Helpdesk@nyxbroker.com
تماس : دوشنبه تا جمعه | ۹ تا ۱۸
۹۰۵۳۴۰۳۵۲۱۶۰
حجم معامله در فارکس به عنوان یک بازار غیر متمرکز، شامل فرمول خاصی نمی باشد. اما به دلیل اهمیت معامله فارکس و انجام موفقیت آمیز معاملات، نحوه محاسبه حجم معامله در فارکس بسیار مهم است. بنابراین آشنایی با مفاهیم حداقل حجم معامله فارکس،حداکثر حجم معامله بسیار لازم و ضروری است. برای کسب نتیجه خوب در انجام معاملات، باید به دنبال بهترین حجم معامله فارکس باشیم.
بازار ارز فارکس متشکل از بانکهای تجاری، سرمایه گذاران، شرکت های تجاری و شرکتهای تجاری-سرمایه گذاری می باشد و از طریق پلتفرم های تجاری فارکس بصورت آنلاین، 24 ساعته و پنج روز در هفته فعال است، اینها را می توان از جمله دلایلی دانست که تقریباً محاسبه حجم معامله در فارکس را سخت و یا غیر ممکن می سازند. اما بعضی بروکرها بر روی پلتفرم معاملاتی متاتریدر نسخه 4 و 5 شاخص حجم معاملاتی را به مشتریان خود ارائه می دهند اما این شاخص ها تنها مربوط به حجم معاملات مشتریان بوده و با عدد کلی در بازار فارکس متفاوت است. در ادامه می خواهیم از جزئیات حجم معامله در فارکس بیشتر بخوانیم.
فهرست مطالب
حجم معامله در فارکس چیست؟
اهمیت معامله فارکس به حجم آن است. اما ببینیم که تعریف آن چیست؟ در واقع حجم یک معامله همان میزان پول و سرمایه ای می باشد که جهت خرید و فروش یک جفت ارز یا هر نوع دیگر از آیتمهای معاملاتی پرداخت می شود.ماشین حساب برای تعیین حجم معاملات به شما کمک می کند مقدار حدودی واحدهای ارزی برای خرید یا فروش را برای بررسی و کنترل حداکثر را در هر پوزیشن پیدا نمایید.
قطعا همه شما به خوبی می دانید که محاسبه و انتخاب حجم از جمله موارد بسیار مهمی است که در معاملات کاربرد زیادی دارد و بسیار حائز اهمیت است اما با این وجود معامله گران بسیاری هستند که در معاملات خود حجم را به دلایلی از جمله نگذراندن دوره های آموزشی نادیده میگیرند. یعنی با سرمایه کم حجم های زیادی اختیار میکنند .
حتی افرادی هم هستند که در هنگام انجام معاملات خود به آن بی توجهی کرده و آن را نادیده می گیرند و عده بسیاری هم هستند با وجود آن که حجم را به کار می گیرند اما متاسفانه با کاربرد و اهمیت آن آشنایی ندارند.
حجم معاملات در فارکس که با واحد لات اندازه گیری می شود یعنی تعداد لات های معامله شده در یک جفت ارز (در یک معامله ) یا بطور کلی در بازار فارکس در بازه زمانی خاص که در واقع به نوعی گردش مالی بازار نیز عنوان می شود.
حجم معاملات روزانه در فارکس چقدر می باشد ؟
بسیاری از کسانی که وارد معاملات ارز دیجیتال در بازارهای متنوع ارزی میشوند، علاوه بر آنکه علاقمند به این نوع از فعالیت می باشند به دنبال کسب درآمد بالا از فارکس هم هستند. بر همین اساس شاید یکی از مهمترین سوالاتی که ذهن بسیاری از معاملهکنندگان و به ویژه بروکرهای بازار فارکس را به خود مشغول داشته، این باشد که گردش مالی روزانه فارکس چقدر می باشد؟ اما واقعیتی که وجود دارد این است که هیچ رقم ثابت و مشخصی برای گردش مالی روزانه فارکس وجود ندارد! می پرسید چرا ؟! به شما خواهیم گفت. ممکن است یک بروکر با دانش و تجربه بسیار بالایی به معاملات ورود نماید و با یک استراتژی معاملاتی قوی و همینطور برنامه ریزی مناسب، بتواند سود زیادی کسب نماید. از طرف دیگر هم ممکن است که فردی با دانش و تجربهی کمی پا به عرصه معاملات گذاشته و با ضرر شدید مالی و گردش مالی روزانه بسیار کم مواجه گردد.
حجم معاملات روزانه در فارکس به عنوان بزرگترین بازار مالی در دنیا، طبق گزارشات سال 2019 عددی تقریباً برابر با 6 تریلیون دلار اعلام شده است. گردش مالی روزانه در این بازار بطور مرتب مورد محاسبه قرار نمی گیرد و معمولاً هر سه سال یکبار این کار انجام می گیرد.
چگونه حجم معامله در فارکس را مشخص کنیم
در واقع برای سنجش حجم معامله از کوچکترین واحد تغییرات قیمت یا در اصطلاح پیپ استفاده می کنند. بدان معنا که در محاسبه حجم معامله در فارکس به میزان تغییرات قیمت در دوره ای خاص توجه کرده اما اینکه برای تغییر قیمت به میزان یک پیپ چه میزان معامله خرید یا فروش باید انجام بگیرد اهمیتی ندارد. در حقیقت خجم ها اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می دهند که معامله گران هرگز آنها را در قیمت پیدا نمی کنند.
آنچه مهم است این است که علی رغم معاملات انجام شده چه 100 معامله و چه 10000 معامله، تغییر پیپ و تاثیر آن به چه اندازه بوده است. در حقیقت بازار فارکس نمی تواند میزان معاملات فروش یا خرید را محاسبه کند اما می تواند مقدار تغییر قیمت (صعودی یا نزولی) جفت ارزها را در بازه زمانی مشخص اندازه گیری نماید. حجم در معاملات می تواند به عنوان یک استراتژی کاربردی عمل کند. چرا که در طول معامله حجم ها قادرند حرکت اصلی قیمت را هدایت و تایید نمایند.
حداقل حجم در فارکس
همانطور که می دانید واحد حجم معامله در فارکس لات است. اینکه اندازه لات چیست را می توان اینگونه بیان کرد که یک لات استاندارد برابر با 100000 واحد ارز پایه در معاملات فارکس است. در کنار لات استاندارد سه نوع لات دیگر نیز وجود دارند که مینی لات، ماکرو لات و نانو لات می باشند. اما در خصوص حداقل حجم معاملات در فارکس می توان گفت برای حساب های استاندارد در سیستم ثبت سفارش حداقل حجم معامله 0.01 لات برابر با 1000 واحد ارز مورد نظر خواهد بود. البته باید گفت گاهی بروکرهای مختلف، معاملات تا حجم های 0.001 لات (نانو لات که در دسته چهارم طبقه بندی انواع لات قرار می گیرد) را نیز بکار می برند.
نکته ای باید به آن توجه کرد این است که پیش از آنکه هرگونه اقدامی در خصوص افتتاح حساب در بروکر مورد نظر خود انجام دهید از میزان حداقل و حداکثر حجم معامله فارکس در نوع حساب مورد نظر در بروکر را مطلع شوید.
حداکثر حجم در فارکس
در نظر داشته باشید که با افزایش حجم معاملات اگرچه ریسک معاملات شما بیشتر شده اما کسب درآمد شما نیز در صورت تعیین استراتژی های صحیح بیشتر می شود.اما تقریباً میزان حداکثر برای حجم معامله در فارکس برای اکثر جفت ارزها 1000 لات در حسابهای همچون Standard ، Fixed و ECN است. برای مشاهده حداکثر حجم معامله جهت سایر آیتمهای معاملاتی را می توان در مشخصات نمادهای متاتریدر مشاهده نمود. در زمانی که پوزیشن معاملاتی جدیدی باز می شود، میزان حداکثر بسته به نوع حساب معاملاتی می تواند متفاوت باشد.
آنچه که بد نیست در اینجا به آن اشاره کنیم این است که جم معاملات تاثیر به سزایی بر جریان قیمتی نخواهد داشت. هرچند که معاملات بزرگ می تواند در کوتاه مدت باعث ایجاد نوسان در قيمت شود، اما در روند طولانی مدت تاثیر پایداری نخواهد داشت. در حقیقت هیچ نهاد و گروهی نمی تواند به تنهایی روند بلند مدت بازار را تغییر دهد.
بهترین حجم در فارکس
حجم معاملات در فارکس یکی از عواملی است که اگر بطور صحیح تعیین شود نقش مهمی در موفقیت معامله گر برای مدیریت سرمایه وی دارد. در واقع حجم یکی از فاکتورهای مهم و کلیدی برای حصول به نتیجه مورد نظر که همان کسب سود و موفقیت در معاملات است می گردد. حجم معاملات می تواند اطلاعات مهمی را در اختیار ما قرار دهد. برای مثال می تواند نشان از پایان روند باشد و یا همینطور نشان از اصلاح قیمت.
پس برای رسیدن به بهترین حجم معامله در فارکس می بایست هدف و استراتژی معاملاتی خود را با دانش کافی برنامه ریزی کرد. برای مثال در شرایط نوسانی بازار برخی از معامله گران میزان حجم معاملات خود را کاهش می دهند و به این ترتیب ریسک معاملاتی و ضرر مالی خود را نیز کم می کنند. برای محاسبه حجم معامله در فارکس استراتژی های مختلفی وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
استراتژی حجم در فارکس
انتخاب حجم در فارکس می تواند گزینه ای برای معامله ای سود آور باشد. روش ها و تکنیک های متعددی برای محاسبه حجم معامله در فارکس وجود دارند که به برخی از پرکاربردترین آنها اشاره خواهیم کرد.
شیوه تعیین حجم با درصد ثابت (Fix fractional position sizing): از آنجایی که حجم معامله به نسبت کل سرمایه تعیین می شود، از نظر تئوری ریسک از بین رفتن سرمایه صفر است. در واقع با این تکنیک تلاش می شود که سرمایه معامله گر تا جایی که امکان پذیر است حفظ شود. با استفاده از این تکنیک، با بزرگتر شدن حساب معامله گر، حجم معاملات نیز بیشتر شده و با کاهش حساب وی در صورت عدم موفقیت در معاملات، حجم معاملات وی کاهش می یابد. البته با کاهش حجم در این شرایط میزان ضرر وارده به سرمایه اصلی معامله گر نیز به حداقل می رسد. اما مشکل این روش زمانی آشکار می شود که معامله گر با سرمایه اندک وارد بازار معامله می شود. بنابراین حجم معاملاتی وی نیز کاهش یافته و شاید سود چندانی را به همراه نداشته باشد.
شیوه معامله با حجم ثابت (Fixed Lot position sizing) : این روش از ساده ترین روش های تعیین حجم نزد معامله گران باشد. در این روش معامله گر میزان حجم مورد معامله خود را برای هر پوزیشن بدون در نظر گرفتن سرمایه خود تعیین می کند. این شیوه بیشتر برای کسانی کارآمد است که قصد دارند در آخر هر ماه سود خود را برداشت کنند. یعنی حساب معاملاتی خود را با یک حجم ثابت در طول مدت زمان دلخواه هدایت می کند. اما عیب بزرگ آن این است که معامله گر نمی تواند با تغییر در سرمایه خود میزان حجم معاملات خود را نیز تغییر بدهد و شاید این مساله موجب ضرر وی در معاملات شود.
اندیکاتور حجم معاملات
استراتژی انتخاب حجم در فارکس با استفاده از اندیکاتور حجم معاملات، که به عنوان شاخصی تاثیرگذار در معاملات فارکس است می تواند میزان موفقیت معامله گران در معاملات را افزایش دهد. اندیکاتور حجم معامله در فارکس یک شاخص تکنیکال است که به هنگام تغییرات قیمت و حجم معامله در بازار، در مسیر روند قیمت بازار حرکت می کند. اندیکاتورهایی که بر مبنای حجم می باشند، به تریدرها کمک می کنند که در تحلیل ها و معاملات خود دید خرفه ای تری به بازار داشته باشند. با کمک این ابزار معامله گران قادر خواهند بود تا خجم و تعداد معاملات را در تایم فریم های مختلف با قیمت مشخص را تشخیص داده و بهترین حجم معامله فارکس را پیدا کنند.
در این بخش سه نمونه از بهترین شاخص های حجم معامله در فارکس را برای معاملات روزانه فارکس می باشند به شما معرفی می کنیم.
- on Balance volume
- chaikin money flow
- Klinger Oscillator
محاسبه مارجین در فارکس
مارجین در واقع درصدی از ارزش کل پوزیشن معاملاتی است که برای باز کردن پوزیشن از طرف معامله گر ارائه می شود. معامله بر روی مارجین در فارکس به معامله گر برای بزرگ تر کردن حجم معاملاتش کمک می کند. برای مثال معامله گر برای باز کردن دو پوزیشن معاملاتی حجم معاملات خود را به 10.000 دلار می رساند. مارجین 2500 دلار می باشد. یعنی برای باز نگه داشتن این دو معامله این مبلغ را درخواست داده است. بنابراین حجم معامله تقسیم بر مارجین ضرب در 100 به عدد 400% می رسد که اگر این عدد یعنی سطح مارجین به 100% کاهش یابد یعنی معامله گر نمی تواند در معامله دیگری شرکت نماید.
برای محاسبه مارجین آزاد مانده کافی است حجم معامله را در درصد مارجین ضرب کنید و سپس مارجین بکار رفته برای معاملات را از مانده سرمایه در حساب خود کسر کنید. نتیجه بدست آمده مارجینی است که باقی مانده است. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص نیز می توانید به مقاله مارجین در بخش مقالات آموزشی سایت نیکس مراجعه نمایید.
حجم معاملات طلا در فارکس
در این بخش از مقاله حجم معامله در فارکس بد نیست که نگاهی داشته باشیم به حجم معاملات طلا در فارکس، شاید بتوان گفت که معاملات طلا و حجم آن یکی از داغترین موضوعاتی است که ذهن معامله گران زیادی را در بازار فارکس به خود مشغول کرده است. امروزه بخش بزرگی از معاملات طلا در بازار فارکس و دیگر بازارهای مالی انجام می شود. از نقطه نظر نقدینگی باید بگوییم که حجم معاملاتی که روزانه در طلا به وجود می آید، از جفت ارزهای بازار بیشتر می باشد به همین دلیل حجم زیاد این نوع از معاملات شاهد نوسانات بیشتری هم در بازار در طول روز خواهیم بود. بنابراین عدم آشنایی با چگونگی رفتار طلا در بازار می تواند منجر به از دست رفتن سرمایه شما گردد.
حجم معاملات طلا بطور متوسط روزانه برای سال 2021 مبلغ 178.97 بیلیون دلار بوده است و اساسا طلا به عنوان سپری در برابر تورم عمل می نماید. برای مثال حجم معاملات ارزهای دیجیتال نظیر بیت کوین حدود 40% آن اعلام شده است. طلا معمولاً در مقابل دلار آمریکا معامله می شود.
نحوه محاسبه سود در فارکس
محاسبه سود فارکس برای یک پوزیشن معاملاتی بسیار ساده است. آنچه لازم است آگاهی از حجم معامله انجام شده و میزان پیپ ( تغییر قیمت در جفت ارزها) می باشد. میزان حجم معامله در فارکس را در پیپ ضرب کرده و آنگاه در ده برابر ارز دوم ضرب کنید تا سود معامله را بدست آورید. البته میزان کمیسیون معاملات و سوآپ (هزینه نگهداری شبانه) می بایست از این مقدار کسر شود.
چنانچه می خواهید به عنوان یک تریدر حرفه ای در فارکس به فعالیت بپردازید باید با نحوه محاسبه سود و زیان احتمالی در فارکس آشنا باشید. این را هم اضافه می کنیم که در محاسبه سود و زیان دو نکته است که دارای اهمیت است.
نسبت سود به زیان باید دو به یک باشد و دیگر آنکه استراتژی مناسب و صحیح باید برای خصول به این نسبت اتخاذ شود.
سخن پایانی
حجم معامله در فارکس به دلیل اهمیت معامله فارکس به عنوان اطلاعاتی مفید در خصوص این بازار می تواند یکی از ابزارهای کسب موفقیت برای معامله گر محسوب شود و و با انجام دقیق نحوه محاسبه حجم معامله در فارکس، موجب آن شود که تا معامله گر همواره در جای درستی از موقعیت معامله قرار بگیرد که در نتیجه میزان سوددهی سرمایه وی را نیز بیشتر خواهد کرد.
استفاده از اطلاعات حجم معاملات در بازار فارکس مانند حداقل حجم معامله فارکس، حداکثر حجم معامله می تواند در تعیین استراتژی های تجاری معامله گر نقش مفیدی داشته باشد. البته به دلیل بزرگ بودن این بازار همانطور که گفته شد تشخیص میزان حجم معامله در فارکس در زمانی مشخص ممکن نیست اما معامله گر می تواند با مراجعه به منابع و وب سایت های معتبر اطلاعات لازم را تا حدودی بدست آورده و آنها را در جهت پیشبرد معاملات و تعیین استراتژی های معاملاتی خود بکار گیرد و به بهترین حجم معامله فارکس برسد.
با امید به آنکه مطالب عنوان شده در این مقاله بتواند در این راستا به شما عزیزان کمک کند تا نحوه محاسبه حجم معامله در فارکس را به خوبی فراگیرید و در معاملات خود از آن بهره بگیرید.