Helpdesk@nyxbroker.com
تماس : دوشنبه تا جمعه | ۹ تا ۱۸
۹۰۵۳۴۰۳۵۲۱۶۰
تحلیل زمان در فارکس
تحلیل زمان در فارکس یکی از مواردی است که هر یک از تریدر ها با توجه به استراتژی معامله خود از آن استفاده می کنند .
تحلیل زمان در فارکس با استفاده از تایم فریم های گوناگون موجود در بازار فارکس می تواند معامله گر را برای ارزیابی روند تغییرات قیمت و حتی تغییرات بزرگی که ممکن است به راحتی دیده نشوند راهنمایی کند. زمانیکه معامله گر برای معامله یک جفت ارز بین تایم فریم های گوناگون یا زمانبندی های مختلف حرکت می کند، دیدگاه های مختلفی از زمانهای گوناگون در ذهن وی شکل می گیرد که این مساله هم می تواند ترغیب کننده و هم بازدارنده وی از انجام معاملات باشد. بنابراین لازم است که از ابتدای کار دانش و درک درستی نسبت به تحلیل زمان در فارکس داشته باشیم. تحلیل زمان در فارکس اگر به دقت صورت گیرد، معامله گر را در زمان درستی وارد پوزیشن خرید یا فروش می کند و البته که چنین تحلیلی می تواند بر اساس تکنیک معامله یا بازار معاملاتی معامله گر یا ویژگی های خاص معامله گری وی تاثیر پذیرد.
تحلیل زمان در فارکس چیست ؟
در فارکس تحلیل زمان بر اساس بازه زمانی صورت می گیرد که نمودار قیمت روی آن بازه نشان داده می شود. بنابراین در تحلیل فارکس، زمان یکی از مهمترین فاکتورهای تشخیص تغییر قیمت و یا روند حرکتی بازار است. تحلیل زمان در فارکس بطور کلی بررسی نمودارهای تحلیل تکنیکال فارکس است که معامله گر را نسبت به باز و بسته کردن پوزیشن معاملاتی خود در فارکس راهنمایی می کند. تحلیل زمان در فارکس برای آن است که معامله گر بتواند تغییر قیمت یک جفت ارز معاملاتی را در طی زمانهای مختلف بررسی کند. بنابراین هر چه میزان این تایم فریم طولانی تر باشد، نوع معامله نیز طولانی مدت تلقی شده و در صورت انتخاب یک تایم فریم کوتاه، بدان معناست که ورود به بازار را برای زمان کوتاهی تعیین کرده اید. بنابراین تحلیل زمان در فارکس است که ایده اصلی زمان معامله را برای شما ایجاد می کند. نمودارهای تایم فریم یا تحلیل زمانی فارکس بصورت دقیقه، ساعت، روزانه، هفتگی، ماهیانه و غیره تنظیم می شوند.
اصول چرخه های زمانی چیست ؟
در بازار فارکس تحلیل زمان بطور کلی به سه دسته بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت تقسیم بندی می شوند. به هنگام تحلیل زمان در فارکس برای معاملات گوناگون، معامله گر می تواند از هر سه طبقه بندی بصورت ترکیبی و یا تنها یک تایم فریم استفاده کند. در اینجا برای اطلاع از اصول چرخه های زمانی در تحلیل فارکس به چهار قانون تئوری چرخش زمانی می پردازیم که شامل موارد زیر می باشند:
–جمع بندی: تغییرات قیمت در بازار در اثر جمع بندی کلیه چرخه های فعال است. بدان معنا که نمودار قیمت در این بازار تحت تاثیر چرخه های زمانی مختلفی است که هر یک می تواند بر روی قیمت ها تاثیر خاصی بگذارد.
– هارمونی : امواج مجاور در این چرخه به صورت ضریب 2 بهم مرتبط می باشند (یعنی یا نصف یا دو برابر). بدین معنا که اگر برای مثال چرخه ای 20 روزه باشد، چرخه بعد از آن می تواند 10 و یا 40 روزه باشد.
– اصل همزمانی : امواج با طول موج های مختلف در این چرخه تمایل بسیار زیادی برای حرکت به صورت همزمان به سمت نقطه پایین یعنی پایین ترین قیمت روی نمودار دارند و این زمانی است که اجبار برای پوزیشن خرید بوجود می آید.
– اصل تناسب : چرخش زمانی که دوره های طولانی مدتی را شامل می شود می بایست به تناسب، دامنه یا نوسان بیشتری داشته باشند. بطور مثال در یک چرخه 40 روزه نسبت به یک چرخه 20 روزه دو برابر بیشتر نوسان دیده می شود.
اما در کل می توان گفت برای استفاده از نمودار زمان برای تحلیل زمان در فارکس علاوه بر دانش استفاده از آن، معامله گر طی انجام معاملات گوناگون به کسب تجربه نیز بایستی بپردازد.
بهترین بازه زمانی برای خرید و فروش فارکس چیست؟
در تحلیل فارکس، تعیین بهترین زمان برای معامله در فارکس به عواملی نظیر استراتژی معامله گر، شیوه معاملاتی و میزان نوسانات بازار بستگی دارد. بهترین بازه زمانی برای معامله گران روزانه تایم فریم بین 30 دقیقه تا 4 ساعت، برای معاملات سویینگ ( کسب سود طی 1 یا چند روز) تایم فریم 4 ساعته تا یک روزه و برای معاملات پوزیشن گیری شده (نگهداری پوزیشن خرید یا فروش در بازه زمانی خاص) معمولاً تایم فریم هفتگی در نظر گرفته می شود. معامله گران پس از انتخاب تایم فریم، تحلیل زمانی فارکس و تشخیص روند قیمت بازار می توانند با کمک شاخص های تکنیکال و سایر ابزارهای معاملاتی برای ورود به پوزیشن معاملاتی تصمیم بگیرند.
معامله گران حرفه ای از چه بازه زمانی استفاده می کنند؟
اکثر معامله گران حرفه ای بیشتر زمان خود را برای تحلیل زمان در فارکس بر روی نمودارهای 4 ساعته یا بیشتر اختصاص می دهند. البته این را هم باید گفت که اکثر معامله گران حرفه ای زمان چندان زیادی را برای پیدا کردن بهترین تایم فریم معاملاتی نمی گذارند و دلیل آن هم این است که معاملات آنها بر اساس میزان عرضه و تقاضایی است که تاثیر خود را بر روی قیمت بازار می گذارد.
علاوه بر آن یکی از روشهای تحلیل تکنیکال فارکس بر اساس نمودارهای شمعی شکل می گیرد و برای تحلیل زمان در فارکس بکار برده می شود، تحلیل زمانی ایچیموکو می باشد که بسیاری از معامله گران حرفه ای از آن برای اطمینان از صحت تغییر قیمت پیش بینی شده استفاده می کنند. این نمودار با ترکیب سه شاخص در یک نمودار به معامله گر کمک کرده تا با اطلاعات کامل تری تصمیم گیری کند. بعنوان یک معامله گر روزانه می توانید تحلیل زمانی ایچیموکو را در بازه زمانی کوتاه از یک دقیقه تا شش ساعت بکار ببرید. اگر معامله گر معاملات طولانی مدت هستید، تحلیل زمانی ایچیموکو در بازه یک روزه یا هفتگی می تواند برای شما مفید باشد.
چرا فریم های زمانی بالاتر بهتر هستند؟
اول آنکه از فواید معامله در فریم های زمانی بالا این است که معامله گر لازم نیست مدت بسیار طولانی را کنار مانیتور طی کند و البته در این تایم فریم سیگنال های معاملاتی بسیار دقیق تر عمل می کنند. زیرا تایم فریم بالا بصورت یک فیلتر طبیعی، تغییر قیمت در زمانهای کوتاه را حذف می کند. تحلیل زمان در فارکس در تایم فریم بالاتر به شما فرصت بیشتری برای بررسی جزئیات بازار داده تا بتوانید در پوزیشن درست معامله کنید. همچنین به دلیل اینکه حرکت قیمت ها در بازه زمانی طولانی تر، آرام تر رخ می دهد، این امر از احساسی شدن معامله گر برای سرعت بخشیدن به انجام یک معامله و بروز خطا جلوگیری می کند.
کدام بازه زمانی برای حمایت و مقاومت بهتر است؟
سطوح حمایت و مقاومت جایی است که روند بازار فارکس به سمت توقف و تغییر جهت پیش می رود. تعبیر این سطوح به بازه زمانی انتخابی معامله گر بستگی دارد. سطح حمایت را در اصطلاح قیمت کف می گویند که خریداران فارکس بیشتر از فروشندگان در بازار حضور داشته و معامله گران انتظار دارند که قیمت مجددا بالا رود. سطح مقاومت نیز در اصطلاح قیمت سقف است که برعکس فروشندگان فارکس در این بازار بیشتر خواهند شد و معامله گران انتظار دارند که قیمت مجددا کاهش یابد. با این توضیح، معامله گران در این خصوص معمولاً متوسط حرکت یعنی دوره های 10-20-50-100 و 200 روزه را انتخاب می کنند. هر چه دوره طولانی تر باشد ارزش آینده آن نیز بیشتر خواهد بود. بازه زمانی 200 روزه قطعاً از دوره 10 روزه آن تاثیر بیشتری خواهد داشت.
سخن پایانی
تحلیل زمان در فارکس یا به مفهوم دیگر انتخاب تایم فریم معاملاتی برای معامله گر به اهداف و شیوه معاملاتی وی بستگی بسیار زیادی دارد. کلیه تایم فریم های تجاری پتانسیل رسیدن به سود را دارند اما این در صورتی است که تحلیل زمان در فارکس اصولی صورت گیرد و معامله گر با دانش کافی در این زمینه نسبت به انجام معامله اقدام کند. این مساله را در ذهن خود داشته باشید که لازم نیست تنها با یک زمانبندی معامله کنید. انتخاب درست به عهده شماست. در واقع تحلیل زمان در فارکس به عنوان ابزاری مهم برای شناسایی طرح معاملاتی طی بازه زمانی خاص است. همانطور که توضیح داده شده تایم فریم های گوناگون قابل در دسترس معامله گران می باشد اما رایج ترین آن زمان بندی روزانه معاملات در فارکس می باشد.