NYXbroker
نیکس فارکس

شاخص در فارکس

شاخص های مختلف و تاثیر گذار بر بازار فارکس

شاخص در فارکس انواع مختلفی دارد. اما مفهوم شاخص در فارکس چیست؟ شاخص یک معیار است که از آن برای سنجش و تشخیص روند بازار استفاده می گردد. شاخص ها، بازار فارکس را از جنبه های متفاوت نشان می دهند. شاخص در فارکس بهترین ابزار برای معاملاتی است که نیاز به تجزیه و تحلیل بنیادی دارند. در این مقاله که توسط تیم تحقیقاتی بروکر نیکس جمع آوری و به نگارش درآمده به بحث و بررسی انواع شاخص در فارکس خواهیم پرداخت همراه ما باشید.

فهرست مطالب

نرخ بهره ( Interest Rate )

تولید ناخالص داخلی ( Gross Domestic Product – GDP )

اشتغال بخش غیر کشاورزی ( Nonfarm payrolls – NFP )

شاخص بهای مصرف کننده ( Consumer Prices Index-CPI )

شاخص بهای تولید کننده ( Production Price Index – PPI )

شاخص بهای اشتغال ( Employment Cost Index )

سفارشات کالاهای بادوام ( Durable Goods Orders )

تعداد مدعیان بیکاری ( Jobless Claims )

تراز پرداخت ها ( Balance of Payments )

بهره وری ( Productivity )

شاخص تولید صنعتی ( Industrial Production Index )

تراز تجاری ( Trade Balance )

نرخ بیکاری ( Unemployment Rate )

بهای واردات ( Import Prices )

بهای صادرات ( Export Prices )

خرده فروشی ( Retail Sales )

جواز ساخت ( Building Permits )

نرخ بهره ( Interest Rate )

اولین شاخص در فارکس که در این مقاله  به آن می پردازیم نرخ بهره است (Interest Rate) نرخ بهره شاخصی است که بر اساس نرخ یک ابزار مالی واحد یا گروهی از ابزارهای مالی تنظیم می گردد. شاخص نرخ بهره در فارکس ارزش قیمت آن ارز می باشد. شاخص های نرخ بهره به عنوان معیارهایی کار می کنند که سایر نرخ های بهره با توجه به آنها مورد اندازه گیری و قیاس قرار می گیرند. نرخ بهره مبلغی است که وام دهنده جهت استفاده از دارایی عنوان می کند تحت عنوان درصد سالانه ( APR) شناخته می شود. دارایی های قرض گرفته شده میتواند پول نقد، کالاهای مصرفی یا دارایی های کلان از جمله وسایل نقلیه یا ملک باشد. 

هدف از نرخ بهره مانع شدن از کاهش ارزش پول پرداختی در لحظه پرداخت و دریافت آن در آینده است. سرمایه گذاران و وام گیرندگان از این شاخص جهت تعیین نرخ سود محصولات مالی، خرید و فروش استفاده می کنند. نرخ بهره بازار را هدایت می کند و در بازار فارکس دارای اهمیت بالایی است.

تولید ناخالص داخلی ( Gross Domestic Product – GDP )

تولید ناخالص داخلی GDP نوع دیگری از  شاخص در فارکس است.

این شاخص که بیانگر ارزش نهایی کالاها و خدمات تولید شده داخلی در یک کشور می باشد معمولا دارای تایم مشخصی است (در طی یک سال) و همینطور چگونگی کارایی اقتصادی یک کشور را نشان می دهد و به روشهای زیر قابل اندازه گیری است.

  1. روش تولید (Output): اندازه گیری ارزش مادی، پولی محصولات و خدماتی تولید شده در داخل یک کشور است.
  2. روش هزینه (Expenditure Method): برآورد کلیه هزینه هایی که برای تولید کالاها توسط تمامی نهادها انجام شده را اندازه گیری می کند.
  3. روش درآمد (Income Method): کل درآمد حاصل از عوامل تولید از قبیل نیروی کار و سرمایه در داخل کشور را اندازه می گیرد.

اشتغال بخش غیر کشاورزی ( Nonfarm payrolls – NFP )

آیتم دیگری از شاخص در فارکس شاخص اشتغال بخش غیر کشاورزی NFP است.  این شاخص شامل آمار داده های بخش غیر کشاورزی در طی مدت زمان معین  می باشد. این آمار بر مبنای فیشهای حقوقی پرداخت شده است وحدودا از 500 نوع کسب و کار مختلف را شامل می شود. این شاخص از مهمترین و قدرتمندترین شاخص های اقتصادی در فارکس است و به عنوان محرک بازار شناخته می شود و از کاملترین گزارشاتی است که منتشر می شود.  

شاخص بهای مصرف کننده ( Consumer Prices Index-CPI )

شاخص در فارکس CPI معیاری است که به بررسی میانگین تغییرات در سطح قیمت سبد خرید وزن متوسط ​​و کالاهای مصرفی و خدمات خریداری شده توسط خانوارها را اندازه گیری می کند.

. این شاخص یکی از پرکاربردترین انواع شاخص های اقتصادی است.  

شاخص بهای تولید کننده ( Production Price Index – PPI )

شاخص در فارکس بهای تولید کننده(PPI) یک شاخص قیمتی است که میانگین تغییرات نرخ دریافت شده توسط تولیدکنندگان داخلی برای تولیدات خود را مورد ارزیابی قرار می دهد. چنانچه کالاهای تولیدی کاهش مداوم داشته باشند عدد این شاخص به عنوان سهمی از هزینه ها تضعیف می گردد و کاهش می یابد.

شاخص بهای اشتغال ( Employment Cost Index )

شاخص بهای اشتغال  ( Employment Cost Index) یا ECI نیز یکی از  شاخص در فارکس است. تحلیل بنیادی یا تجزیه و تحلیل تکنیکی بر اساس انواع شاخص های اقتصادی صورت می گیرد. به عنوان  یکی از مهمترین شاخص های اقتصادی در فارکس، می توان  به شاخص بهای اشتغال اشاره کرد. چنانچه می دانید استراتژی در فارکس فاکتور مهمی در انجام یک ترید خوب و موفق و در نتیجه کسب سود است. پایه و عامل مهم که استراتژیهای بازار فارکس بر آن اساس شکل می گیرد و تعریف می گردد شاخص بهای اشتغال است.

سفارشات کالاهای بادوام ( Durable Goods Orders )

شاخص در فارکس بعدی از شاخص های فعالیت تولیدی می باشد بنام سفارشات کالاهای بادوام (Durable (Goods Orders یا DGO این شاخص حجم دلار سفارشات، محموله ها و سفارشات انجام نشده و کالاهای بادوام را مورد سنجش قرار می دهد. با بالا رفتن عدد شاخص  پیشنهاد تقاضا مطرح می گردد و منجر به افزایش تولید و اشتغال می گردد. در صورت کاهش عدد شاخص عکس این موضوع رخ خواهد داد.

اهمیت این شاخص در فارکس به دلیل اینکه شرایط رونق اقتصاد و بازار را نشان می دهد حائز اهمیت است. زمانی که اعتماد به اقتصاد وجود داشته باشد مصرف کنندگان و مشاغل برای کالاهای بادوام سفارش می دهند در نتیجه روند اقتصاد رو به رشد خواهد بود که می تواند به عنوان شاخص در فارکس استفاده شود. 

تعداد مدعیان بیکاری ( Jobless Claims )

در ادامه بحث و بررسی شاخص در فارکس به تعداد مدعیان بیکاری ( Jobless Claims) که شاخص مهمی برای تحلیل اقتصاد کلان می باشد صحبت می کنیم.  این تحلیل در بازار فارکس بسیار مهم و حیاتی می باشد. تحلیلگران نتیجه ای که تحت عنوان گزارش مدعیان بیکاری بدست می آید را در تخیل خود لحاظ می کنند. اثر این شاخص در بازار بسیار مهم است و می تواند بازار را تکان دهد. اگر عدد شاخص کاهش یابد غالبا صعود بازار به سمت بالا را شاهد خواهیم بود و اگر عدد شاخص افزایش یابد منجر به نزول بازار خواهد شد.    

تراز پرداخت ها ( Balance of Payments )

شاخص در فارکس تراز پرداخت ها ( Balance of Payments )از عوامل مهم شاخص های اقتصادی در فارکس است . به این صورت که تغییر در شاخص تراز پرداخت های یک کشور باعث ایجاد نوسان بین ارز آن کشور و ارزهای خارجی می گردد.به همین جهت است که از شاخص های مهم در بازار فارکس است.  

بهره وری ( Productivity )

شاخص بهره وری ( Productivity )  به عنوان یک شاخص در تحلیل فاندامنتال کاربرد دارد. در تعریف شاخص بهره وری می توان گفت که نسبتی است مابین حجم کل خروجی به کل حجم ورودی 

این شاخص ورودیهایی چون نیروی کار و سرمایه در یک کشور را مورد سنجش و اندازه گیری قرار می دهد تا به سطح معینی از بازده برسند. 

تحلیلگران از شاخص بهره وری برای مشخص کردن سطح استفاده از ظرفیت استفاده می کنند که باعث ارزیابی موقعیت اقتصاد در چرخه اقتصاد می گردد و منجر به پیش بینی رشد اقتصاد می گردد. 

شاخص تولید صنعتی ( Industrial Production Index )

از دیگر شاخص های اقتصادی، شاخص در فارکس (IPI) می باشد که مختصر شده عبارت  شاخص تولید صنعتی ( Industrial Production Index )  می باشد.

 شاخص تولید صنعتی از جمله شاخص هایی است که توسط تحلیلگران فاندامنتال فارکس پیگیری و تعقیب می شود. تقویم اقتصادی در بر دارنده داده ها و اطلاعاتی است که بعضی از شاخص های مهم اقتصادی را جهت تجزیه و تحلیل فاندامنتال را شامل می شود.

تراز تجاری ( Trade Balance )

شاخص تراز تجاری ( Trade Balance) تفاوت بین ارزش کالاها و خدماتی که یک کشور صادر می کند و بین آنچه را که یک کشور وارد می کند را اندازه گیری می کند. چنانچه تعداد و سطح  صادرات بیشتر از واردات باشد جهت این تراز مثبت  خواهد شد. شاخص تراز تجاری یکی از چند گزارش عمده اقتصادی می باشد که مورد توجه معامله گران فارکس است و به شدت توسط آنها رصد می شود.

نرخ بیکاری ( Unemployment Rate )

شاخص نرخ بیکاری ( Unemployment Rate )  بازار مالی فارکس را تحت تاثیر قرار می دهد زیرا منعکس کننده ارزش ارز است. پس از انتشار اخبار چنانچه این نرخ بیش از حد انتظار باشد نشان دهنده ضعف اقتصادی به دلیل افزایش تعداد بیکاران در آن اقتصاد می باشد.

بهای واردات ( Import Prices )

چنانچه بخواهیم بهای واردات در یک کشور را بسنجیم از معیاری بنام شاخص در فارکس بهای واردات ( Import Prices ) استفاده می کنیم . مفهوم بهای واردات در واقع  هزینه ای است که در بازارهای بین المللی برای خرید کالاهای خارجی پرداخت می شود. وقتی ارزی وارد بازار فارکس می گردد ارزشش در برابر ارزهای دیگر کاهش می یابد و زمانی که یک ارز از بازار بین المللی خارج می گردد و به کشور می رود ارزشش در برابر ارزهای دیگر افزایش می یابد.

بهای صادرات ( Export Prices )

شاخص بهای صادرات ( Export Prices) هم یکی از شاخص در فارکس است که در رو در روی شاخص  بهای واردات ( Import Prices ) قرار می گیرد. تغییرات قیمتی و میزان دریافتی که کشورها بابت محصولات صادراتی خود دریافت می کنند را اندازه گیری  می کند. این شاخص زمانی افزایش می یابد که میزان تقاضای خارجی بالا برود. در حالت کلی افزایش شدید که ناشی از تقاضای خارجی است مفید بوده  و تاثیر این افزایش قابل بحث می باشد.  

خرده فروشی ( Retail Sales )

لزوم کاربرد و استفاده این شاخص در معاملات کاملا روشن است چرا که این شاخص داده های کاملا واضحی را در خصوص مصرف کنندگان کالا و صنایع ارائه می دهد. ایرادی که به آن وارد است این است که این شاخص تنها قیمت های فروش را نشان می دهد بدون در نظر گرفتن تورم در قیمت برخی از صنایع (مخصوصا گاز و سایر انرژیها)

با این وجود تریدرها این شاخص را با دامنه کاربرد وسیعی که در بازارهای مختلف دارد را  به عنوان یکی ازمفیدترین شاخص های اقتصادی می دانند و استفاده می کنند. 

جواز ساخت ( Building Permits )

آخرین شاخصی که در ادامه در موردش  به بحث می پردازیم شاخص جواز ساخت ( Building Permits ) می باشد. این شاخص تقاضای فعلی در بازار املاک و مستغلات را اندازه گیری می کند و عملکرد آینده برای صنعت ساخت و ساز را تخمین می زند و جهت اندازه گیری قدرت اقتصادی طراحی شده است. دامنه گسترده صنعت ساخت و ساز به تحلیلگران این امکان را می دهد که پیشرفتهای بخش خصوصی را استنباط نمایند. کاربرد آن در تجزیه و تحلیل اقتصاد کلان، رخدادهای با اهمیت بازار برای استفاده در استراتژیها در بازارهای مالی هستند.

سخن پایانی

شاخص در فارکس و انواع شاخص های اقتصادی را مورد بررسی قرار دادیم. شاخص های اقتصادی در فارکس بخش بزرگی از توسعه استراتژی های بازار فارکس را بر عهده دارند. شاخص در فارکس، شناسایی و آشنایی با آنها به همراه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در مجموع به یک ترید موفق می انجامد.
امید است که مطالب عنوان شده در مقاله شاخص در فارکس مورد توجه شما کاربر گرامی واقع شده باشد. لطفا به این مقاله امتیاز دهید و دیدگاهتان را با ما به اشتراک گذارید.

پیام بگذارید
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications