NYXbroker
نیکس فارکس

تئوری داو

تئوری داو چیست و چه کاربردی در بازار مالی فارکس دارد ؟

تئوری داو چیست؟ چقدر با این تئوری آشنا هستید؟ آشنایی با تئوری داو شاید برای علاقمندان
به دنیای معامله گری خالی از لطف نباشد و شاید برایشان جالب باشد اگر ربط آن را با تحلیل تکنیکال بدانند. به همین منظور تیم تحلیلی بروکر نیکس بر آن شد تا مقاله ای در ارتباط با تئوری داو به نگارش درآورد. در این مقاله به بررسی اصول این تئوری خواهیم پرداخت. همچنین به هدف اصلی نظریه داو و اینکه چرا آن را مادر همه تحلیل می نامند وهمینطور در مورد کتاب تئوری داو سخن خواهیم گفت.
از شما عزیزان و همراهان همیشگی میخواهیم که تا انتهای مطلب، ما را همراهی کنید، تا با هم این تئوری را بررسی کنیم.
احتمالا نام تحلیل تکنیکال را زیاد شنیده اید وبا کاربرد آن به خوبی آشنا هستید. اما آیا هرگز به این فکر کرده اید که این تحلیل از کجا آمده است؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.

فهرست مطالب

اصول تئوری داو چیست؟

هدف اصلی نظریه داو چیست؟

نظریه داو چیست که چرا آن را مادر همه تحلیل ها می نامند؟

سه فرضیه نظریه داو چیست؟

سیگنال خرید تئوری داو چیست؟

تئوری داو چگونه روندهای بازار را تعیین می کند؟

اصول تئوری داو چیست؟

 

تحلیل تکنیکال روشی است که غالبا بسیاری از تریدرها جهت بررسی شرایط بازار و همچنین وضعیت قیمت  آیتمهای معاملاتی متفاوت بکار می برند.  اما اگر کمی عقب تر رفته خواهیم دید که ریشه و اساس تحلیل تکنیکال بر می گردد به مفهومی بنام تئوری داو.

بله آنچه که امروزه تحلیل تکنیکال، نامیده می شود در واقع همان Dow Theory می باشد که بعد از گذشت سالها تغییر و تحول به شکل امروزی  تحلیل تکنیکال مشاهده می کنیم. اما ببینیم که تئوری داو چیست؟ و از چه می گوید؟ 

این تئوری، توسط فردی بنام چارلز هنری داو مطرح شد و شاخص بسیار شناخته شده داو جونز هم منسوب به همین فرد است.

 داو، یک نظریه مالی است و به این اشاره دارد که بازارهای مالی در واقع از یک سری قوانین و اصول ویژه و خاصی پیروی می کنند. این قوانین به مانند الگوهایی تکرار شونده در چرخه های مختلف به چشم می خورند و تریدرها با کمک گرفتن از این تئوری، درک بهتری از اتفاقات و نوسانات بازارهای مالی به دست می آورند.

 

 

هدف اصلی نظریه داو چیست؟

 

بعد از آشنایی با تئوری داو ببینیم که هدف این نظریه چیست؟

در عصر کنونی، یک تحلیلگر تکنیکال، قادر است با استفاده از ابزارهای متفاوتی چون چارتها، بازارها و حرکات آن را تحلیل و پیش بینی می نماید.

این اولین نظریه ای بود که عنوان نمود  که بازار در روند ها حرکت می نماید. با وجود آنکه در طی سالیان دراز موارد متفاوتی در بازارهای مالی تغییر یافته است اما اصول این تئوری همچنان به قوت خود باقی مانده است.

هدف این تئوری تعیین نمودن تغییرات و نوسانات  در حرکت اولیه یا عمده بازار می باشد. زمانی که یک روند ایجاد می شود، فرض بر آن قرار می گیرد که این روند باقی خواهد ماند   تا هنگامی که وجود یک معکوس تایید گردد.

 Dow Theory  در واقع به جهت یک روند مربوط است و هیچ گونه ارزش پیش بینی درخصوص مدت و یا اندازه نهایی آن ندارد.

 

 

نظریه داو چیست که چرا آن را مادر همه تحلیل ها می نامند؟

 

بعد از آشنایی با تئوری داو، در بالاتر اشاره کردیم که این تجزیه و تحلیل ها، نتیجه نظریه های متفاوتی می باشد که در طی سالها ایجاد گشته است. پایه و اساس این شاخه از سرمایه گذاری سهام را می توان به چارلز داو و نوشته های او جستجو کرد.

اما اگر به تاریخچه تحلیل تکنیکال مراجعه کرده و آن را مطالعه کنیم. در می یابیم که مبنا و اصول اولیه  تحلیل هایی که امروزه مورد استفاده معامله گران قرار می گیرد را می توان در مطالعات و نوشته های داو جستجو کرد.

 البته وی هرگز نوشته های خود را در قالب کتاب مطرح ننمود و هرگز نوشته هایش را به عنوان یک نظریه عنوان نکرد. اما افراد زیادی از مقالات وی در زمان حیاتش استفاده می کردند.  بعد از مرگش، نوشته هایش، توسط ویلیام همیلتون جمع آوری و به  صورت کتاب تئوری داو به انتشار رسید. 

 

 

 

سه فرضیه نظریه داو چیست؟

 

این نظریه اولین نظریه ای بود که عنوان داشت  بازار در روند ها حرکت می کند. این روندها

عبارتند از:

  1.  روندهای اولیه: که همان روند اصلی بازار می باشد  و نشان دهنده این است که چطور یک بازار در بلند مدت حرکت می کند و  حتی ممکن است این حرکت سالها به طول بیانجامد.
  2.  روندهای ثانویه: شامل اصلاحاتی است که نسبت به روند اولیه منظور می گردد و مانند یک حرکت مخالف با روند اولیه می باشد. به عنوان مثال چنانچه روند اولیه صعودی باشد، روند ثانویه نزولی خواهد بود. عمر این روندها بین چند هفته تا چند ماه می تواند باشد.   
  3. روند های جزئی: در این روند، نوسانات روزانه است می باشند. عمر این روندها کمتر از سه هفته می باشد و حرکت این روند بر خلاف روند ثانویه می باشد. بعضی تحلیلگران  این نوع از روندها را جهت انعکاس پچ پچ های بازار مد نظر قرار می دهند.

 

 

سیگنال خرید  تئوری داو چیست؟

 

امیدواریم تا به اینجای مقاله را همراه ما بوده باشید. جنبه های مختلفی از این تئوری که به نوعی مادر تحلیل های بازار مالی می باشد را با هم تا اینجای مبحث بررسی کردیم.

 در این بخش ببینیم که سیگنال خرید  تئوری داو چیست؟

معمولا یک سیگنال خرید معمولی(buy signal) تئوری داو از قاعده زیر پیروی می نماید.

بعد از آنکه نقطه پایین روند نزولی در بازار نزولی ایجاد گردید، می توان انتظار داشت که یک جهش ثانویه روند صعودی(گاوی) اتفاق بیفتد.

برگشت یا پولبک باید بالای 3 درصد باشد بعد از آن بطور ایده آل بالاتر از حداقل های قبلی در میانگین های صنعتی و حمل و نقل باقی بماند.

شکستی که بالاتر از اوج رالی پیشین سیگنال خرید قرار می گیرد، یک بازار صعودی و درحال توسعه را ایجاد می نماید. 

 

 

 تئوری داو چگونه روندهای بازار را تعیین می کند؟

 

در واقع، این تئوری یک نظریه مالی می باشد که  دارای دو میانگین است و بیان می کند که اگر هر یک از میانگین های آن ( که عبارتند از صنایع  و همینطور حمل و نقل) بالاتر از یک اوج مهم قبلی باشد و همینطور میانگین دیگر پیشرفت مشابه را داشته باشد، بازار در موقعیت روند صعودی قرار می گیرد.

برای مثال اگر میانگین صنعتی داوجونز تا یک حد متوسطی صعود نماید، چنین انتظار میرود که میانگین حمل و نقل داو جونز، در یک تایم فریم معقول از آن تبعیت کند.   

می توان اینگونه گفت که این تئوری بر این استدلال بنا شده است که بازار همه چیز را به روشی که با بازارهای کارآمد هماهنگ باشد، منطبق می کند. با توجه به این الگو، اندیکاتورهای مختلف بازار باید تا زمان معکوس شدن روند، یکدیگر را از نظر نحوه عملکرد قیمت و الگوهای حجم تایید نمایند.

 

 

 

سخن پایانی

تئوری داو، ریشه و منشا اصلی آنچه که امروز تحلیل تکنیکال، نامیده می شود. داو جونز خبرنگار وال استریت ژورنال هرگز موفق نشد که نوشته های خود را تحت عنوان کتاب تئوری داو به انتشار برساند. اما  معامله گران بسیاری از سرمقاله های وی استفاده بسیار بردند. وی هرگز در زمان حیاتش از نوشته یش با عنوان تئوری داو، یاد نکرد.

در این مقاله ما به هدف تئوری داو پرداختیم. سه فرضیه این نظریه را مورد بررسی قرار دادیم. در مورد فرضیه ها و سیگنال خرید آن صحبت کردیم و در آخر هم در مورد اینکه چگونه این تئوری روند بازار را تعیین می نماید گفتیم.

با امید به آنکه این مقاله مورد توجه شما عزیز خواننده قرار گرفته باشد. با اشتراک گذاشتن نظریات و تجربیات با ارزش خود ما را در ادامه راه انتشار مقالات آموزشی دلگرم سازید. بروکر نیکس همراه همیشگی شما در ارائه مشاوره رایگان در زمینه بازار فارکس و ارزهای دیجیتال می باشد. با ما از طریق چت آنلاین و سایر راههای ارتباطی تماس بگیرید.

نمایش نظرات (1)
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications