NYXbroker
نیکس فارکس

سقوط آزاد ارزها

سقوط آزاد ارزها اصطلاحی مبتنی بر افت شدید ارزش ارزها می باشد. سقوط ارز های امروزی و در نتیجه از دست رفتن معاملات از مهم ترین معضلات معامله گران بازارهای مالی می باشد. احتمال سقوط ارز در تمام دوره های زمانی بازار ها وجود داشته است و این مسئله غیرقابل انکار است. نکته حائز اهمیت این است که معامله گر بتواند ارز امن را در میان تمام ارزهای بیهوده تشخیص دهد. درواقع ویژگی ثبات ارز امن باعث می شود که آن ارز خاص از سقوط شدید حفظ شود. آیا می دانید سقوط آزاد ارزها به چه معناست؟ افت ارز چگونه رخ می دهد؟ احتمال سقوط ارز در ارزهای بیهوده و ارز امن چه قدر است؟
از اوایل دهه 1990، موارد متعددی از بحران و سقوط ارزی وجود داشته است. تمام آن ها کاهش ناگهانی و شدید ارزش ارز را به دنبال داشته اند که با بازارهای بی ثبات و عدم ایمان به اقتصاد کشور مطابقت دارد. سقوط آزاد ارزها گاهی قابل پیش بینی و اغلب ناگهانی است. این رویداد ممکن است توسط دولت ها، سرمایه گذاران، بانک های مرکزی یا هر ترکیبی از بازیگران ایجاد شود. اما نتیجه آن همیشه یکسان است: چشم انداز منفی باعث آسیب اقتصادی گسترده و از دست دادن سرمایه می شود.
خواهشمندیم نظرات ارزشمند خود را در رابطه با مقاله برای ما بنویسید و در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام با مشاورین نیکس تماس حاصل نمایید.

فهرست مطالب

افت ارز به چه معناست؟

سقوط ارز ها چگونه اتفاق می‌افتد؟

سقوط ارزها تا کی ادامه دارد؟

١٠ ارز ضعیف دنیا کدامند؟

امن ترین ارزها برای خرید چیست؟

چرا همه ارزها در حال سقوط هستند؟

افت ارز به چه معناست؟

ارزش هر ارز مهم ترین اصل و پایه هر ارز می باشد. در واقع معامله گران ارز ها را بیشتر به واسطه ارزش آن ها می شناسند. ارز های با ارزش همواره بیشتر مورد توجه بوده اند زیرا سرمایه گذاری بر روی آن ها بسته به ویژگی هایی نظیر امن بودن یا عدم ثبات، می تواند بسیار سودده باشد.

افت ارز به معنای کاهش شدید و ناگهانی ارزش یک ارز است. این کاهش ارزش توسط مجموعه عوامل موثر بر ارزش یک ارز رخ می دهد. البته گاهی روند سقوط آزاد ارزها کند است و به آرامی رخ می دهد اما این فرایند اغلب ناگهانی و با سرعت بوده است به گونه ای که معامله گران فرصتی برای اقدامات موثر در جهت کاهش ضررهای حاصل از افت ارز ندارند.

اصولا ارزها از نظر پایداری ارزش به دو دسته تقسیم می شوند : یکی ارزهای امن و یکی ارزهای بیهوده و ضعیف. ارزهای امن در دنیا درواقع ارزهایی هستند که می توانند ارزش خود را در طی زمان تا حد زیادی حفظ کنند. این ارزها از نوسانات شدید بازار که گاهی باعث سقوط آزاد ارزها می شود، در امان هستند. اما ارزهای نا امن و بی ثبات، همان ارزهای بیهوده ای هستند که سرمایه گذاری بر روی آن ها می تواند پر ریسک باشد. نوسانات شدیدی که این ارزها می پذیرند، می تواند سرمایه معامله گر را از بین ببرد. البته گاهی معامله گران با تجربه از این ارزها برای کسب سود های فراوان استفاده می کنند. این اقدام با آنکه پر ریسک است اما در صورت موفقیت، سود خوبی نیز به دنبال دارد.

در یک نتیجه کلی می توان گفت ارز امن برای سرمایه گذاری به خصوص به صورت بلند مدت، گزینه مناسب تری است. زیرا ثبات ارز باعث حفظ ارز از رویداد ناخوشایند سقوط آزاد ارزها می شود.

سقوط ارز ها چگونه اتفاق می‌افتد؟

بحران ارزی یا سقوط آزاد ارزها با کاهش شدید ارزش پول یک کشور به وجود می آید. این کاهش ارزش، به نوبه خود، با ایجاد بی ثباتی در نرخ مبادله ، بر اقتصاد تأثیر منفی می گذارد ، به این معنی که یک واحد از یک ارز خاص دیگر به اندازه ارز قبلی خرید نمی کند. برای ساده‌تر شدن موضوع، می‌توان گفت که از منظر تاریخی، بحران‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که انتظارات سرمایه‌گذاران باعث تغییرات قابل‌توجهی در ارزش ارزها شود.

اما سقوط آزاد ارزها مانند تورم فوق  العاده اغلب نتیجه یک اقتصاد واقعی نامرغوب است که در زیربنای پول کشور قرار دارد. به عبارت دیگر، بحران ارزی اغلب علامت است و نه بیماری ناخوشی اقتصادی. برخی مکان ها نسبت به سایر نقاط در برابر بحران های ارزی آسیب پذیرتر هستند. به عنوان مثال، اگرچه از نظر تئوری احتمال سقوط دلار آمریکا وجود دارد ، اما وضعیت آن به عنوان یک ارز ذخیره آن را بعید می سازد.

سقوط ارزها تا کی ادامه دارد؟

توقف سقوط آزاد ارزها زمانی انجام می شود که عوامل موثر بر ارزش ارز که در جهت سقوط ارز فعال هستند، مهار شوند. این مهار اغلب توسط اقدامات عوامل خارج از بازار مانند دولت رخ می دهد ولی سرمایه گذاران نیز دخیل هستند.

بانک های مرکزی اولین خط دفاعی در حفظ ثبات یک ارز هستند. در یک رژیم نرخ ارز ثابت، بانک‌های مرکزی می‌توانند در صورت مواجهه با چشم‌انداز بحران ارزی برای رژیم ارزی با نرخ شناور، با فرو بردن ذخایر ارزی کشور یا مداخله در بازارهای ارز، نرخ ارز ثابت فعلی را حفظ کنند. .

زمانی که بازار انتظار سقوط آزاد ارزها را دارد ، فشار نزولی که بر ارز وارد می شود می تواند تا حدی با افزایش نرخ بهره جبران شود. بانک مرکزی می تواند با هدف افزایش نرخ، عرضه پول را کم کند که این اقدام باعث رشد تقاضا برای ارز می شود. بانک مرکزی می تواند این کار را به وسیله فروش ذخایر خارجی برای ایجاد خروج سرمایه انجام دهد. 

سقوط آزاد ارزها و کاهش ارزش پول به وسیله بالا بردن نرخ ثابت ارز نیز باعث ارزان‌ تر شدن کالاهای داخلی نسبت به کالاهای خارجی می‌ شود که این رویداد باعث افزایش تقاضا برای کارگران و به دنبال آن افزایش میزان تولید می‌شود. در کوتاه مدت ، کاهش ارزش نرخ بهره را نیز افزایش می دهد که این افزایش توسط بانک مرکزی از طریق بالا بردن حجم پول و همچنین ذخایر خارجی جبران می شود. ممکن است افزایش نرخ ارز ثابت به سرعت ذخایر کشور را از بین ببرد و کاهش ارزش پول می‌تواند افزایش ذخایر را به دنبال داشته باشد. سرمایه‌گذاران به خوبی می‌دانند که می‌توان از استراتژی کاهش ارزش استفاده کرد و می‌توانند آن را در انتظارات خود بسازند که باعث ناراحتی بانک‌های مرکزی می‌شود. در صورتی که بازار انتظار کاهش ارزش پول را داشته باشد، افزایش ذخایر خارجی به وسیله افزایش تقاضای کل ممکن نمی شود. در عوض، بانک مرکزی مجبور است ذخایر خود را در جهت کاهش عرضه پول به کار گیرد که این امر موجب افزایش نرخ بهره می شود. 

١٠ ارز ضعیف دنیا کدامند؟

ارزهای ضعیف همان ارزهایی هستند که بیشتر در معرض سقوط آزاد ارزها می باشند. بیایید به ١٠ مورد از ضعیف ترین ارزها در برابر دلار آمریکا نگاه کنیم.

١ – عنوان ارزان ترین واحد پول جهان متعلق به بولیوار ونزوئلا است . این کشور به دلیل کووید ١٩ به شدت از تورم رنج می برد، بنابراین ارزش آن در سال ٢٠٢٠ به پایین ترین حد رسید و از آن زمان اوضاع بدتر شد.   

٢ – دومین ارز ارزان دنیا، ریال ایران است . آغاز کاهش ارزش آن به دوران پس از انقلاب اسلامی بر می گردد. این کاهش ارزش توسط عوامل گوناگون ادامه یافت.  

٣ – دونگ ویتنامی سومین ارز دارای کمترین ارزش در جهان است. ویتنام هنوز هم در مسیر سخت خود که تبدیل موقعیت از یک اقتصاد متمرکز به یک اقتصاد بازار است، قرار دارد. بنابراین ارزش پول این کشور بسیار کاهش یافته است. 

۴ – روپیه اندونزی : اندونزی از نگاه اقتصادی کشوری با

 ثبات و توسعه یافته محسوب می شود. با این حال، پول آن ارزش بسیار پایینی دارد. 

۵ – جمع ازبکستان رتبه پنجم ارزهای ضعیف می باشد و همواره جزو لیست سقوط آزاد ارزها قرار داشته است.

۶ – سیرالئون لئون : سیرالئون کشور آفریقایی فقیری است که آزمایشات بسیاری را انجام داد و در اثر این آزمایشات، کاهش ارزش پول محلی رخ داد و در زمره لیست سقوط آزاد ارزها قرار گرفت.

٧ – فرانک گینه : نرخ تورم بالا، فقر رو به رشد، و گانگسترهای در حال شکوفایی باعث کاهش ارزش پول گینه شده اند و احتمال سقوط ارز را بالا برده اند.

٨ – کیپ لائوس : لائوس تنها ارز موجود در لیست است که ارزش آن بدون کاهش بوده است. یعنی در همان ابتدا با ارزش بسیار پایینی منتشر شده است. علاوه بر این، از زمان انتشار آن در سال ١٩۵٢، این ارز در برابر دلار آمریکا تقویت شد و همچنان به بهبود ارزش خود ادامه می دهد تا زمانی که از لیست سقوط آزاد ارزها خارج شود.

٩ – گوارانی پاراگوئه : پاراگوئه از نظر فقر، دومین کشور فقیر در آمریکای جنوبی محسوب می شود. این کشور با رکود اقتصادی فاجعه باری روبرو شد. این رکود ترکیبی از تورم، فساد، فقر عمومی مردم، کیفیت پایین آموزش و نرخ بیکاری بالا بود. 

١٠ – ریل کامبوج : در رتبه دهم ضعیف ترین ارزهای جهان، ریل کامبوج قرار دارد. ریل کامبوج واحد پول این ایالت پادشاه در جنوب شرقی آسیا است و در لیست سقوط آزاد ارزها قرار دارد.

امن ترین ارزها برای خرید چیست؟

همانطور که گفته شد، ارز امن ارزی است که ارزش خود را در برابر نوسانات و عوامل تغییر دهنده ارزش، تا حد زیادی حفظ می کند. سرمایه گذاری بر روی این ارزها بی خطر است و معامله گران کمتر نگران از دست رفتن سرمایه خود هستند. گاهی این ارزها نقش محافظت از سرمایه را ایفا می کنند و در هنگام سقوط آزاد ارزها خریداری می شوند تا سرمایه اولیه حفظ شود.

اکثر معامله گران تا حد زیادی در مورد قوی‌ ترین، باثبات‌ ترین و قدرتمند ترین ارزهای دنیا اطلاعات دارند. به عنوان مثال اینکه پوند استرلینگ بریتانیا و فرانک سوئیس و دلار آمریکا و یورو از امن ترین و با ثبات ترین ارزهای دنیا هستند را تقریبا تمام معامله گران می دانند. این ارزها همواره یک گزینه مناسب در جهت سرمایه گذاری و انجام معاملات کوتاه مدت و بلند مدت بوده اند. شما با مطالعه ارزهای امن در دنیا می توانید اطلاعات کافی در این زمینه کسب کنید.

 

 

چرا همه ارزها در حال سقوط هستند؟

تاریخ همواره پر از سقوط آزاد ارزها بوده است . آرژانتین، مجارستان، اوکراین، ایسلند، ونزوئلا، زیمبابوه، آلمان و… همه از سال ١٩٠٠ بحران های ارزی وحشتناکی را تجربه کرده اند. ریشه هر فروپاشی ناشی از عدم اطمینان به ثبات یا مفید بودن پول به عنوان ذخیره موثر ارزش یا وسیله مبادله است. به محض اینکه کاربران از اینکه یک ارز مفید است دچار تردید شوند و باور نکنند، آن ارز دچار مشکل می شود. این امر می تواند از طریق ارزش گذاری نامناسب یا تثبیت ، رشد کم مزمن، یا تورم ایجاد شود.

سقوط آزاد ارزها در دوره های زمانی مختلف تا زمانی ادامه پیدا می کند که هیچ اقدامی برای مهار کامل عوامل افت ارزش ارز انجام نشود. البته این اقدام تقریبا غیرممکن است اما با چاره اندیشی های مناسب قابل کنترل می شود.

 

سخن پایانی

سقوط آزاد ارزها عبارت است از فرایند افت شدید ارزش ارزها در یک دوره زمانی. به عنوان نمونه هایی از سقوط ارزها می توان به بحران آمریکای لاتین در ١٩٩۴ و بحران آسیایی در ١٩٩٧ اشاره کرد. این سقوط ها اغلب سریع و غیر قابل پیش بینی است اما گاهی با برخی اقدامات دقیق می توان آن را پیش بینی کرد. پیش بینی بحران های ارزی به معنای تحلیل و بررسی مجموعه پیچیده ای از متغیرها به منظور ردیابی سقوط ارزها می باشد. سقوط آزاد ارزها به خصوص سقوط ارزهای امروزی می‌تواند به اشکال مختلف رخ دهد، اما عمدتاً زمانی شکل می‌گیرند که احساسات و انتظارات سرمایه‌گذاران با چشم‌انداز اقتصادی یک کشور مطابقت نداشته باشد. در حالی که رشد در کشورهای در حال توسعه به طور کلی برای اقتصاد جهانی مثبت است، تاریخ به ما نشان می دهد که نرخ های رشد بیش از حد سریع می تواند بی ثباتی و شانس بیشتری برای فرار سرمایه ایجاد کند و با پول داخلی کار کند. اگرچه مدیریت کارآمد بانک مرکزی می تواند کمک کند، پیش بینی مسیری که یک اقتصاد در نهایت طی می کند دشوار است، بنابراین به سقوط آزاد ارزها به شکل پایدار کمک می کند.

 نظرات و پیشنهادات ارزشمند خود را در رابطه با این مقاله برای ما ارسال کنید. همچنین در صورت وجود هرگونه سوالی در این زمینه، با مشاورین بروکر نیکس تماس حاصل فرمایید.

نمایش نظرات (2)
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications