NYXbroker
نیکس فارکس

شاخص داوجونز در فارکس

یکی از شاخص های مهم در بازار فارکس

شاخص داوجونز در فارکس یکی از مهمترین شاخص های بازار سهام است که 30 شرکت برتر و تاثیرگذار بر اقتصاد امریکا سهام آن را تشکیل می دهند. خبرگزاری های مالی همواره به شاخص داوجونز در فارکس به عنوان مرجع بازارهای مالی سهام در گزارشات خود اشاره می کنند. در واقع اگر معامله گران بازارهای مالی بخواهند از روند اقتصاد آمریکا مطلع شوند، اولین گزینه آنها مطالعه شاخص داوجونز می باشد. البته همانطور که می دانید شاخص های متعددی برای اطلاع از روند اقتصادی آمریکا وجود دارند که از آن جمله می توان به شاخص PMI یا شاخص NFP نیز اشاره کرد. در این مقاله به مباحث ذیل پرداخته می شود:
شاخص داوجونز در متاتریدر
نماد داوجونز در تریدینگ ویو
خرید سهام داوجونز
معامله شاخص داوجونز در فارکس
بنابراین اگر این موضوعات ابهامات شما نیز می باشد توصیه می کنیم که این مقاله را از دست ندهید. همچنین شما عزیزان می توانید با مراجعه به وبسایت نیکس از محتویات این مقالات یا موارد مرتبط استفاده نمایید.

فهرست مطالب

داوجونز کیست یا چیست ؟

چرا داوجونز نامیده می شود؟

Dow در فارکس چیست؟

نماد داوجونز در متاتریدر

عوامل تاثیرگذار بر نماد معاملاتی داوجونز

مزایا و معایب معامله شاخص داوجونز در فارکس

آیا می توان سهام Dow Jones را خریداری کرد؟

برای معامله داوجونز به چقدر پول احتیاج داریم ؟

چگونه داوجونز را در مدت زمان کوتاه ترید کنیم ؟

نکات مهم در مورد معامله داوجونز در فارکس

نحوه معامله داوجونز

داوجونز کیست یا چیست ؟

شاخص میانگین صنعتی داوجونز در فارکس یا به اختصار DJIA که شاخص داو 30 نیز گفته می شود، برترین شاخص بازار بورس امریکاست. نماد داوجونز در تریدینگ ویو DJI نمایش داده می شود. سهام این شاخص توسط 30 شرکت بزرگ دنیا از جمله شرکت های والت دیزنی، اکسون موبیل و مایکروسافت خریداری شده است. در ابتدا و در زمان اولین ورود به بازار شاخص داوجونز در فارکس، تنها سهام 12 شرکت را داشت که اصولاً در بخش صنایعی نظیر راه آهن، گاز، تنباکو، شکر و نفت فعال بودند. چرا که در زمان ایجاد این شاخص، تعداد اندکی سهام در بازار بورس آمریکا ارائه می شد و همچنین به دلیل محدودیت در ارائه اطلاعات در آن دوره یعنی در دهه 1800 میلادی، این شاخص بیشتر بر اساس قیمت سهام تعریف شد اما در دوره های پس از آن ارزش واقعی شرکت ها تعیین کننده قیمت این شاخص بوده است. شاخص داوجونز (DJI) به گونه ای نشان دهنده ارزش اقتصاد آمریکا می باشد و یکی از پربازدید ترین شاخص ها در بازار سهام امریکاست. در سال 2020 شرکت داو جونز و شرکا به عنوان منبع اصلی اخبار مالی معرفی شد و از جمله مهمترین انتشارات آنها نیز مجله وال استریت ژورنال می باشد. در حال حاضر شاخص متوسط جونز بطور مستقیم تحت نظارت و کنترل شرکت داو جونز و شرکا نمی باشد. مالک جدید آن یعنی شرکت S&P Dow Jones Indices LLC که با سرمایه گذاری مشترک شرکتهای S&P Global و CME Group ایجاد شده است،  نظارت بر این شاخص را برعهده دارد.

داو جونز به عنوان یکی از موسسان  شاخص داوجونز ، به دلیل توانایی خاصی که در توجیه مسائل پیچیده مالی داشت و می توانست آنها را به شیوه ای قابل فهم ارائه دهد، شناخته شده بود. او معتقد بود که سرمایه گذاران می بایست معیاری برای تشخیص افزایش یا کاهش بازار سهام داشته باشند. همچنین او اعتقاد داشت که پیش بینی تغییر قیمت بازار سهام امری امکان پذیر است.

چرا داوجونز نامیده می شود؟

شاخص داوجونز در فارکس برگرفته از نام شرکت تجاری در سال 1882 توسط  چارلز داو، ادوارد جونز و چارلز برگسترسر تأسیس گردید. شاخص میانگین صنعتی داوجونز اولین و قدیمی ترین شاخص بازار بورس امریکاست. اولین میانگین صنعتی شامل هیچ نوع سهام صنعتی نبود! چرا که در آن زمان تمرکز سهام عمدتا بر روی حمل و نقل متمرکز بود و این یعنی که اولین اندیکاتور داو شامل 9 سهام راه آهن، یک خط کشتی و همچنین یک شرکت ارتباطات می شد.

در نهایت این میانگین، تبدیل به میانگین حمل و نقل شد . در سال  1896  داو حمل و نقل و صنایع را  به دو میانگین متفاوت تقسیم کرد و آنچه که امروز میانگین صنعتی داو جونز شناخته می شود ایجاد شد. چارلز داو چشم اندازی داشت مبنی بر اینکه معیاری را ایجاد نماید که نشان دهنده شرایط بازار باشد.

Dow Jones در فارکس چیست؟

شاخص داوجونز در فارکس(DJI) که در ابتدا شاخص صنعتی به شمار می آمد، در سال های اخیر با توجه به تغییر اقتصاد امریکا به سمت مصرف گرایی، دیگر چندان وابستگی به سرمایه گذاری های مستقیم صنعتی ندارد. برای معامله گران فارکس یکی از بخشهایی که می تواند جذاب باشد معامله شاخص است بدان معنا که می توانند بطور مستقیم در بازار سهام یک کشور خاص سرمایه گذاری کنند. در میان شاخص های فراوانی که در سراسر جهان وجود دارند در حال حاضر  شاخص داوجونز بهترین گزینه در دسترس برای معامله گران است زیرا که آنها را در مقابل سهام بزرگترین شرکتهای آمریکایی قرار می دهد.

 

کاربرد های شاخص داوجونز

شاخص داوجونز در فارکس توسط خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعاتی اقتصادی به عنوان یک پارامتر برای سنجش بازار سهام و در کل برای بررسی و تحلیل اوضاع اقتصادی آمریکا بکار برده می شود. میانگین صنعتی داوجونز به اسامی مختلف نظیر داو جونز 30 ، US30،  یا داو 30 یا شاخص وال استریت 30 یا DJ30 شناخته می شود.

نماد داوجونز در فارکس و نماد داوجونز در متاتریدر

در پلتفرم های فارکس نماد به عنوان شناسه یک شاخص نقش مهمی دارد، نماد داوجونز در فارکس به اشکال گوناگون وجود دارد. نماد داوجونز در فارکس و در پلتفرم هایی چون متاتریدر 4 و همچنین نماد داوجونز در متاتریدر 5 و جفت ارزها نمایش داده شده اند. اما قیمت شاخص ها ممکن است نمایش داده نشده باشند. 

برای نمایش شاخص های فارکس و سهام نظیر شاخص داوجونز در متاتریدر می بایست ابتدا دکمه show all را انتخاب کرده تا کلیه نمودارهای قیمتی در پلتفرم را نمایش دهد. سپس شما با انتخاب شاخص داوجونز در فارکس و دو بار کلید کردن روی نشان شاخص(در متاتریدر) آن می توانید وارد نمودار قیمت شاخص داو در پلتفرم متاتریدر 4 نمایید. 

شایان ذکر است که نماد داوجونز در تریدینگ ویو بصورت DJI و در پلتفرم متاتریدر 4 به صورت DJI یا DJI:IND نمایش داده می شود.

 نماد داوجونز در متاتریدر 5 به شکل DJI وجود دارد و همینطور نماد داوجونز در متاتریدر 5 به صورت   DJIA نیز نمایش داده می شود.

 

معنی داو در Stock Market چیست؟

داو در بازار سهام دنیا به معنای متوسط قیمت سهام 30 شرکت تشکیل دهنده این شاخص در بازار بورس نیویورک است. تقریباً دو سوم سهام این شاخص در بخشهای صنعتی و کالاهای مصرفی است.

 

چرا سهام  DJIA یا خرید سهام داوجونز اینقدر گران است؟

طی دهه گذشته سهام DJIA همواره رو به بالا حرکت کرده است. بازاری همیشه صعودی که برای مدت تقریباً 11 سال پی در پی یعنی از ماه مارچ 2009 تا فوریه 2020 یعنی تا زمان شیوع ویروس کووید 19 روند مثبت خود را ادامه داده است. متاسفانه گسترش این ویروس قیمت  شاخص داوجونز در فارکس را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داد.

خرید سهام داوجونز یا سهام DJIA تنها تحت تاثیر تغییر قیمت سهام در بازار است و سهام هایی با قیمت بالاتر، تاثیر به مراتب بیشتری بر تغییرات شاخص داو خواهند داشت.

عوامل تاثیرگذار بر نماد معاملاتی داوجونز

همانطور که عنوان شد شاخص داوجونز در فارکس با سهام  بیشتر از 30 شرکت بزرگ عجین شده است. بنابراین طبیعی است که عوامل زیادی هم روی این شاخص تاثیرگذار باشند. به عنوان مثال اینطور می توان گفت که چنانچه فعالیت این شرکتها باعث ایجاد هرگونه تغییری مثبت یا منفی در ارزش سهامشان گردد، به طور قطع شاخص داوجونز هم تغییر خواهد کرد. همینطور مثل سایر شاخص ها عواملی که در بازار های معاملاتی وجود دارند از جمله، اخبار منتشره، میزان حضور خریداران و فروشندگان می تواند این شاخص را تحت تاثیر قرار دهد. لذا بسیار مهم است که در زمان بررسی این شاخص این عوامل نیز مورد توجه قرار گیرد

 

مزایا و معایب معامله  شاخص داوجونز در فارکس

خوب است که با هم به مزایا و معایب این شاخص مهم نگاهی داشته باشیم. در ابتدا مزیتها:

  • با این شاخص می توان نظارت بهتر و بیشتری بر کلیت بازار داشت چرا که این شاخص دربردارنده سهام 30 شرکت معتبر و بزرگ است.
  • این شاخص به عنوان یک دارایی نسبتا ایمن شناخته می شود چرا که از یک رشد بلند مدت همیشگی برخوردا است. که این امر ریسک سرمایه گذاری را کاهش می دهد.

 

اما ببینیم که منتقدان در مورد این شاخص چه می گویند. 

  • یکی از معایبی که به آن وارد است این است که این شاخص قسمت کوچکی از بازار سهام و سرمایه را نشان می دهد . اشاره به هزاران شرکت فعال حال حاضر در آمریکاست که در لیست شاخص داو جونز قرار ندارند. آنها اعتقاد دارند که سایر شاخص هایی که پوشش دهی بیشتر و بزرگتری دارند مناسب تر می باشند. 
  • همینطور انتقادات دیگری همچون تنظیم نبودن تقسیمات سود و سهام و اینکه تناسب آنها بر اساس قیمت است و نه بر اساس درصد نقد دیگری است که به این شاخص وارد است.

آیا می توان سهام Dow Jones را خریداری کرد؟

خیر پاسخ منفی است. شما نمی توانید از طریق  شاخص داوجونز نسبت به خرید و فروش سهام اقدام کنید اما می توانید با سرمایه گذاری در سهام آن از نتیجه عملکرد آن در بازار بهره ببرید. این سرمایه گذاری شامل خرید سهام 30 شرکتی است که در تعیین قیمت متوسط صنعتی داو جونز نقش مهمی دارند.

گزینه های سرمایه گذاری شما از این قرار هستند:

شما می توانید سهام هر 30 عدد شرکتی را که در میانگین صنعتی داو جونز موجود هستند را خریداری نمایید.

این امکان که خرید سهام مستقیم انجام شود وجود دارد. بیشتر بروکرها در معاملات کمیسیون دریافت نمی کنند و خیلی از آنها  سرمایه گذاری سهم جزئی رامناسب می دانند.

دیگر آنکه سهام را در ETF  که متمرکز بر بر  شاخص داوجونز در فارکس می باشد را خریداری کنید.اگر در  ETF  سهام خریداری کنید بسیار آسانتر است از سرمایه گذاری  جداگانه روی 30 شرکت است.

آیا وارن بافت وجوه شاخص را خریداری می کند؟

وارن بافت یکی از ثروتمندترین سرمایه گذاران در دنیاست که همواره در لیست مجله فورب در ردیف بالای جدول قرار می گیرد. دارایی های خالص وی تا اکتبر سال 2020 هشتاد بیلیون دلار تخمین زده شده است. او همواره به عنوان یکی از بهترین و موفق ترین سرمایه گذاران دنیا معرفی می شود. برخی از شرکتهای شناخته شده ای که وارن بافت در آنها سهامدار می باشد عبارتند از :

نام شرکت درصد مالکیت سهام
Kraft-Heinz 26.7%
American Express 17.9%
Apple 9.5%
Wells Fargo 9.8%
Coca-Cola 9.4%
Bank of New York Mellon 8.8%

از میان اسامی بالا شرکتهایی نظیر American express, apple و کوکاکولا در لیست شرکتهای  شاخص داوجونز در فارکس نیز دیده می شوند. بنابراین خرید یا فروش سهام آنها توسط وارن بافت می تواند تاثیر بسیار زیادی بر قیمت  شاخص داوجونز داشته باشد.

داوجونز در فارکس

برای معامله داوجونز به چقدر پول احتیاج داریم ؟

زمانی که به سهام داوجونز می اندیشیم به کسب و کارهای محکم و ریشه داری فکر می کنیم که سود و درآمد مناسب و ثابتی را ارائه می دهند. برخی از سهام این شاخص از جمله شرکتهای  جانسون و جانسون و  کوکاکولا حتی سهام خود را برای 50 سال متوالی افزایش سود داده اند.

در واقع می توان آن را یک شرط بندی مطمئن دانست. معاملات دیجیتالی داو جونز در بدترین زمان پاندمیک کرونا افزایش یافت و آینده آن بعد از دوران پسا کرونا نیز روشن به نظر می رسد.

چنانچه علاقمند به معامله داوجونز هستید  با مقدار 150 دلار می توانید به معامله داو جونز بپردازید اما پیشنهاد می شود که با سرمایه ای حداقل 300 دلار وارد این بازار شوید. در عین حال میزان 500 دلار را مبلغی مناسب این سرمایه گذاری می دانند.

چگونه داوجونز را در مدت زمان کوتاه ترید کنیم ؟

معامله از طریق  شاخص داوجونز یا معامله داوجونز در فارکس بدان معناست که شما می توانید به پیش بینی قیمت از طریق بازار سهام CFD یعنی  قراردادهای مالی خرید و فروش کوتاه مدت یا بلند مدت که کسب سود از یک دارایی بدون داشتن مالکیت آن را فراهم می سازد، پرداخته و سپس معامله داوجونز در فارکس را  انجام دهید. در حقیقت معاملات سهام در کوتاه مدت از یک طرف می تواند سود دهی بالایی داشته اما از طرف دیگر ریسک فراوان به همراه خواهد  داشت. معامله کوتاه مدت می تواند به کوتاهی چند دقیقه باشد یا حتی چند روز ادامه پیدا کند. با این حال اگر مدیریت ریسک فارکس را بشناسید، متضرر نخواهید شد.

شرکت های ذکر شده در لیست  شاخص داوجونز در فارکس معمولاً گزارشی را ارائه می دهند که بطور خاص برای معامله گران در بازار سهام یا ارز منتشر می شود. معامله گران متقاضی معاملات کوتاه مدت یا میان مدت، از این گزارش در تعیین استراتژی معاملاتی خود که اغلب استراتژی سویینگ ( کسب سود بیشتر و کاهش ضرر در کوتاه مدت) است استفاده می کنند. این معاملات معمولاً در ظرف مدت چند روز یا چند هفته انجام پذیر می باشند.

نکات مهم در مورد معامله داوجونز در فارکس

در این بخش بد نیست که به نکات مهم  شاخص داوجونز در فارکس اشاره ای داشته باشیم.

یکی از نکات مهم در مورد این شاخص این است چنانچه مایلید یک سرمایه گذاری متنوع داشته باشید و در نتیجه ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهید، به جا آنکه سهام های جداگانه چند تا شرکت را خریداری نمایید می توانید سهام خود داو جونز را خریداری کرد. این سرمایه گذاری مطمئن را می توانید بدون پرداخت هزینه های مربوط به معامله انجام دهید و از طرفی هم شما سهام شرکت هایی را خریداری کرده اید که دارای نفوذ و اعتبار در آمریکا می باشند. 

در مورد ایرانیان شاید این سوال ایجاد شود که آیا می توانند این شاخص را خریداری نمایند یا خیر؟ پاسخ این سوال مثبت است. ایرانیان از طریق بروکرهای مطمئن شاخص داوجونز و یا سهام زیر مجموعه آن را خریداری نمایند. 

 

 

نحوه معامله داوجونز

برای معامله شاخص داوجونز در فارکس  رعایت مواردی لازم است: مثل دانستن نکات تکنیکالی و فاندامنتالی. ما باید در مورد هر نمادی که قصد معامله آن را داریم اطلاعات کاملی داشته باشیم. این امر به ما کمک می کند که معامله موفق تری داشته باشیم.

مثلا باید از زمان انجام معامله شاخص داوجونز که با شروع بازارهای نیویورک می باشد اطلاع داشته باشیم. البته چنانچه  قراردادهای آتی داوجونز را بخواهید معامله کنید، به طور 24 ساعته در متاتریدر قابل معامله می باشند.

همینطور میزان مارجینی هم که برای این معامله لازم است بالاست. بنابراین در نظر داشته باشید که با مارجین پایین وارد معامله داو جونز نشوید چون ریسک معامله شما بالا می رود.

از شاخص های فنی پرکاربرد که برای تحلیل تکنیکال سهام استفاده می شود می توان یه مواردی همچون میانگین حرکتی 20- 50- 100 و 200، سطوح مقاومت و حمایت، استفاده از فیبوناچی و سطوح آن و همینطور شاخص های مشخص کننده حجم بازار  اشاره کرد . 

در نهایت هم اینکه هر فرد معامله گری باید استراتژی خاص خود را بیابد. در واقع استراتژی که خاص شاخص داوجونز در فارکس  باشد وجود ندارد.

سخن پایانی

شاخص داوجونز در فارکس (DJI) همانطور که گفته شده از برجسته ترین شاخص های سهام در بازار امریکاست. نکته ای که ممکن است بسیاری به آن دقت نکنند این است که معامله و سرمایه گذاری دو مبحث متفاوت هستند. معامله به معنای استفاده از ابزارهای مالی برای پیش بینی تغییر قیمت بازار است که شاخص داوجونز در فارکس یک نمونه از آن است. اما سرمایه گذاری به معنای مالکیت مستقیم سرمایه ای نظیر سهام شرکتهای تشکیل دهنده شاخص مالی داوجونز می باشد. بنابراین برای معامله گران بازارهای مالی نظیر فارکس نیز انجام شدنی است.
عوامل تاثیر گذار در قیمت شاخص داوجونز در فارکس شامل وقایع اقتصادی، افزایش ارزش دلار، اخبار روز، گزارشات مالی شرکتهای سهام دار این شاخص و ارزش سهام هر یک از شرکت ها می شود. البته عموماً شرکت های تشکیل دهنده شاخص داو درآمد سالیانه چشمگیری را گزارش می دهند که همین امر ریسک تجاری آنها دربازارهای معاملاتی را کاهش می دهد.
با توجه به آنچه گفته شد می توان به این نتیجه رسید که این شاخص برای سنجش تغییرات قیمت سهام شرکتهای بزرگ و فعال در بخشهای بزرگ صنعت در آمریکا طراحی شده است و به همین دلیل شرکتهایی که سهام گران تری دارند تاثیرات بیشتری بر روی این شاخص مالی می گذارند. سرمایه گذاران و معامله گران بازارهای مالی نظیر فارکس با مقایسه قیمت سهام در این شاخص عملکرد بازار را تخمین زده و اقدام به معامله می کنند.

پیام بگذارید
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications