NYXbroker
نیکس فارکس

اندیکاتور مومنتوم

اندیکاتور مومنتوم چیست ؟ نحوه استفاده از اندیکاتور momentum

اندیکاتور مومنتوم را می شناسید؟ آیا با انواع اندیکاتور مومنتوم آشنایی دارید؟ آیا می دانید اندیکاتور مومنتوم در فارکس چه کاربردی دارد؟ همینطور استراتژی و تحلیل اندیکاتور momentum چطور؟ در این مقاله قصد داریم در مورد این قبیل مفاهیم سخن بگوییم تا در پایان مقاله شما خواننده گرامی با طرز کار این اندیکاتور پیشرو بیشتر آشنا شوید. پس تا انتهای این بحث که توسط تیم تحلیلی بروکر نیکس تقدیم شما عزیزان می شود همراه ما باشید.
اندیکاتور مومنتوم جهت شناسایی کردن سرعت حرکت قیمت طراحی گردیده است و از اندیکاتورهای بسیار پرکاربرد توسط معامله گران حرفه ای و بزرگ است و بعضا تنها از این اندیکاتور استفاده می نمایند. پس پیشنهاد می کنیم که این مقاله را در بوک مارک خود ذخیره نمایید تا در صورت نیاز دسترسی برایتان آسان باشد. این مقاله بینشی را در خصوص نحوه کار این شاخص در اختیار شما قرار می دهد. momentum بسیار کارا است و سود زیادی را عاید تریدرها می کند حتی معامله گرانی که بر اساس تحلیل بنیادی معاملات خود را انجام می دهند گاهی به تحلیل اندیکاتور مومنتوم روی می آورند تحلیل اندیکاتور مومنتوم در واقع نوعی تحلیل روند است و قادر است اطلاعات با ارزشی در خصوص ضعف یا قدرت قیمت را به خوبی در اختیار معامله گران قرار دهد.

فهرست مطالب

اندیکاتور momentum چیست ؟

نحوه استفاده از اندیکاتور momentum

انواع اندیکاتور momentum

استراتژی اندیکاتور مومنتوم

مزایا و معایب اندیکاتور مومنتوم

اندیکاتور momentum چیست ؟

مومنتوم (momentum) در لغت به معنای تکانه و حرکت می باشد و اندیکاتور به مفهوم شاخص در فارکس  و یا هر بازار مالی دیگری کاربرد دارد.اندیکاتور مومنتوم در فارکس از اندیکاتورهای لیدینگ (leading) یا پیشرو است و یکی از ابزارهای مهم معامله گران فارکس است.

این شاخص به اندازه گیری سرعت حرکت قیمت می پردازد و قابل استفاده در متاتریدر4 (MT4) و متاتریدر5 (MT5) است و رفتار momentum شبیه اندیکاتور RSI  می باشد و همینطور شباهت زیادی به اندیکاتور میانگین متحرک دارد، اما فرق اساسی بین این دو اندیکاتور این است که مومنتوم یک پیشرو است در حالیکه مووینگ اوریج یک اندیکاتور تاخیری (lag indicator) می باشد. 

اندیکاتور مومنتوم در فارکس چیست؟  و چه کاری انجام می دهد؟ پیش از آنکه بفهمیم  شاخص مومنتوم چیست ، اول می بایست مفاهیم روند و حرکت آشنا شویم.

 یکی از مواردی که دانستن آن در تحلیل تکنیکال مهم می باشد دانستن روند می باشد . اکثر استراتژی ها بر این  اساس هستند که آیا بازار در یک روند  قرار دارد یا خیر؟

دانستن نقطه شروع یا پایان یک روند مهم است. بنابراین تحلیل اندیکاتور مومنتوم کمک می کند که بدانیم

 که آیا روندی در حال شروع شدن است و یا اینکه در شرف سقوط است و پاسخ آن می تواند اطلاعات مفید بسیاری را در اختیار تحلیلگر قرار دهد. ادامه یافتن روند به میزان حرکت بستگی دارد و قدرتی که پشت روند قرار دارد حرکت نامیده می شود و شاخص مومنتوم به اندازه گیری این حرکت می پردازد.

نحوه استفاده از اندیکاتور momentum

همانند شاخص هایی چون RSI و Stochastic Oscillator ، یک شاخص Momentum نیز می تواند به تشخیص زمان خرید و فروش در بازار به ما کمک کند. اینگونه که به ما نشان  می دهد آیا حرکت کافی در پشت روند جهت ادامه حرکت قیمت وجود دارد یا خیر.

 زمانی  که بازار نزولی بیش از حد فروخته می شود، این احتمال وجود دارد که در شرف جهش باشد و زمانی هم  که یک بازار رو به افزایش خرید می باشد احتمال اینکه در حال سقوط باشد، وجود دارد.

شاخص مومنتوم چگونه بر روی چارت اجرا می شود  

حال که به پاسخ این سوال را که اندیکاتور momentum چیست را می دانیم.

این شاخص به عنوان یکی از پکیج های استاندارد اندیکاتورها و عنوان بخشی از نسخه  پیش فرض برای متاتریدر 4 و متاتریدر 5 وجود دارد.

نحوه محاسبه پشت این شاخص هم  نسبتاً ساده است، به این صورت که با مقایسه بین قیمت مشخص فعلی و قیمت تعدادی از دوره های قبل (n دوره قبل) از آن انجام می شود.

 اولین کار برای شروع محاسبه انتخاب مقداری برای n است. n تعداد دوره هایی می باشد که برای مقایسه استفاده می شود.

مقداری که به عنوان  پیش فرض برای n در متاتریدر وجود دارد 14 است، اما می توانید آن را بر روی هر مقداری که می خواهید تنظیم کنید.

فرمول محاسبه  حرکت به صورت زیر می باشد:

حرکت(momentum) = (فعلی و کنونی  cp/قیمت n دوره قبل) x 100

MT5 این محاسبات را فوراً برای ما انجام می دهد و نتایج را در قسمت پایین چارت اصلی قیمت، برای ما به نمایش در می آورد.

انواع اندیکاتور momentum

انواع اندیکاتور مومنتوم یا به اختصار MOM ابزارهایی هستند که تریدرها از آنها جهت تجزیه و تحلیل تکنیکال گسترده جهت سنجش و اندازه گیری نرخ نوسان قیمت آیتم های معاملاتی استفاده می شوند و به خوبی سایر شاخص ها را تکمیل می کنند. چرا که فقط یک بازه زمانی را تعیین میکنند که در آن تغییر قیمت بازار در حال اتفاق است. مطالعات بیانگر این  می دهد که این ابزارها زمانی که بازار در حال صعود است مفیدتر از زمان کاهش آن می باشند.

از محبوبترین انواع اندیکاتور مومنتوم می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. اولین مورد همگرایی واگرایی متحرک MACD از شاخص ترین آنهاست.
  2. مورد بعدی RSI است که به نوعی  یک نوسان ساز نیز می باشد و به عنوان معیاری برای نوسانات قیمت و سرعت تغییر کاربرد دارد. 

این شاخص بین صفر تا 100 نوسان می کند.

  1. شاخص جهت گیری متوسط یا ADX  که می تواند برای اندازه گیری جهت حرکت قیمت ها مورد استفاده معامله گران قرار گیرد.

استراتژی اندیکاتور مومنتوم

 مبحث بعدی که در نحوه استفاده از شاخص momentum در فارکس و سایر بازارهای مالی به آن می پردازیم، نقش این شاخص در استراتژی معاملات تحت عنوان استراتژی اندیکاتور مومنتوم می باشد. از آن در جهت ارائه مستقیم سیگنال های معاملاتی و اکثرا به عنوان یک ابزار تأیید استفاده می گردد.

 ساده ترین سیگنال این است که هر خطی را از خط مرکزی به عنوان یک سیگنال فرض کنید. زمانی  که ارزش از زیر 100 به سمت بالاتر می رود خریداری کنید و زمانی هم که از بالا به زیر 100 می رسد فروش انجام دهید.

این رویکرد بسیار ساده به نظر می رسد، اما توجه داشته باشید که باید قبل از اجرا با احتیاط زیادی مورد توجه قرار گیرد.

 

 زمانبندی چنین سیگنال هایی کمی دشوار است و ممکن است تا زمان رسیدن سیگنال بیشتر حرکت را از دست بدهید. می توان زمان بندی را با اضافه کردن میانگین متحرک بهبود داد. که این شیوه هم یکی از استراتژیهای بسیار رایج در بین استراتژیهای معاملات فارکس است.

مزایا و معایب اندیکاتور مومنتوم

ببینیم که استفاده از اندیکاتور momentum  چه مزایا و معایبی دارد؟ مزیت های استفاده از این اندیکاتور عبارتند از:

این شاخص حرکت قیمت را در طی زمان و بر حسب  قوی بودن، این حرکتها را نشان می دهد ، صرف نظر از اینکه جهت حرکت قیمت صعودی است یا نزولی خواهد بود.

مزیت دیگر آن این می باشد که  تریدرها  و تحلیلگران را در تشخیص نقاطی که بازار می تواند روند حرکتی را معکوس کند، تشخیص میدهد . این نقاط از تفاوت بین حرکت قیمت و momentum مشخص می شوند.

 

اما مانند هر روش معاملاتی دیگری اشکالاتی  نیز به آن وارد است. یکی از این موارد این است که معاملاتی که در لحظه انجام می شوند نیاز به تمرکز زیادی دارند و این شما هستید که به عنوان یک تریدر باید تشخیص دهید که چه زمانی  مناسب ورود و خروج مناسب است.

یکی دیگر از اشکالاتی که باید در نظر بگیرید این است که  استفاده از این شاخص ریسک معامله شما را بالا میبرد. درست است که با ریسک بیشتر پاداش بیشتری هم بهمراه خواهید داشت. اما به عنوان یک معامله گر باید از سودآوری سیستم خود اطمینان داشته باشید.

سخن پایانی

اندیکاتور مومنتوم همانطور که در این مقاله دیدیم یک ابزار مفید با طیف گسترده ای از کارایی می باشد.
معامله گران می توانند بیاموزند که چطور و چگونه از یکی از بهترین شاخص های حرکت در فارکس و سایر بازارهای مالی برای پیشبرد استراتژی های معاملات پرقدرت خود در فارکس بهره ببرند و به سود برسند.
اندیکاتور مومنتوم ابزار حیاتی و لازم برای تریدرها و تحلیلگران می باشد. با این وجود، به ندرت بطور جداگانه استفاده می گردد و استفاده از آن با سایر شاخص های فنی که جهت روند ها را مشخص میکنند بسیار متداول است.
با امید به آنکه مقاله اندیکاتور مومنتوم به اندوخته دانش معامله گری شما افزوده باشد نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک گذارید و جهت مشاوره بیشتر و یافتن پاسخ پرسشهای خود از طریق چت آنلاین با بروکر نیکس ارتباط برقرار کنید تا مشاورین زبده بروکر نیکس در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهند.

نمایش نظرات (2)
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications