NYXbroker
نیکس فارکس

انواع نمودار در فارکس

نمودارهای مختلفی جهت نمایش چارت هر یک از آیتم های معاملاتی در فارکس وجود دارد .

انواع نمودار در فارکس از جمله ابزارهای تحلیل و بررسی قیمتها می باشد.آیا انواع نمودارها را می شناسید؟ آیا می دانید که برای موفق شدن در بازار پر رقابت فارکس یکی از ابزارهای مهم برای تجزیه و تحلیل بازار هستند؟
آشنایی با انواع نمودار در فارکس و همینطور آشنایی با نحوه تحلیل و بررسی آنها، گزینه مناسبی برای دستیابی به سود محسوب می شود. انواع نمودار در فارکس، بیان کننده تغییرات قیمتی جفت ارزها در بازه های زمانی متفاوت می باشد.
تحلیلگران فنی و معامله گران، جهت شناسایی روندها و الگوهای مختلفی که می توانند سیگنال معکوس، ادامه، نقاط ورود و خروج را مشخص کند از این نوع نمودارها استفاده می کنند. برای آشنایی بیشتر انواع نمودار در فارکس و کاربردهای آنها تا پایان این مقاله که کاری از تیم تحقیقاتی بروکر نیکس می باشد همراه ما باشید.

فهرست مطالب

انواع نمودار در فارکس

کدام نمودار برای معاملات فارکس بهترین است؟

چگونه نمودارهای فارکس را می خوانید؟

کدام نمودار برای ترید روزانه بهترین است؟

دلیل خالی بودن قسمت هایی از نمودار

تایم فریم های مورد استفاده در نمودار

حمایت و مقاومت در فارکس

انواع نمودار در فارکس

 می توان چنین گفت که انواع نمودار در فارکس، ابزاری اساسی و مهم برای کمک به تریدرهای فارکس در جهت تجزیه و تحلیل فنی، تا بتوانند محل مناسب سرمایه گذاری خود را تعیین کنند.

 

انواع نمودار در فارکس که در این مقاله به معرفی آنها می پردازیم:  خطی، میله ای و شمعدان 

می باشند.

نمودار خطی یا لاین(line)

یکی از انواع نمودار در فارکس است که ساده ترین وابتدایی ترین نمایش خط است. در حقیقت این نقاط متفاوت، قیمت یک دارایی ویژه را بر روی نمودار مشخص می کنند. سپس نقاط هم جوار به یکدیگر وصل می شوند. این نوع نمودار فارکس و درک آن بسیار ساده است.
همانطور که می بینید نمودار خطی، فقط حرکت قیمت بسته شده را نشان می دهد.

نمودار خطی

نمودار میله ای یا بار(Bar)

یکی دیگر از انواع نمودار در فارکس است. یک نمودار گرافیکی که به آن OHLC{ باز (open)، زیاد (high)، کم(low)، نزدیک (close) } نیز گفته می شود، که برای ترسیم قیمت در بازارهای مالی استفاده می گردد.هر یک از علائم موجود در نمودار قیمت را در یک بازه زمانی مشخص ارائه می دهد.این نوع نمودار فارکس، قیمت باز و بسته شدن و همچنین کف قیمت و سقف قیمت را نشان می دهد.

نمودار میله ای

نمودار شمعدان ژاپنی (Japanese Candlestick Charts)

طرحی است که از یک سری خطوط ضخیم تشکیل شده است(شمع) candle رنگی نشان داده شده که نسبت به شمع قبلی نزدیک تر و پایین تر است و ارائه کننده دامنه قیمت و پایین بودن و بالا بودن قیمت در آن بازه زمانی است.
اطلاعاتی که نمودار شمعی نشان میدهد با نمودار میله ای یکسان است ولی با فرمت گرافیکی شکیل تر و زیباتر.

نمودار شمعدانی

کدام نمودار برای معاملات فارکس بهترین است؟

پس از معرفی انواع نمودار در فارکس این سوال پیش می آید که کدام نمودار از بین انواع نمودار در فارکس برای انجام معاملات بهترین است.

تریدرهای حرفه ای، باید قادر باشند که در موقعیتهای متفاوت و جهت تجزیه و تحلیل دقیق و درست بازار نحوه استفاده از هر سه نمودار را یاد بگیرند تا قادر باشند بهترین زمان و نقطه ورود به معامله را شناسایی کنند و همینطور بهترین جایگاه برای قرار دادن حد ضرر(stop loss) و همچنین دریافت سود(take profit) را تشخیص دهند.  

چگونه نمودارهای فارکس را می خوانید؟

انواع نمودار در فارکس، ریت تبادل بین دو ارز و اینکه در طول زمان چطور تغییر کرده را نشان می دهند. اگر بتوانید مهارت خواندن و تحلیل نمودارها را فرا بگیرید قادر به درک بازار خواهید بود.

نمودار خطی: نمودار خطی آسانترین نمودار در فارکس است. قیمت پایانی و قیمت های دیگر با خطی بهم وصل می شوند.

  زمانی که در یک خط بهم می رسند و با هم آمیخته می شوند، افزایش و سقوط یک جفت ارز را به شما نشان می دهد.

نمودار میله ای: این نمودار به سادگی نمودار خطی نیست. اما مناسب برای مواردی است که نیاز به اطلاعات بیشتری است. آنها قیمت باز و بسته شدن یک جفت ارزی و همچنین اوج و فرود را به شما نشان می دهند. پایین یک نوار عمودی پایین ترین قیمت ترید برای آن دوره و بالای صفحه، بالاترین قیمت را به شما نشان می دهد.

هش افقی در سمت چپ نمودار میله ای قسمت باز شدن قیمت و در سمت راست، هش افقی قیمت بسته شدن را نشان می دهد.

نمودار شمعدان: این نمودار نیز مانند سایر انواع نمودار در فارکس، محدوده معاملات را از یک سطح به پایین با یک خط عمودی نشان می دهد. برای آنهایی که خواهان داده و اطلاعات بیشتری هستند، بلوک هایی در وسط وجود دارد و محدوده باز و بسته شدن را نشان می دهد. چنانچه بلوک میانی پررنگ شود، جفت ارز با قیمت کمتری نسبت به زمان شروع بسته شده است و در صورتی که بلوک میانی خالی باشد یا رنگ متفاوت داشته باشد، نشان دهنده آن است که قیمت بسته شدن بالاتر از قیمت شروع است.       

کدام نمودار برای ترید روزانه بهترین است؟

ببینیم که برای ترید روزانه استفاده از چه نموداری بهتر است؟ چه نموداری تریدرهای تازه کار اغلب نمی دانند که کدام بازه زمانی را در هنگام ترید کردن پیگیری کنند. اصولا برای تریدهای روزانه، نمودار تیک (tick) بهترین عملکرد و نتیجه را می دهد. نمودار تیک دقیق ترین اطلاعات را نشان می دهد و همینطور سیگنال هایی با پتانسیل بالاتری هنگام فعال بودن بازار (نسبت به یک نمودار یک دقیقه ای با بیشتر) ارائه می دهد.  این نمودار حتی زمانی هم که فعالیت کمی وجود دارد هایلایت دارد.

دلیل خالی بودن قسمت هایی از نمودار

در انواع نمودار در فارکس، نمودار شمعدان به دلیل دارا بودن از مزایای بیشتر، مورد استفاده بیشتری هم دارد. ساختار این نوع نمودار دارای اهمیت بالایی است.سایه بالا و پایین (shadow)، وقتی رنگ آن سفید یا در اصطلاح خالی است و سایه کوتاه دارد. مفهوم آن این است که قیمت کف بالاتر از قیمت شروع است و صورت عکس آن زمانی است که بخش پایانی نسبت به قیمت باز شدن کوچکتر باشد که در اینصورت، رنگ آن مشکی می شود یا توپراست و زمانی اتفاق می افتد که خریداران قیمت را از اول صبح تا پایان روز کنترل می  کرده اند و بسیار صعودی به حساب می آید (bullish) و چون سریع و در کسری از ثانیه اتفاق می افتد نمودار آن را نشان نمی دهد.

در صورت دیگر، به عنوان مثال در یک بازه زمانی چند روز گذشته که مرور و بررسی بکنیم، متوجه می شویم که در برخی قسمتها نمودار خالی است نه تنها فقط یک کندل.

دلیل این است که بروکر به LP متصل است و قیمت در آن بازه زمانی یا وجود نداشته است مثلا در آیتم طلا بازار حدود یک ساعت بسته بوده است و یا فید قیمت از طرف LP به بروکر ارسال نشده است و به همین دلیل بر روی نمودار نشان داده نمی شود و به همین سبب قسمتهایی خالی بر روی نمودار ظاهر می شود.  

تایم فریم های مورد استفاده در نمودار

بعد از آنکه از انواع نمودار در فارکس گفتیم، اکنون از تایم فریم های مورد استفاده در نمودار صحبت می کنیم. تایم فریم(time frame)، واحد استاندارد زمان اندازه گیری شده روی نمودار است. در پلتفرم متاتریدر، تایم فریم ها(بازه های زمانی) عبارتند از:

 

  •  تایم فریم 1 دقیقه ای 
  • تایم فریم 5 دقیقه ای

—————————–

  • تایم فریم 15 دقیقه ای
  • تایم فریم سی دقیقه ای
  • تایم فریم ساعتی

—————————–

– تایم فریم 4 ساعته

– تایم فریم روزانه

– تایم فریم هفتگی

– تایم فریم ماهانه

 

تایم فریم نمایش داده شده در متاتریدر 5 بیشتر از متاتریدر 4 است.

برای مثال، نمودار شمعی 5 دقیقه ای بیانگر آن است که هر شمعدان محدوده قیمتی را نشان می دهد که در 5 دقیقه ترید، در زمان ذکر شده در محور X  نمودار نشان داده شده است.

تایم فریم های نمودار فواصل اطلاعاتی و میزان اطلاعاتی که  میبینند را تغییر می دهند. زمانی که حجم معاملات زیاد است در جهت کاهش جزئیات، تایم فریم خود را افزایش دهید.

برای بهبود جزئیات، وقتی حجم معاملات کم است، تایم فریم های خود را کاهش دهید و بعد از آن در روز ترید، جهت مشاهده روندها تایم فریم را تمدید نمایید.

حمایت و مقاومت در فارکس

 حمایت و مقاومت در فارکس به چه معناست؟ حمایت اغلب به عنوان یک کف در نظر گرفته می شود، که از قیمتها محافظت و نگهداری می کند. سطح حمایت زمانی رخ می دهد که کاهش قیمت متوقف می گردد، تغییر جهت می دهد و رو به افزایش می گذارد. 

سطح مقاومت نیز، یک سطح قیمت است که در آن افزایش قیمت متوقف می شود، تغییر جهت می دهد و رو به سقوط می رود. 

چگونگی رسم سطح حمایت و مقاومت در فارکس یک استراتژی را تشکیل می دهد. این مفهوم گرچه بسیار بین تریدرها رایج است اما بسیاری از سرمایه گذاران  مفهوم حمایت و مقاومت در فارکس را درک نکرده اند. معامله گران می توانند با استفاده از استراتژی پرایس اکشن در تریدها این نقاط را یافته و برای یک معامله درست استفاده بکنند.

سخن پایانی

انواع نمودار در فارکس، اساسا به یک معامله گر اجازه می دهد تا گذشته را مشاهده کند. با استفاده از انواع نمودار در فارکس، تجزیه و تحلیل فنی یک جفت ارز راحت تر شده است. آنالیست های فنی بر این باورند که با مطالعه گذشته می توان آینده حرکت قیمت را پیش بینی کرد.

آشنایی با انواع نمودار در فارکس بخش مهمی از آموزش فارکس و آشنایی با این بازار مالی می باشد. انواع نمودار در فارکس که شامل نمودار خطی، میله ای و شمعدان است را یک به یک بررسی کردیم و نحوه خواندن و کاربرد هر یک را توضیح دادیم و به این نتیجه رسیدیم که برای یک ترید موفق آشنایی با انواع نمودار در فارکس از ابزار لازم و ضروری است.
امید که مطالب عنوان شده مورد توجه شما کاربر گرامی قرار گرفته باشد لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک گذارید.

پیام بگذارید
بروکر نیکس | بروکر فارکس - NYXForex We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications