[email protected]
تماس : دوشنبه تا جمعه | ۹ تا ۱۸
۹۰۵۳۴۰۳۵۲۱۶۰
تاثیر کرونا بر ارزها یکی از چندین معضل شیوع این ویروس منحوس در سطوح مختلف زندگی مردم می باشد. هنگامی که شیوع کووید 19 در اوایل سال 2020 آغاز شد، بازار FX نگران نبود زیرا انتظار می رفت تأثیر اقتصادی آن محدود و در فاصله کافی از بریتانیا باشد و به عاملی برای سقوط ارز بدل نشود. اما به سرعت بیش از یک سال به جلو رفت و در حالی که میزان تأثیر کامل آن تا سال های آینده به طور کامل مشخص نخواهد شد، پیامدهای آن بر تجارت جهانی، بازار ارز آمریکا و بازار ارز پوند و همچنین صنعت سفر، گردشگری و مهمان نوازی در سراسر جهان بسیار زیاد بوده است.
آیا می دانید تاثیر کرونا بر ارزها چیست؟ کرونا چه تاثیری بر بازار ارز آمریکا و بازار ارز پوند داشته است؟ آیا کرونا سقوط ارز را به دنبال داشت؟
این بیماری همه گیر حتی برای پیشرفته ترین اقتصاد ها نیز خطرات زیادی را به همراه داشته است که تاثیر کرونا بر ارزها گوشه ای از این تاثیرات است. نوسانات بازار همگام با تکامل ویروس کاهش یافته و جریان یافته است. به عنوان یک قاعده کلی، کشورهایی که موارد رو به افزایش دارند، معمولاً ارز خود را ضعیف میکنند، و کسانی که موفق به مهار انتقال میشوند، اغلب با اقتصاد قویتری پاداش میگیرند. با این حال، مسیر همهگیری با تعداد بیشماری بلوکهای جادهای پیشبینینشده در طول مسیر بسیار ارتجاعی بوده است. در نتیجه، بازار FX افزایش نوسانات را تجربه کرده است و حتی پیشبینی آن دشوارتر بوده است.
در انتهای مقاله نظرات خود را بنویسید و برای رفع ابهامات خود در چت آنلاین با مشاورین نیکس ارتباط برقرار کنید.
کووید و پوند
تاثیر کرونا بر بازار ارز پوند یک مثال بارز برای تاثیر کرونا بر ارزها می باشد. از آنجایی که بریتانیا همهگیری و برگزیت را تقریباً یکپارچه پشت سر گذاشته است، رمزگشایی تأثیر جداگانه یکی در مقابل دیگری بر کل اقتصاد دشوار است. همانطور که گفته شد، ما می دانیم که با نسخه های مختلف قرنطینه، محدودیت های سفر، تعطیلی مشاغل، از دست دادن شغل و فشاری که ویروس بر سیستم مراقبت های بهداشتی ایجاد کرده است، اقتصاد به شدت آسیب دیده است. در واقع، پس از اولین قرنطینه در مارس 2020، تولید ناخالص داخلی بریتانیا به میزان 19.8 درصد کاهش یافت و پوند به پایینترین سطح خود در برابر دلار آمریکا در بیش از 30 سال گذشته رسید و اینگونه تاثیر کرونا بر ارزها آشکار شد. مانند بسیاری از کشورها، بریتانیا تا حد زیادی برای مهار ویروس تلاش کرده است و علیرغم اجرای طرحهای مختلف بودجه دولتی، تأثیر آن در سراسر کشور احساس شده است. طبیعتاً، سرمایهگذاران تا حدودی بدبین بودهاند، زیرا از سطح بالای پروندهها در سراسر کشور و همچنین نگرانیهای تجاری مرتبط با برگزیت و متعاقب آن بیثباتی پوند ترسیدهاند. با این حال، با آغاز سال جدید امید جدیدی در قالب یک واکسن موفق و امکان بازگشت به حالت عادی ایجاد شد. اما تاثیر کرونا بر ارزها به بازار ارز پوند محدود نمی شود. در ادامه به یورو و بازار ارز آمریکا نیز اشاره خواهد شد.
کووید و یورو
تاثیر کرونا بر ارزها شامل یورو نیز می شود. کووید 19 به دلایل مختلف تاثیر قابل توجهی بر یورو داشته است. منطقه یورو بیشتر درگیر تجارت جهانی است و پیوندهای گسترده تری با چین دارد، که به این معنی است که کاهش سرعت در آغاز سریعتر بر یورو تأثیر گذاشت. علاوه بر این، اقتصاد در مقایسه با ایالات متحده و بریتانیا در وضعیت شکننده تری قرار داشت، که قبلاً بر پول مرکزی فشار میآوردند و بنابراین ویروس در زمانی ظهور کرد که اقتصاد از قبل با مشکل مواجه بود. منطقه یورو به شدت از این بیماری همه گیر یعنی تاثیر کرونا بر ارزها آسیب دیده است که باعث ترس از رکود دوگانه شده است. پیشبینی میشود که بهبود اقتصادی پس از چین و بریتانیا دنبال شود و به شدت به بازسازی زنجیرههای تامین و اجرای موفقیتآمیز واکسن بستگی دارد، که دومی وقفههای مضر مربوط به تولید، توزیع و ترس از عوارض جانبی را تجربه کرده است. عرضه واکسن اکنون در حال افزایش است، که احتمالاً چشم انداز اقتصادی را بهبود می بخشد، اگرچه هنوز به ترتیب از بریتانیا و ایالات متحده عقب تر است.
کووید و دلار
همانطور که میدانید، دلار از ارزهای امن در دنیا می باشد و بازار ارز آمریکا در برابر تاثیر کرونا بر ارزها، مقاومت خوبی از خود نشان داده است. با این حال باز هم کمی تاثیرگذاری دیده می شود. در آغاز سال 2020، دلار آمریکا تحت تأثیر شیوع بیماری قرار نگرفت. عملکرد نسبتا مثبت اقتصاد ایالات متحده و دوری از چین به این معنی است که دلار آمریکا نسبت به سبدی از ارزها، از جمله ین که پناهگاه امن است، عملکرد بهتری داشت، زیرا سرمایه گذاران از ریسک بیشتر در ارزهای آسیایی نگران بودند. به سرعت به سال 2021 رسید و دلار آمریکا به دنبال گسترش غیرقابل کنترل ویروس در سراسر کشور در سال 2020 تحت فشار قرار گرفت. انتظارات تحلیلگران برای وضعیت ارز امن به اتفاق آرا بدبینانه بود و کاهش شدید و پایدار در سه ماهه اول و دوم و تاثیر کرونا بر ارزها را پیش بینی می کرد. با این حال، با توجه به انتخاباتی بحثانگیز در حال حاضر، عرضه موفق واکسن در نوسان کامل، و اجرای اقدامات جاهطلبانه برای ایجاد رشد اقتصادی قوی، این پیشبینیها تا کنون تا حد زیادی بی اعتبار شدهاند و برعکس، دلار آمریکا توانسته است از سایر ارزهای اصلی پیشی بگیرد. در نیمه دوم سال 2021، سرمایه گذاران مراقب چگونگی بازگشت سایر کشورها از این بیماری همه گیر خواهند بود، زیرا بهبود اقتصاد جهانی ممکن است ارزش دلار را پایین بیاورد و خانه امن در برابر تاثیر کرونا بر ارزها را ویران کند.
چه ارزهایی در دوره کرونا مقاوم بودند؟
همانطور که پیش از این نیز گفته شد، در راس ارزهای مقاوم در برابر کرونا، دلار آمریکا قرار دارد. به طور کلی ارزهای امن وباثبات که در دوره های مختلف ارزش خود را حفظ می کنند، مقاومت آنها در بحث تاثیر کرونا بر ارزها نیز وجود دارد و سقوط ارز در دوران شیوع کرونا شامل ابن ارزها نمی شود. نکته حائز اهمیت این است که ارزهای مبتنی بر کالا به مبارزه ادامه می دهند. ارزهای مبتنی بر کالا مانند دلار کانادا جزو اولین ارزهایی بودند که تأثیر این همه گیری و تاثیر کرونا بر ارزها را احساس کردند. کاهش تقاضا برای نفت از چین تاثیر فوری بر قیمت نفت داشت که به نوبه خود بر دلار کانادا فشار وارد کرد. با این حال، CAD نسبتاً سرزنده باقی مانده است، و در سال 2021 در یک موقعیت قوی در برابر ارزهای اصلی ظاهر شد و در ابتدای سه ماهه دوم به بالاترین سطح شش ساله خود رسید. CAD به دلیل افزایش قیمت کالاها، به طور پیوسته در حال افزایش است. با این حال، این خطرات خاص خود را دارد زیرا، برای مثال، دستاوردهای بیشتر میتواند کانادا را به عنوان یک صادرکننده کالا رقابتی کند و پیشبینیها را کاهش دهد و نمایه سرمایهگذاری آنها را ضعیف کند.
کدام ارزها ریزش شدیدتری در دوران کرونا داشتند؟
از زمان شیوع کرونا، این ویروس به یکی از عوامل موثر بر ارزش یک ارز تبدیل شده است. درمقابل ارزهای امن، برخی دیگر در برابر تاثیر کرونا بر ارزها ثبات کمتری از خود نشان دادند. از آنجایی که شیوع کووید 19 به یک بحران جهانی بی سابقه، همراه با کاهش شدید قیمت نفت، تشدید شده است، نرخ ارز اقتصاد های کلیدی بازار های نوظهور (EMEs) به طور قابلتوجهی کاهش یافت، به ویژه نرخ ارز رئال برزیل (BRL)، پزو مکزیک (MXN)، روسیه. روبل (RUB)، راند آفریقای جنوبی (ZAR) و بعدا روپیه اندونزی (IDR) و لیر ترکیه (TRY). کاهش ارزش پول بین پایان فوریه و اواسط و یا پایان مارس 2020 شتاب گرفت.
از آوریل 2020، ارزهایی که به سختی ضربه خورده اند شروع به بهبود کرده اند. این به ویژه در مورد IDR و RUB است، در حالی که ZAR و MXN تثبیت شده اند.
با توجه به همه گیری کرونا چه چیزی در انتظار بازار ارز است؟
هنگام تلاش برای پیشبینی بهبود اقتصاد جهانی از همهگیری، متغیرهای زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفت. بارها و بارها شاهد بوده ایم که با چه سرعتی همه چیز میتواند تغییر کند، چه در مورد تاثیر کرونا بر ارزها و چه ورود یک نوع ویروس جدید یا تغییر درک از اثربخشی واکسنها، که بازارهای FX را حتی کمتر قابل پیشبینی میکند. در حال حاضر، چشمانداز در بریتانیا خوشبینانه است، زیرا آسیب پذیرترین اعضای جامعه واکسیناسیون خود را دریافت کردهاند که دفاعی بسیار موثر در برابر بیماری های جدی محسوب میشود. با نزدیک شدن به تابستان و بازگشایی مشاغل در سراسر کشور، انتظار می رود که پوند همگام با افزایش توریسم داخلی و هزینه های مصرف کننده پس از یک دوره طولانی قرنطینه، افزایش یابد.
سخن پایانی
تاثیر کرونا بر ارزها تنها گوشه ای از معضلات همه گیری این ویروس در سطح اقتصاد جهانی است. بزرگی ویرانی ناشی از همه گیری را نمی توان به طور دقیق اندازه گیری یا پیش بینی کرد، زیرا هیچ کس نمی داند تا چه مدت در جهان وجود خواهد داشت. قرنطینه و انزوا باعث ایجاد مشکلات اجتماعی می شود، اما معیشت مردم عادی نیز با حضور آن تحت تاثیر قرار می گیرد. نهادهای اقتصادی و مالی کشورهای مختلف در حال فروپاشی هستند و دوره بهبود هنوز در سطوح مختلف ادامه دارد. در چنین شرایطی، ارز نقش حیاتی در دسترسی به موقعیت مالی هر کشور ایفا می کند و تاثیر کرونا بر ارزها کاملا اثبات شده است. اگر نرخ ارز رو به کاهش باشد، قدرت خرید تحت تاثیر قرار می گیرد و در نهایت کشور را به سمت تورم بالا سوق می دهد. بنابراین تحلیل تأثیر عوامل مختلف بر نرخ ارز، دغدغه جدی سیاستگذاران و مقامات عالی کشورها است.
نظرات ارزشمند خود را در رابطه با تاثیر کرونا بر ارزها بنویسید و برای رفع ابهامات خود، با مشاورین نیکس تماس حاصل فرمایید.