Helpdesk@nyxbroker.com
تماس : دوشنبه تا جمعه | ۹ تا ۱۸
۹۰۵۳۴۰۳۵۲۱۶۰
اندیکاتور MACD یکی از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال در بازار فارکس است که برای پیش بینی تغییرات قیمت در بازار فارکس از آن استفاده می شود. اندیکاتورهای فارکس معمولاً به منظور دستیابی به سود بیشتر توسط معامله گران مورد استفاده قرار می گیرند. در کنار سایر اطلاعات و ابزار تحلیل بازار فارکس، اندیکاتورها می توانند بر تصمیم گیری های معاملاتی و تعیین استراتژی بازار فارکس تاثیرگذار باشند. با استفاده از اندیکاتور MACD، معامله گران بازار فارکس نسبت به ورود به بازار یا خروج از آن اقدام می کنند. اندیکاتور MACD و نظیر آن، یک روش برای بررسی اطلاعات بازار هستند. بدان معنا که با بررسی تاریخی اطلاعاتی نظیر قیمت ارز و حجم و نحوه اجرای معامله، اندیکاتور می تواند رفتار بازار و الگوهایی که احتمال تکرار آنها در آینده وجود خواهد داشت را پیش بینی کند.
فهرست مطالب
اندیکاتور MACD چیست ؟
MACD مخفف Moving average convergence divergence به مفهوم میانگین متحرک واگرایی –همگرایی می باشد. اندیکاتور MACD یک مومنتوم دنباله رو بازار است که نشان دهنده رابطه میان دو میانگین متحرک قیمت است. این اندیکاتور از تفاوت میان میانگین متحرک نمایی 26 دوره ای و 12 دوره ای حاصل می شود. لازم به ذکر است که میانگین متحرک نمایی یا در اصطلاح exponential moving average برای محاسبه روند بازار در یک دوره خاص استفاده می شود. نتیجه این محاسبه اندیکاتور MACD است.
کاربرد اندیکاتور مک دی
اندیکاتور مک دی برای تحلیل تکنیکال بازارهای مالی نظیر فارکس توسط جرالد اپل در اواخر دهه 1970 ایجاد شد. از این اندیکاتور برای بررسی تغییرات ایجاد شده در شدت، مسیر، مومنتوم و دوره یک روند حرکت قیمت در بازار فارکس استفاده می شود. برای استفاده از اندیکاتور MACD کافی است که وارد حساب فارکسی خود شده و نمودار جفت ارزها را بالا بیاورید. در لیست اندیکاتورهای تکنیکال مک دی را بیابید و آن را با یک کلیک به نمودار خود اضافه کنید. پکیج نرم افزاری شما به طور خودکار اندیکاتور MACD را در کنار نمودار شمعی ( اندیکاتور قیمت ) نشان می دهد. این هیستوگرام اغلب در زیر نمودار نشان داده می شود. بطور کلی معامله گران از این اندیکاتور برای تشخیص زمانهای روند صعودی و نزولی بازار استفاده کرده تا بتوانند نسبت به باز کردن موقعیت خرید یا فروش در بازار فارکس اقدام کنند.
اندیکاتور MACD چگونه کار می کند؟
برای استفاده از اندیکاتور اندیکاتور MACD به دو عامل میانگین متحرک و یک هستوگرام نیاز داریم. خط آهسته را خط MACD و خط سریع را سیگنال می نامند. اگر این دو میانگین حرکت به سمت یکدیگر حرکت کنند و بهم برسند آنها را همگرا و درصورتیکه از هم دور شوند آنها را واگرا می خوانند. تفاوت میان دو خط میانگین متحرک در هیستوگرام نمایش داده می شود. چنانچه MACD در بالای خط صفر مشاهده شود، روند حرکت قیمت صعودی بوده و مشاهده آن در زیر عدد صفر، نشان دهنده روند بازار نزولی می باشد. اگر قیمت بازار همچنان بالا رونده یا همچنان نزولی دیده شود، توصیه می شود که معامله گران وارد معاملات بلند مدت شوند. استراتژی هایی برای استفاده از اندیکاتور MACD وجود دارد که در ادامه به آنها نیز پرداخته خواهد شد.
کدام یک از تنظیمات MACD بهتر است؟
تنظیمات استاندارد MACD (9-26-12) هستند که مفهوم آنها بدین ترتیب می باشد: میانگین متحرک نمایی 12 دوره ای یا 26 دوره ای ( خط سریع) یا 9 دوره ای (خط آهسته) که میانگین متحرک نمایی 9 دوره ای به عنوان خط سیگنال شناخته می شود. در صورتی که بجای تنظیمات استاندارد از تنظیم 1-13-5 استفاده شود، می توانیم تصویری از الگوی MACD را به چشم ببینیم که این الگوها می توانند برای بسیاری از استراتژی ها و سیستمهای معاملاتی به عنوان فیلتری برای ورود به بازار معامله بکار گرفته شوند. به نظر می رسد که در حال حاضر یکی از بهترین تنظیمات برای الگوی مک دی 1-13-5 می باشد.
بهترین بازه زمانی برای MACD چیست؟
اندیکاتور MACD در سه بازه زمانی 4 ساعته، 1 ساعته و 15 دقیقه ای مورد تحلیل قیمت را انجام می دهد. اگر توجه کنید نسبت هر بازه زمانی به دیگری 4 به 1 است. بازه های یک و چهار ساعته مک دی همچون فیلترهای روند بازار می باشند و بازه 15 دقیقه ای سیگنال های خرید و فروش کوتاه مدت را برای معامله گر ارسال می کند.
استراتژی MACD چیست؟
در زیر سه نمونه از استراتژی های رایج مک دی را برای یافتن فرصت سرمایه گذاری بهتر در بازار مالی معرفی می کنیم.
استراتژی کراس اورز (cross overs)
با حرکت خط مک دی (آهسته) و خط سیگنال (سریع) می توانیم برای موقعیت های خرید یا فروش در بازار مالی اقدام کنیم. بطور مثال زمانی که خط مک دی از خط سیگنال به زیر حرکت می کند می توان موقعیت خرید باز کرد. در واقع این استراتژی می گوید که می بایست قبل از باز کردن پوزیشن منتظر یک حرکت در بازار قیمت باشیم. مشکل اصلی با این استراتژی بویژه در بازارهایی با روند ضعیف تر این است که در زمان ایجاد سیگنال ممکن است قیمت به نقطه معکوس برسد و این به معنای سیگنال اشتباه است. به همین دلیل استراتژی هایی که از عملکرد قیمت برای تعیین سیگنال استفاده می کنند به مراتب قابل اعتماد تر هستند.
استراتژی هیستوگرام معکوس (Histogram reversals)
این استراتژی با نمایش میله هایی که تفاوت میان خطوط آهسته و سریع را نشان می دهند مفید ترین بخش مک دی نامبرده شده اند. زمانیکه قیمت در بازار ارز به شدت رو به افزایش است، طول هیستوگرام بیشتر شده و زمانیکه هیستوگرام کوچک تر می شود بدان معناست که حرکت بازار کند شده است. یعنی هر چه میله ها در هیستوگرام از صفر دورتر شوند دو خط میانگین نیز همگرا می شوند.
استراتژی تقاطع صفر (zero crosses)
این استراتژی بر مبنای میانگین حرکت نمایی است که از خط صفر می گذرد. اگر خط مک دی از پایین حرکت کرده و از نقطه صفر بگذرد، یک روند صعودی جدیدی شکل خواهد گرفت اما اگر این خط از بالا از نقطه صفر بگذرد نشانه این است که روند نزولی جدید آغاز خواهد شد. زمانی که خط مک دی از خط صفر به بالا حرکت می کند استراتژی خرید یا بستن پوزیشن کوتاه مدت توصیه می شود اما زمانیکه خط مک دی به زیر خط صفر می رود، معامله فروش یا بستن پوزیشن بلند مدت توصیه می شود.
چگونه روند MACD را پیدا می کنید؟
برای یافتن اندیکاتور مک دی معمولا کافی است در پلتفرم های فارکس خود در قسمت inset وارد شده و از طریق دکمه find وارد قسمت اندیکاتورها و اندیکاتور MACD شوید. عموماً اندیکاتور در پنجره ای جدا در زیر نمودار قیمت ظاهر می شود. سپس شما می توانید بر حسب هدف و شیوه و استراتژی معاملاتی خود تنظیمات مورد نظرتان را انتخاب کنید.
آیا MACD برای تجارت روزانه مناسب است؟
اندیکاتور MACD یک اندیکاتور تکنیکال شناخته شده در سراسر جهان برای تحلیل بازارهای مالی از جمله فارکس است و به دلیل سادگی و انعطاف پذیری ابزاری، بسیار مورد توجه معامله گران می باشد. همچنین با تنظیمات مناسب این اندیکاتور برای معاملات روزانه، می توانید تغییرات مفیدی بر روی استراتژی های معاملات روزانه خود ایجاد کنید.
دو خط در MACD چیست؟
دو خط در MACD نشان دهنده این است که اگر دو میانگین متحرک همگرا باشند مومنتوم یا میزان حرکت، روند صعودی دارد و چنانچه دو میانگین متحرک واگرا بوده و از هم دور شوند میزان حرکت نزولی می باشد.
میله های MACD به چه معناست؟
در اندیکاتور مک دی، خط سیاه خط مک دی و خط قرمز خط سیگنال است. میله هایی که با رنگهای سبز و آبی نشان داده شده اند هیستوگرام مک دی هستند. میله های سبز روند صعودی و میله های آبی روند نزولی را نمایش می دهند.
صلیب طلایی MACD چیست؟
صلیب طلایی الگوی نموداری معرف بازار صعود کننده است که در آن خط میانگین متحرک کوتاه مدت (15 روزه) از قسمت بالای خط میانگین متحرک بلند مدت ( برای مثال 50 روزه) می گذرد. بطور کلی میانگین های کوتاه مدت بسیار سریعتر از میانگین های بلند مدت حرکت کرده و در نهایت در یک نقطه بهم می رسند. در این الگو حجم معاملات بازار نیز به مراتب افزایش می یابد.
سخن پایانی
اندیکاتور MACD یکی از رایج ترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال در بازار مالی فارکس است. برای استفاده از این اندیکاتورنمی توان زمان دقیقی را تعیین کرد چرا که این موضوع کاملاً به روند معامله هر فرد و طرح معاملاتی وی بستگی دارد. در واقع اندیکاتور MACD موجب شده تا معامله گر بتواند به سرعت روند قیمت را در بازار در بازه کوتاه مدت تشخیص دهد. سیگنال های معاملاتی از دخالت انگیزه های فردی در زمان انجام معامله جلوگیری کرده و مشاهدات معامله گر بر روی اندیکاتور، به وی این اطمینان را داده که در مسیر حرکت قیمت بازار ایستاده است. استفاده از اندیکاتور MACD در مقابل سایر ابزارهای تحلیلی، اطمینان بیشتر معامله گران را به خود جلب کرده است و این اندیکاتور ساده می تواند به راحتی و بسیار سریع بویژه همراه با استراتژی های کوتاه مدت بازار بکار گرفته شود.
در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اندیکاتورها بطور ویژه و شرکت در دوره های آموزش فارکس به زبان ساده، می توانید با مشاوران نیکس تماس حاصل نمایید.