NYXbroker
نیکس فارکس

شاخص معاملاتی در فارکس

شاخص های مختلفی در بازار فارکس قابل معامله است

شاخص معاملاتی در فارکس قیمت جفت ارزها را در بازار مالی دنبال می کند. چنانچه قیمت های فارکس در شاخصی افزایش یابد، ارزش آن شاخص نیز رشد می کند. بالعکس چنانچه قیمت های فارکس رو به کاهش باشد، ارزش آن شاخص نیز سقوط خواهد کرد. در واقع شاخص ها ابزاری برای پیگیری عملکرد دارایی ها به روشی کاملاً استاندارد می باشند بدان معنا که آنها معیاری برای ارزیابی عملکرد سرمایه گذاری در بازارهای مالی بوده که البته شاخص معاملاتی در فارکس نیز از این امر مستثنی نمی باشد. همچنین علل دیگری برای ایجاد شاخص ها در بازارهای مالی وجود دارد که شامل سنجش اطلاعات اقتصادی و مالی نظیر نرخ بهره، تورم و یا خروجی تولید می باشند. از آنجایی که شما به عنوان یک معامله گر نمی توانید بطور مستقیم در یک شاخص سرمایه گذاری کنید، صندوق های سرمایه گذاری مبتنی برآن شاخص طراحی شده اند که فعالیت های آن را پیگیری کنند. به عنوان نمونه یکی از برترین شاخص های مالی شاخص سهام داوجونز است که برای معامله گران فارکس و بازار جهانی سهام از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. حال در ادامه به معرفی بیشتر شاخص معاملاتی در فارکس می پردازیم.

فهرست مطالب

شاخص در فارکس چیست؟

انواع شاخص های معاملاتی در فارکس

چگونه می توان شاخص های فارکس را معامله کرد؟

محبوب ترین شاخص های فارکس کدامند؟

دلایل اهمیت معامله شاخص ها

شاخص در فارکس چیست؟

شاخص معاملاتی در فارکس برای بررسی تغییرات در ارزش و قیمت جفت ارزها مورد استفاده قرار می گیرند. برای انجام این کار نیز از طریق دنبال کردن تغییر نرخ ارزهایی که بیشترین نقدینگی را در بازار داشته اند، عمل می کنند. شاخص دلار آمریکا یکی از رایج ترین و شناخته شده ترین شاخص ارزهاست که از آن حتی به عنوان معیاری برای تعیین ارزش جهانی دلار آمریکا نیز استفاده می کنند.

انواع شاخص های معاملاتی در فارکس

شاخص داو جونز به عنوان برترین شاخص معاملاتی در بازار بورس آمریکا و شناخته شده ترین شاخص معاملاتی در فارکس است  که سهام آن توسط 30 شرکت بزرگ صنعتی در امریکا خریداری شده است. این شاخص در سنجش بازار سهام و بررسی و تحلیل اقتصاد امریکا از اهمیت بسزایی برخوردار است. شما می توانید برای مطالعه جزئیات بیشتر به مقاله موجود بر روی وب سایت بروکر نیکس با همین عنوان مراجعه نمایید.

شاخص S&P500 مخفف standard & poor’s 500 است که بر اساس میانگین موزون ارزش بازار سهام تقریباً 500 شرکت بزرگ در آمریکا تعیین می گردد. شاید لیست دقیقی از 500 شرکت برتر در بازار سهام ارائه نشده باشد چرا که معیارهای دیگری بجز ارزش بازار سهام می بایست در این شاخص در نظر گرفته شود. اما در بالای جدول آن اکثراً شرکتهای مالی و شرکتهای با فعالیت در حوزه تکنولوژی قرار دارند. نکته ای که وجود دارد این است که سرمایه گذاران، این شاخص را نمونه بهتری برای بازار سهام آمریکا می دانند زیرا با در اختیار داشتن سهام 500 شرکت بزرگ آمریکایی بخش وسیع تری از بازار سهام را در اختیار دارد. شاخص S&P500 که روزانه به روز رسانی می شود شاخصی برای تقویت بازار سهام امریکا می باشد. در هر حال این شاخص معاملاتی در پلتفرم های فارکس نظیر متاتریدر 4 قابل دسترسی است.

شاخص نزدک یا Nasdaq  یک شاخص ارزش بازار سهام است که ارزش سهام هر یک از شرکتهای تشکیل دهنده آن را ارائه می دهد. کلمه Nasdaq  مخفف national association of securities dealers automated quotations به معنای اتحادیه همگانی مظنه قیمت معامله گران سهام می باشد. این شاخص سهام برای ارائه قیمت سهام بصورت خودکار طراحی شده است.در واقع این شاخص با معرفی اولین بازار ارز الکترونیکی موجب تحول بزرگی در بازارهای مالی شد. هم اکنون نیز در جایگاه دومین و بزرگترین بازار سهام دنیا و اولین بازار سهام الکترونیکی جهان قرار دارد. این شاخص نشان دهنده تجارتهای خلاقانه و رو به رشد در دنیای اقتصاد است.

شاخص دکس یا به اصطلاح Deutscher Aktien نیز شاخص سهام است که نماینده 30 شرکت بزرگ آلمانی با بیشترین میزان نقدینگی می باشد که در بازار بورس فرانکفورت معامله می شوند. قیمت هایی که برای محاسبه این شاخص استفاده می شوند از طریق یک سیستم معاملاتی الکترونیکی قابل دسترسی می باشند. شاخص دکس معیاری مهم در سهام کشور آلمان و همچنین کشورهای اروپایی محسوب می شود. بعضی شرکتهای لیست شده در این شاخص فولکس واگ، بایر، بی ام دبلیو و آدیداس هستند.

شاخص دلار آمریکا یکی از مهمترین شاخص معاملاتی در فارکس و یک ابزار اندازه گیری ارزش دلار امریکا نسبت به ارزش سایر ارزها در بازارهای مالی یعنی یورو، فرانک سوییس، ین ژاپن، دلار کانادا، پوند انگلیس و کرون سوئد می باشد. ارزش این شاخص معرف ارزش دلار امریکا در بازارهای جهانی است.

شاخص یورو نشان دهنده نسبت میانگین چهار ارز اصلی یعنی دلار امریکا، پوند، ین ژاپن و فرانک در مقابل یورو می باشد. این شاخص معاملاتی در فارکس، میزان قوت و ضعف یورو در مقابل سایر ارزهای بازار مالی را نشان می دهد.

شاخص ین به عنوان یک شاخص معاملاتی در فارکس و سایر بازارهای مالی برای تحلیل موقعیت اقتصادی بویژه مرتبط با اقتصاد ژاپن در نظر گرفته می شود. این شاخص از معامله ین ژاپن در مقابل سایر ارزهای بازار فارکس با میزان نقدینگی بالا نظیر دلار امریکا، یورو، دلار استرالیا و دلار کانادا و پوند در بازار فارکس تعیین می گردد.

شاخص پوند از دیگر شاخص معاملاتی در فارکس است که عملکرد پوند انگلیس را در مقابل سایر ارزهای قوی در بازار مالی جهانی دنبال می کند. این شاخص هم ارزهای توسعه یافته و هم ارزهای تازه وارد به بازار را که میزان نقدینگی بالا و معاملات تجاری وسیعی با انگلستان داشته باشند را نمایش می دهد.

چگونه می توان شاخص های فارکس را معامله کرد؟

معاملات شاخص، بویژه شاخص هایی که بیشتر مورد توجه در بازار فارکس هستند معمولاً برای معاملات بلند مدت مناسب تر می باشند. از طرفی نیز معامله گرانی که علاقمند به معاملات کوتاه مدت و کسب سود از تغییرات اندک بازار هستند  بیشتر به سمت بازار فارکس تمایل دارند. حال برای انجام معامله، شاخص معاملاتی در فارکس را انتخاب کرده سپس نوع معاملات خود را مشخص کنید. بطور مثال از قرارداد معاملاتی CFD (قرارداد مابه التفاوت برای تخمین تغییر قیمت ها) یا از استراتژی اسپرد بتینگ استفاده می کنید. صعودی یا نزولی بودن بازار را تخمین بزنید. معامله شاخص را انجام داده و در نهایت معامله را ببندید.

محبوب ترین شاخص های فارکس کدامند؟

شاخص معاملاتی در فارکس که محبوبیت بیشتری دارند از جمله شاخص دلار امریکا، یورو و پوند می باشند. همچنین شاخص های داو جونز و S&P500 که مرتبط با بازار سهام قدرتمندترین شرکت های امریکایی بوده و نوسانات این بازار نیز متعاقباً بر ارزش دلار امریکا و بازار ارز فارکس تاثیر گذار خواهند بود نیز درصدر جدول محبوبیت قرار دارند.

دلایل اهمیت معامله شاخص ها

دلایل زیادی برای اهمیت معاملات شاخص به خصوص در فارکس وجود دارد. اول آنکه استفاده از شاخص معاملاتی در فارکس روشی به صرفه و کارآمد برای معامله در بازار خواهد بود چرا که به معامله گر اجازه داده تا نگاه درستی نسبت به بازاری که در آن معامله می کند پیدا کرده پیش از آنکه اقدام به باز کردن موقعیت خرید یا فروش جفت ارزها نماید. همچنین شاخص ها روشی مناسب برای تنوع سرمایه گذاری در اختیارتان قرار می دهد.

بطور مثال درحالیکه یک مساله سیاسی –جغرافیایی تاثیر منفی بر یک جفت ارز در شاخص فارکس گذاشته، سایر ارزها از این موضوع مصون می مانند. اهمیت دیگر آن این است که معاملات شاخص می تواند به عنوان یک روش هج در فارکس، به هجینگ حرکت های ناخوشایند در برخی جفت ارزها بپردازد و از آنجایی که معامله گر در مقابل گزینه های بیشماری برای معامله قرار خواهد گرفت، می تواند به کاهش ریسک معاملاتی وی کمک کند.

سخن پایانی

شاخص معاملاتی در فارکس که برای تحلیل اقتصادی این بازار مالی مورد استفاده قرار می گیرد، می توانند در سودآوری معامله گران نقش مفیدی داشته باشد. البته می توان گفت اهمیت آن برای معاملات بلند مدت بیشتر است زیرا در معاملات کوتاه مدت معامله گران بیشتر تمایل به کسب سود از تغییرات قیمت آنی و بلکه نه چندان بالا پیدا می کنند. شناخت شاخص معاملاتی در فارکس همانطور که پیشتر به تعدادی از آنها اشاره کردیم، می تواند در انتخابات شما به هنگام انجام معاملات تاثیر گذار باشد.

پیام بگذارید
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications