند / دلار امریکا               NZD/USD
دلار امریکا / دلار کانادا                USD/CAD

از ویژگیهای جفت ارزهای ماژور که موجب اهمیت آنها در بازار ارز فارکس شده است، می توان به نقدینگی بالای آن اشاره کرد. دلیل اصلی آن حضور دلار به عنوان ارز ذخیره ای در کلیه این جفت ارز هاست. بطوریکه در هیچ زمان کمبودی در عرضه و تقاضای این جفت ارزها در بازار فارکس مشاهده نمی کنید و آنها همواره جفت ارزهای مورد علاقه معامله گران محسوب می شوند. از طرف دیگر حجم بالای خرید و فروش آنها موجبات نوسانات سریع و لحظه ای در قیمت آنها را فراهم می سازد.

مورد جالب دیگری که در مورد جفت ارزهای ماژور وجود دارد این است که قیمت آنها توسط میزان عرضه و تقاضای آنها در بازار جهانی فارکس تعیین می شود. بانک های مرکزی معمولاً برای کنترل قیمت ها قدم پیش می گذارند اما این اتفاق بیشتر در مواقعی است که صعود یا نزول بیش از حد قیمت این جفت ارزهای معامله در بازار احتمال بحران اقتصادی را گسترش دهد.

جفت ارزهای مینور(Minor currency pairs)

زمانیکه در جفت ارزهای معامله، ارز دلار وجود نداشته باشد آنها را مینور می نامند. می توان به چند جفت ارز مهم مینور بصورت زیر اشاره کرد

EUR/GBP        یورو / پوند انگلیس  CHF/JPY       فرانک / ین ژاپن
EUR/AUD       یورو/ دلار استرالیا NZD/JPY      دلار نیوزلند/ ین ژاپن
GBP/JPY        پوند / ین ژاپن GBP/CAD      پوند / دلار کانادا

از ویژگیهای اصلی این گروه میزان متوسط نقدینگی و نوسانات آنها در بازار ارز فارکس می باشد. میزان معاملات در این گروه به اندازه کافی می باشد اما همانند گروه ماژورها پرمعامله ترین نیستند. در مناسبت های گوناگون نظیر مجمع های آسیایی میزان نقدینگی پایین آمده و طبق آن مقدار اسپردها با افزایش روبرو می شوند. اما در زمان جلسات تجاری لندن و نیویورک دقیقاً معکوس آن رخ می دهد.

جفت ارزهای اگزوتیک (Exotic currency pairs)

این جفت ارزهای معامله شامل یک ارز ماژور و ارز یکی از کشورهای در حال توسعه نظیر برزیل یا افریقای جنوبی می باشد. گستردگی این جفت ارز های معامله همانند دو نوع دیگر نیست و این بدان معناست که در زمان معامله آنها در بازار فارکس میزان اسپرد یا کمیسیون معامله بسیار بالا می باشد. نمونه ای از این ارزها عبارتند از

AUD/MXN     دلار استرالیا/ پسو مکزیک JPY/NOK     ین ژاپن/ کرون نروژ
EUR/TRY         یورو/ لیر ترکیه   NZD/SGD      دلار نیوزلند/ دلار سنگاپور
USD/HKD     دلار/ دلار هنگ کنگ GBP/ZAR     پوند / راند افریقای جنوبی

از ویژگیهای این جفت ارزهای معامله میزان نقدینگی پایین و نوسان بسیار زیاد است. به دلیل حجم اندک معاملات از طریق این جفت ارزها در بازار فارکس میزان نقدینگی آنها به حداقل می رسد. به همین دلیل بسیاری از معامله گران از انجام معامله با این جفت ارزها دوری می کنند و در نتیجه میزان اسپرد آنها نیز بسیار بالا است. همچنین نوسانات بالای این جفت ارزهای معامله لاتی در بازار به دلایلی از جمله شرایط اقتصاد ناپایدار در این کشورها بر می گردد. تمامی این دلایل معامله آنها را با ریسک بیشتری همراه می سازد.

معاملات بیشترین جفت ارز در بازار فارکس در جهان سال 2020 چیست؟

دلار آمریکا معمولاً در صدر جفت ارزهایی که بیشترین معاملات در بازار فارکس را دارند به چشم می خورد. از معمول ترین معاملات فارکس در سال 2020 جفت ارزهای معاملاتی یورو و دلار آمریکا بوده اند که حدود 28% معاملات را به خود اختصاص داده اند. شما می توانید در جدول زیر که برگرفته از سایت تحقیقاتی statista است نگاهی به آمار برترین جفت ارزهای معامله فارکس بیندازید. همانطور که در شکل زیر مشاهده خواهید کرد، محور افقی نشان دهنده میزان سهم معاملات هر یک از جفت ارزهای معامله در بازار جهانی فارکس و محور عمودی نیز نشان دهنده اسامی جفت ارزها می باشد.

امن ترین ارز کدام است؟

مشکل جفت ارزهای معامله فارکس این است که امن ترین آنها معمولاً ممکن است سود چندانی را به همراه نداشته باشند. اما به هر حال در میان ارزهای گوناگونی که در بازار جهانی فارکس در حال معامله شدن می باشند قطعاً می توان نمونه ای امن را یافت و دلار آمریکا یکی از آنهاست. بدان معنا که دلار دارای پشتوانه قوی مالی است. بطور مثال ذخایر مالی دولت فدرال حدود 2.2 تریلیون دلار است و بنظر گزینه مناسبی است که می شود به آن اعتماد کرد. کرون نروژ نمونه دیگری از امن ترین ارزهاست چرا که به هیچ منبع بین المللی مقروض نمی باشد و شرایط اقتصادی نامناسب سایر کشورها بر آن تاثیر گذار نخواهد بود. البته شاید اخیراً بر اساس اطلاعات اقتصادی منتشر شده دچار افت عملکرد شده باشد اما اگر سیستم اقتصادی آن به روال عادی برگردد می تواند در معاملات بلند مدت به خوبی عمل کند. از طرف دیگر دلار سنگاپور نیز برای بسیاری از سرمایه گذاران جذابیت دارد چرا که می توانند برای فرارهای مالیاتی از آن استفاده کنند. شاید این یک فرصت باشد اما از این نظر که شرایط پایداری نیست چندان نیز توصیه نمی شود.

پایدارترین ارز 2020 چیست؟

همانطور که می دانید شیوع بیماری کوید 19 باعث شده سال 2020 همراه با طوفان اقتصادی همراه باشد و حتی تاثیر آن  را بر روی اهمیت و ارزش جفت ارزهای معامله در فارکس نیز می توان مشاهده کرد. قطعاً تریدر فارکس در این دوران به دنبال سرمایه گذاری بر جفت ارزهایی هستند که در شرایط کنونی اقتصاد جهان، امن تر و پایدارتر عمل کنند. نمونه ای از این جفت ارزهای معامله در فارکس شامل دلار آمریکا، کرون نروژ، دینار کویت، ین ژاپن و فرانک سوییس می باشند.

چرا دلار آمریکا بیشترین ارز معامله شده است؟

دلار امریکا یکی از پرمعامله ترین ارزهای بازار فارکس بویژه برای معامله گران بزرگ فارکس است و جزو ارزهایی است که می توان گفت از لحاظ سیاسی و اقتصادی ثبات دارد چون در غیر اینصورت نمی توانست گزینه شناخته شده ای در معاملات فارکس باشد. تقریباً در اکثر معاملات فارکس ارز دلار مشاهده می شود و حتی بعضی آن را برای انجام معاملات خود ضروری می دانند.

سخن پایانی

جفت ارزهای معامله در بازار فارکس که در رده بهترین ها قرار دارند از این جهت بهترین نامیده شده اند که در حجم معاملاتی بسیار بالا معامله می شوند. هر چه میزان حجم معاملات ارزها بیشتر باشد، نشان دهنده نقدینگی و ثبات بیشتر در بازار جهانی می باشد. البته این بدان معنا نیست که این جفت ارزهای معامله لزوماً برای شما به عنوان معامله گر نیز بهترین باشند چرا که شما می بایست با توجه به طرح معاملاتی، اهداف و توانایی های خود تصمیم به معامله در بازار فارکس بگیرید. همچنین باید اشاره کرد که انتخاب جفت ارزهایی که سرمایه شما را حتی در دوران شرایط رکود بازار حفظ کنند از اهمیت زیادی برخوردار است.
معامله گران عزیز می توانند برای آگاهی بیشتر از جفت ارزهای معامله در بازار فارکس یا هر نوع مشاوره در خصوص بازار فارکس با متخصصان بروکر نیکس تماس حاصل نمایند.

پیام بگذارید
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications